Hee hoi,

Leuk dat je bij ons wilt binnenkijken. Eerst stel ik mij even voor: ik ben Geeske, ik ben 33 jaar en woon samen met Michel en onze twee honden Kyra en Yo, aan de rand van een idyllisch dorpje in Friesland. Twee en een half jaar geleden zijn we aan de bouw van ons droomhuis begonnen. Michel heeft alles zelf gebouwd, zowel het in- als het exterieur. Ik kwam met ideeën, hij heeft het uitgevoerd. Omdat het een project van ons samen was, is het vanaf dag één ons thuis.

Een hele poos geleden werd ik al door Benita gevraagd of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Op dat moment waren we nog maar net over in onze nieuwbouwwoning, het was toen gewoon nog niet het moment voor een binnenkijker bij ons thuis. Nu, anderhalf jaar verder, neem ik jullie graag mee voor een kijkje in ons huis.

Via de achterdeur komen we eerst in de bijkeuken/garage/hondenverblijf, hoe je het maar wilt noemen. Achter het keukenblok waarvan het blad van betonciré is en de fronten van eikenhout, zijn de wasmachine en droger weggewerkt. Dit meubel is door Michel zelf gemaakt.

Bijkeuken landelijke stijl

Vervolgens komen we in de hal tussen de garage en woonkeuken. Hier zit het toilet, op de vloer liggen bricks, de muren zijn geverfd met kalkverf met daaroverheen een sealer. Men to the left…. because woman are always right ;)

Urinoir beton cire Castle Stones

Waaltjes toilet beton cire muren

Als je door loopt kom je in de woonkeuken en staat rechts een antieke Chinese kast. Bovenop de kast liggen zelfgemaakte tijmkransjes en een stoer gewei.

Antieke Chinese kast hal

Tijmkransen en windlichten boven op de kast

Als je in onze woonkeuken staat zie je een eikenhouten keuken met spoeleiland en een inductiefornuis van SMEG. We hebben geen gasaansluiting; het huis wordt verwarmd door een pelletkachel die in een loods achter ons huis staat.

Houten keuken landelijke stijl

Houten keuken landelijke stijl

De kloostertafel is een robuust middelpunt in onze keuken. Ik wilde hier graag contrast in aanbrengen; een combi van sjieke eetkamerstoelen van velours met een sober bankje dat van oude wagondelen is gemaakt. Ik wissel de kussens graag af die er op liggen. Nu (in de herfst) liggen er kussens op in de kleur forest green, samen met een gevilte vacht.

Eettafel landelijk sober interieur

Ster cakeje op plateau windlicht

Gebint woonkeuken landelijke stijl

Op de oude sidetable staat een grote waterkruik gevuld met rozenbottel takken.

Sidetable kruik met rozenbottel takken kandelaars

We gaan richting de voordeur waar zich een vide bevindt met een grote lamp in het trapgat. Links zit een kastenwand onder de trap gemaakt, rechts staat een sidetable met een mooi, groot paneel uit India.

Castle Stones hal landelijke stijl

Stoere kroonluchter hal

Sidetable hal ornament kruik

We lopen door naar boven, daar vind je onze badkamer. Op de vloer liggen Castle Stones, op de wanden in de inloopdouche betoncire. De rest is geverfd in een waterafstotende, matte verf.

Inloopdouche beton cire

Badkamer beton cire landelijk

Badkamer meubel ossenoogspiegel

Castle Stones badkamer

We hebben een ruime slaapkamer, hier staat een sidetable die Michel maakte van oude wagondelen. Erop staat een oud stalraam dat uit de boerderij van mijn ouderlijk huis afkomstig is.

Slaapkamer sober landelijk ingericht

Linnen beddengoed

Sidetable slaapkamer oud stalraam

Weer beneden aangekomen zie je de stalen deuren, ze brengen zoveel ruimte en licht in huis. Ook deze gave deuren maakte Michel zelf.

Zwart stalen deuren landelijk interieur

Woonkamer landelijk sober

Woonkamer landelijk warm

Hoffz kruikjes salontafel

Kruik met takken

Hoffz fauteuil krukje

Krukje met windlicht en toef

Zuil kruik met takken

De keuken en woonkamer zijn open en met elkaar verbonden. De grote loveseat is een heerlijk plekje om te loungen. Naast de bank staat een Chinese rijstkist, daar bewaar ik kussens en plaids in.

Loveseat linnen sober interieur

Salontafel kruik sober interieur

Linnen loveseat krukje groene toef

Oude Chinese kist kruik ornament

Buiten zijn we nog druk met de aanleg van onze tuin.

Mochten je het leuk vinden dan kunnen je mij ook volgen op Instagram: Soberenlandelijkwonenbyg.

Lieve groet, Geeske.