Stylen op De Wemelaer deel 8 : de hal 3x anders!

De hal, de eerste ruimte die je ziet als je binnenkomt. Een hal inrichten kan nog best lastig zijn want naast een mooie inrichting moet het ook functioneel zijn. Deze keer geven Loes en Ingrid je inspirerende tips om in de hal een warme sfeer en een uitnodigende uitstraling te creëren!


De hal 3x anders van Loes

Een nieuwe rubriek op De Wemelaer, een stylingrubriek. Superleuk! En ook nog eens superleuk dat Benita mij weer gevraagd heeft om hieraan mee te doen. Het onderwerp voor mij: de hal.. ai, laat ik die nu net lastig vinden. Ik ben namelijk niet 100% tevreden want ik zou de hal graag donkerder willen, een kleur op de muur die meer doet voor de ruimte. MAAR ik ben de uitdaging aangegaan voor deze rubriek. Ik hoor graag wat jullie er van vinden!

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Eerder was het zo wanneer ik in een woonwinkel/kringloop rondliep en een mooi item spotte, ik dat direct kocht. Dan kwam ik thuis en bedacht me dat ik er geen mooie plek voor had, zonde dus! Nu is dat anders: ik kijk gerichter, in de winkel bedenk ik me voordien waar ik het neer wil zetten thuis of waarvoor ik het wil gebruiken. Immers; mooie spullen in de kast verstoppen vind ik 1000x zonde! Ik moet wel zeggen; items van de kringloop koop ik sneller omdat ze vaak uniek zijn. Thuis vind ik er dan hopelijk een plekje voor.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Zeker kom ik in die verleiding! Uiteindelijk thuis is het dan een miskoop omdat ik het voor mijn gevoel niet kan stylen. De laatste tijd heb ik dit niet meer, omdat ik voordien bedenk hoe het te stylen. Maar goed het zal vast wel weer eens gebeuren, omdat er zoveel mooie spullen zijn in verschillende stijlen. Zo vind ik strakke (foto)lijstjes in een groep bijelkaar mooi, maar vind ze niet binnen mijn stijl passen nu. Dus moet ik me er van weerhouden deze niet aan te schaffen!

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Pinterest en Instagram zijn mijn favorieten. Op Pinterest zoek ik vaak op ruimtes, zo heb ik voor de verbouwing van mijn keuken een moodboard gemaakt. Daar ben ik geruime tijd mee bezig geweest, dingen toevoegen of juist weer verwijderen. Uiteindelijk kwam daar voor mij de perfecte keuken uit! Ook vind ik het leuk om naar woonprogramma’s op televisie te kijken, zoals VT Wonen en Binnenstebuiten. Niet dat ik die stijlen altijd passend voor mij vind, maar ik doe er wel inspiratie op om het om te zetten naar mijn eigen stijl.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
“Less is more!” heel cliché maar zo waar! Items komen zoveel mooier uit wanneer ze niet in een druk geheel staan. Of juist veel dezelfde soort items, bijvoorbeeld een aantal houten kandelaars bij elkaar. Hetzelfde geldt voor mij ook voor kleur: minder kleur maakt voor mij meer! Oftewel “ton sur ton”. Een andere tip is dat je niet alles tegelijkertijd moet kopen, het hoeft niet direct af te zijn. Je moet tegen items aanlopen en direct denken “dit is het”.

Styling 1
Ik hou van unieke items, gebruikte items. Hier heb ik twee oude, houten planken tegen de muur gezet met een donkere kruik er voor. De kleine houten plank is van een oude wagen en de grote plank heb ik gekocht bij een webshop die broodplanken verkoopt. Hier is goed te zien dat ik gebruik maak van verschillende materialen: hout, steen en wol. Een contrast, maar toch eenheid.

Hal inrichten landelijk sober

Hal kruik paneel luik sober

Houten luik roestig slot

Styling 2
Less is more, niet meer dan een shabby doek en twee kandelaars hangen/staan hier in de hal. Wat ik hier minder mooi vind is het contrast van het doek met de lichte kleur van de muur, verder ben ik tevreden! De kleine kandelaar kocht ik bij een online woonwinkel en de grote kandelaar bij de kringloop. Het combineren van woonwinkel items met kringloop items vind ik mooi, het geeft iets unieks.

