Binnenkijken bij Geeske

Hee hoi,

Leuk dat je bij ons wilt binnenkijken. Eerst stel ik mij even voor: ik ben Geeske, ik ben 33 jaar en woon samen met Michel en onze twee honden Kyra en Yo, aan de rand van een idyllisch dorpje in Friesland. Twee en een half jaar geleden zijn we aan de bouw van ons droomhuis begonnen. Michel heeft alles zelf gebouwd, zowel het in- als het exterieur. Ik kwam met ideeën, hij heeft het uitgevoerd. Omdat het een project van ons samen was, is het vanaf dag één ons thuis.

Een hele poos geleden werd ik al door Benita gevraagd of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Op dat moment waren we nog maar net over in onze nieuwbouwwoning, het was toen gewoon nog niet het moment voor een binnenkijker bij ons thuis. Nu, anderhalf jaar verder, neem ik jullie graag mee voor een kijkje in ons huis.

Via de achterdeur komen we eerst in de bijkeuken/garage/hondenverblijf, hoe je het maar wilt noemen. Achter het keukenblok waarvan het blad van betonciré is en de fronten van eikenhout, zijn de wasmachine en droger weggewerkt. Dit meubel is door Michel zelf gemaakt.

Bijkeuken landelijke stijl

Vervolgens komen we in de hal tussen de garage en woonkeuken. Hier zit het toilet, op de vloer liggen bricks, de muren zijn geverfd met kalkverf met daaroverheen een sealer. Men to the left…. because woman are always right ;)

Urinoir beton cire Castle Stones

Waaltjes toilet beton cire muren

Als je door loopt kom je in de woonkeuken en staat rechts een antieke Chinese kast. Bovenop de kast liggen zelfgemaakte tijmkransjes en een stoer gewei.

Antieke Chinese kast hal

Tijmkransen en windlichten boven op de kast

Als je in onze woonkeuken staat zie je een eikenhouten keuken met spoeleiland en een inductiefornuis van SMEG. We hebben geen gasaansluiting; het huis wordt verwarmd door een pelletkachel die in een loods achter ons huis staat.

Houten keuken landelijke stijl

Houten keuken landelijke stijl

De kloostertafel is een robuust middelpunt in onze keuken. Ik wilde hier graag contrast in aanbrengen; een combi van sjieke eetkamerstoelen van velours met een sober bankje dat van oude wagondelen is gemaakt. Ik wissel de kussens graag af die er op liggen. Nu (in de herfst) liggen er kussens op in de kleur forest green, samen met een gevilte vacht.

Eettafel landelijk sober interieur

Ster cakeje op plateau windlicht

Gebint woonkeuken landelijke stijl

Op de oude sidetable staat een grote waterkruik gevuld met rozenbottel takken.

Sidetable kruik met rozenbottel takken kandelaars

We gaan richting de voordeur waar zich een vide bevindt met een grote lamp in het trapgat. Links zit een kastenwand onder de trap gemaakt, rechts staat een sidetable met een mooi, groot paneel uit India.

Castle Stones hal landelijke stijl

Stoere kroonluchter hal

Sidetable hal ornament kruik

We lopen door naar boven, daar vind je onze badkamer. Op de vloer liggen Castle Stones, op de wanden in de inloopdouche betoncire. De rest is geverfd in een waterafstotende, matte verf.

Inloopdouche beton cire

Badkamer beton cire landelijk

Badkamer meubel ossenoogspiegel

Castle Stones badkamer

We hebben een ruime slaapkamer, hier staat een sidetable die Michel maakte van oude wagondelen. Erop staat een oud stalraam dat uit de boerderij van mijn ouderlijk huis afkomstig is.

Slaapkamer sober landelijk ingericht

Linnen beddengoed

Sidetable slaapkamer oud stalraam

Weer beneden aangekomen zie je de stalen deuren, ze brengen zoveel ruimte en licht in huis. Ook deze gave deuren maakte Michel zelf.

Zwart stalen deuren landelijk interieur

Woonkamer landelijk sober

Woonkamer landelijk warm

Hoffz kruikjes salontafel

Kruik met takken

Hoffz fauteuil krukje

Krukje met windlicht en toef

Zuil kruik met takken

De keuken en woonkamer zijn open en met elkaar verbonden. De grote loveseat is een heerlijk plekje om te loungen. Naast de bank staat een Chinese rijstkist, daar bewaar ik kussens en plaids in.

Loveseat linnen sober interieur

Salontafel kruik sober interieur

Linnen loveseat krukje groene toef

Oude Chinese kist kruik ornament

Buiten zijn we nog druk met de aanleg van onze tuin.

Mochten je het leuk vinden dan kunnen je mij ook volgen op Instagram: Soberenlandelijkwonenbyg.

Lieve groet, Geeske.

38 reacties

 1. Marina schreef:

  Hoi Geeske,

  Ik herkende je prachtige huis direct…superleuk om deze mooie binnenkijker van je te mogen lezen en mezelf te vergapen aan je foto’s..
  Helemaal top.

  Groetjes Marina.
  Wonen_op_21

  • Liesbeth Vanhille schreef:

   Hoi Geeske,
   Ik wou graag even weten waar je het toiletmeubeltje van-daan hebt en ook de houten eiken plank in het toilet.
   Kan u mij even per email een antwoord geven.
   Grtjes, Liesbeth

 2. Karina van der Lee schreef:

  Prachtig….dat wist ik al via instagram, leuk om ook een kijkje te hebben kunnen nemen in de rest van het huis. Erg mooi.

 3. Tineke schreef:

  Het is een super mooi huis en alles zelf gedaan/gemaakt door je handige mannetje!
  Hier gaan jullie nog vele jaren woonplezier beleven. Gr. tineke

 4. sandra schreef:

  Prachtige binnen kijker !
  Groetjes Sandra

 5. Marion schreef:

  Ik volg Geeske al via IG .. prachtig huis en zo mooi de sfeer erin!! Genoten van deze binnenkijker .. dankjewel
  Groet Marion

 6. Willy schreef:

  Prachtig huis heb je hoor!! Heb genoten van je mooie foto’s.
  Groetjes Willy

 7. Nelly schreef:

  Natuurlijk volg ik jou al een poos Geeske. Wat een schitterende serie foto’s van je mooie huis. Ik vind het echt bijzonder dat jullie zo jong zijn en je huis al zo helemaal in stijl af hebben. Compliment !!!

  Groetjes van Nelly Helder

 8. Nelly Helder schreef:

  Natuurlijk volg ik je al een poosje op IG. Ik vind het echt bijzonder dat jullie op jonge leeftijd al zo’n prachtig huis hebben dat en smaak ol ingericht. Ik heb ervan genoten!

  Groetjes van Nelly Helder

 9. Linda schreef:

  Hoi Geeske wat prachtig
  Bedankt dat we mochten binnen kijken. Je hebt goede ideetjes en je mannetje heeft gouden handen
  Een plus 10 hoor
  Wens jullie veel geluk en gezondheid hier en veel woonplezier
  Groetjes linda xxx

 10. Woutje meurs schreef:

  Bedankt voor het meegenieten jullie huis ziet er erg gezellig uit

  • Gerry schreef:

   Wat prachtig en wat superfijn dat jouw man 2 rechterhanden heeft die veel zelf kan maken. Ik vind jouw bank zo prachtig, mag ik weten waar je die hebt gekocht?

 11. Ineke schreef:

  Prachtig , sfeervol huis. Wel jammer dat alles tegenwoordig zo hetzelfde is. Een kopie van het tijdschrift landelijk wonen. Ik mis net even dat eigen idee. Maar ik denk dat heel veel mensen hier graag zouden willen wonen en terecht jaloers zijn op zo.n prachtig resultaat. Knap hoor

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Ineke, leuk dat je mijn site met zo’n mooi tijdschrift vergelijkt; :) Omdat ik vaak mensen vraag in dezelfde soort stijl lijkt het misschien wat op elkaar maar dat kan ook haast niet anders omdat mijn bezoekers en ik zo van deze interieurstijl houden en mijn site daar over gaat :)

   Als je zelf mee wilt doen om te laten zien dat jij er een andere draai aangeeft dan hoor ik het graag! Ik mis je mooie winkel nog steeds in Stadskanaal :) Groetjes Benita

 12. Eveline schreef:

  Hoi Geeske en Michel,
  In 1 woord: GEWELDIG!!
  Groetjes, Eveline.

 13. Wia schreef:

  Echt super mooi en sfeervol!

 14. Mattie schreef:

  Prachtige binnenkijker!

 15. Brenda schreef:

  Wat een prachtig huis hebben jullie.
  Zo goed dat je man zoveel moois heeft dt gemaakt.
  Lekker genieten in jullie mooie huis.
  Groetjes Brenda
  (brenda wonen in je eigen stijl)

 16. Jannie schreef:

  Prachtig Geeske,
  Wat lief dat we binnen mochten kijken van je.
  Ben nog wel heel benieuwd wat je op de muur in de slaapkamer hebt gedaan.

  Liefs,
  Jannie.

 17. Paul schreef:

  Zo sfeervol huis, geniet altijd weer van de mooie foto’s.