Hal linnen doek kandelaars

Hal inrichten landelijke stijl

Linnen doek kandelaars

Styling 3
Hier maak ik gebruik van mijn verzameling houten kandelaars, samen vormen ze een mooi geheel op het bankje. Daarachter hangt een shabby doek, dit keer aan een punt opgehangen. Met dit doek kun je zo mooi variëren! Het bankje heeft ook al buiten gestaan, hij is er alleen maar mooier op geworden door het weer.

Hal houten bankje kandelaars linnen doek

Houten bankje kandelaars sober stoer

Kandelaars houten bankje linnen doek


De hal 3x anders van Ingrid

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Als ik iets zie in een winkel wat ik mooi vind moet ik echt heel goed nadenken of ik er wel een plek voor heb, heel vaak en bij twijfel neem ik het niet mee. Want we hebben toch spullen genoeg.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Het is me al gauw te druk en rommelig maar soms weet ik het ook niet goed te veranderen, daarom gebruik ik liever wat grotere spullen dan een heleboel kleine dingen overal. En als iets me te druk of in de weg staat, dan gaat het gewoon naar buiten of in de schuur of naar iemand die het kan gebruiken.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Inspiratie doe ik overal op. Ik heb altijd mijn ogen goed open ben ook meer van beeld als geluid haha .. Sommige woonbladen bekijk ik graag en op Instagram doe ik ook heel veel inspiratie op. Zoveel creatieve mensen daar!

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Oei, mijn  gouden stylingstip.. Voor mij komen de mooiste sfeermakers uit de natuur en de seizoenen; een mooie tak, bloemen etc.

Styling 1
Echte styling geheimen heb ik niet, ik denk dat je moet spelen met de spullen die je hebt. Gewoon net zolang puzzelen tot je een geheel hebt dat fijn is om naar te kijken en dat ook functioneel kan zijn. Goed rondkijken in je eigen huis en tuin, vaak kun je wel wat omwisselen: een kastje of een bankje, een pot met plant. Tenminste als je er behoefte aan hebt hè, want zo vaak wissel ik zelf niet hoor. Wat goed staat, is goed voor lange tijd!

Omdat we net van de zomer zijn overgaan naar de herfst zie je op de eerste drie foto’s nog de zomeropstelling in koele kleuren met wit, grijs en grijsgroen. Het eucalyptusboompje in een ijzeren pot zorgt ervoor dat het leeft en maakt het gezellig. Meestal is het al gauw weer een rommelpot hier, met veel schoenen, tassen, jassen en sleutels. Dat geeft niet maar zoals op de foto is het dus niet heel lang :) In het kastje met kippengaas heb ik allemaal spullen in opgeborgen die handig zijn in de hal.

Hal inrichten landelijk licht

Hal inrichten landelijke stijl

Kapstok mand kussen huisje

Styling 2
Contrast doet ook veel vind ik. Zachte en harde materialen naast elkaar, licht en donker, glimmend en mat en het gebruik van kleuren. Omdat ik zelf wel creatief ben kan ik gemakkelijk schilderijen en wanddoeken wisselen. Hier heb ik een houten paneel met papavers (die mijn vriendin geschilderd heeft) achter het bankje gezet. De kleuren van de papavers zijn zo mooi en ze steken heel mooi af bij de zwarte achtergrond, dit geeft pit in de witte hal.

Pot takken lichtjes bankje schilderij Shabbies

Hal schilderij Papavers bankje plaid Shabbies

Schilderij Papavers kandelaar linnen doek

Styling 3
Het is ‘walnoten-oogsttijd’ van de bomen naast ons huis. De plukmand staat er, zodat er elke dag weer nieuwe bij in kunnen. We zijn er dol op en wij niet alleen; er komen elke dag wel mensen langs om ook te rapen. Dit jaar zitten er weer heel veel in, dus er zijn genoeg!

Bankje hal vaas met takken schilderij zwart

Hal inrichten bankje kruik schilderij kandelaar

Spiegel draadmand met walnoten kandelaar

Lieve dames, bedankt voor jullie prachtige inspiratie!

Loes op Instagram: Huisnummer 52.
Ingrid op Instagram: Hartman_Ingrid.

2 reacties

  1. Ingrid Hartman schreef:

    Superleuk dat ik mee mocht doen ! Dankjewel Benita ! Je hebt het er weer mooi opgezet !

  2. Dédy schreef:

    super leuk allemaal… mooi gedaan hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.