 18. Serdina schreef:

  Lieve Geeske, wat hebben jullie toch een prachtig huis en zo smaakvol ingericht , jullie zijn echte kanjers!!!! Maar dat wist ik natuurlijk al ;-) Heel veel geluk en gezondheid en geniet van dit alles wat jullie samen hebben opgebouwd , mijn complimenten!!!!

  Knuffel van Serdina. xxx

 19. Hanny schreef:

  Waauw Geeske,
  Dat je mooi woont wisten wel al, maar als ik het nu zo bij elkaar zie… in een woord “PRACHTIG”!
  En wat heerlijk toch om zo’n handige man te hebben he?
  Liefs, Hanny.
  Tuinatelier_Hanny

 20. Melissa schreef:

  Lieve Geeske,
  Wat wonen jullie toch mooi, ik volg je ook graag op IG! En wat heerlijk zo’n handige man! Ik sta er niet raar van te kijken als jij ooit in een woonblad komt te staan!
  Veel liefs, Melissa
  mel_is_home

  • De Wemelaer schreef:

   Dat denk ik ook Melissa!! De redactie van de woonbladen en hun interieurfotografen zijn al jaren vaste gast op De Wemelaer waar ze hun mooiste binnenkijkers vinden! :) Jammer dat ze nooit even reclame voor hun grootste inspiratiebron maken;:) Groetjes Benita

 21. Carina schreef:

  Wow Geeske, ik schrijf niet zo snel een berichtje maar dat kan ik toch nu niet achterwegen laten.
  Wat een fantastisch huis hebben jullie en zo knap dat jullie het grootste deel zelf hebben bedacht en gemaakt.
  Daar zouden jullie meer mee moeten gaan doen.
  Leuk om even binnen te mogen kijken.
  Hartelijke groet, Carina

 22. Lianne schreef:

  Hartstikke mooi Geeske én uiteraard ook complimenten aan je bijzonder handige man. Prachtig én gezellig. Super. Uiteraard volg ik je al op Instagram. Groetjes Lianne van de Blaak

 23. Ans schreef:

  Zo dat is me de binnekijker wel,wat een prachtig gestyled huis hebben jullie ,ben echt wel een beetje veel jaloers,geweldig!

 24. Christine schreef:

  1woord! Prachtig!!

 25. Patricia schreef:

  Hallo daar! Wat heb ik genoten van deze binnenkijker. Helemaal mijn stijl. Zoooo mooi! Echt een plaatje. De kleuren zijn gewoon perfect en gaan goed samen. Echt warm en gezellig. Hier zit ten minste een ziel in. De Wemelaar is ook top! Wat zou ik daar graag een dagje doorbrengen en mijn ogen de kost geven, ideeën opdoen en natuurlijk enkele dingen aanschaffen! Helaas, Ik geniet enkel via mijn pc- tje vanuit het buurland België. Toch erg bedankt om dit langs deze weg met mij te delen!!! Liefs Patricia.

 26. Tina schreef:

  Wat een prachtig huis hebben jullie ervan gemaakt. Daar kunnen jullie trots op zijn. Mijn man en ik gaan vanaf volgend jaar een prachtige oude ,net gekochte, boerderij verbouwen. Deze, en ook de andere binnenkijkers, geven veel mooie ideeën. Ik hoop dat het bij ons net zo gezellig en mooi wordt. Dan zou ik erg blij zijn.

 27. Sophie schreef:

  WoW Geeske, wat een droomhuis.

  Gr Sophie

 28. Martine schreef:

  Dag Geeske,

  Zou ik misschien mogen weten waar de kloostertafel vandaan komt?
  Hij is erg mooi!

  Gr Martine

 29. Helena schreef:

  Hoi Geeske
  Super mooi huis, ik ben heel benieuwd waar jullie die lamp hebben gekocht boven de eet tafel…. ( kan hem namelijk nergens vinden)
  Groetjes Helena

 30. Irene Kuiper schreef:

  Hallo Geeske,
  Wat een prachtige sfeer heb je gemaakt samen met je man. Erg mooi! Zelf vind ik het allemaal best moeilijk om een geheel in een woning te creeeren…maar krijg inspiratie van jouw foto’s. Ik vind de vouwgordijnen ook zo mooi. Mag ik weten van wat voor stof ze zijn.?

 31. Lammia schreef:

  Hallo Geeske, wat een geweldig huis zeg en wat mooi dat wij daar een kijkje in mochten nemen. Ik ben verliefd op jullie toilet. Kunt u mij laten weten wat voor vloer jullie erin hebben en evt waar gekocht. En hetzelfde geld voor het toiletmeubel en de plank waar zijn deze gekocht. Echt heel mooi allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.