Binnenkijken bij Joska

Hallo! Leuk dat jullie een kijkje komen nemen in mijn huis.

Ik ben Joska, 28 jaar en woon in een dorp in Drenthe. Ik woon hier samen met mijn vriend en onze kinderen van 4 en 2 jaar oud. We hebben ook een lieve bruine labrador en een poes.

Landelijke woning Drenthe

Mijn vriend en ik kochten dit huis uit 1958 7 jaar geleden. Het was toen nog in originele staat met gaskachels en allemaal kleine hokjes. We hebben zelf alles verbouwd. Onder andere de (draag)muren eruit, nieuwe bedrading en centrale verwarming. Gelukkig is mijn vriend erg handig ;) en hebben we ook een handige familie. Zelf houd ik er ook van om spullen zelf te maken of op te knappen.

Woning Drenthe

3 jaar geleden stonden we in twijfel. Weer verbouwen of verhuizen? Onze oudste was net geboren en het huis was toch wel klein. Het huis heeft destijds zelfs even te koop gestaan. Toch hebben we toen besloten om weer te gaan aan- en verbouwen. We wisten van tevoren dat dit een heel project zou worden, mede omdat we weer het meeste zelf zouden doen maar inmiddels zijn we dus al 3 jaar bezig. Gelukkig is het nu bijna helemaal klaar!

Het laatste project wat we net afgerond hebben is het schilderwerk buitenom. Alle kozijnen en deuren in antraciet met grijs. We zijn nu nog bezig met het afwerken van de bijkeuken en er moet nog 1 slaapkamer boven afgetimmerd worden.

Donkere kozijnen schuifpui

We hebben een grote aanbouw gemaakt met een verdieping. We hebben hierdoor een grotere woonkamer en bijkeuken en boven twee extra slaapkamers. Qua oppervlakte zijn we er dus erg op vooruit gegaan.

Woonkamer strak landelijk

De keuken en woonkamer is een grote U-vormige ruime met grote tuindeuren. Alle muren hebben de kleur Putty van Painting the Past.

Dienblad windlicht kussens Zusss

De rozenbottel-takken haalde ik bij mijn ouders uit de tuin.

Houten bankje kruiklamp kruik

We hadden na de vorige verbouwing een houtkachel, heerlijk. Nu hebben we een pellet kachel. Ook erg fijn. Het was wel even een zoektocht naar een model dat we mooi vonden. Een schouw was wel een grote wens van mij. Deze heeft mijn vriend ook zelf gemaakt.

Schouw pelletkachel landelijk tv meubel ladder

Houten ladder linnen doek klosjes

Vorig jaar heb ik een grote tweedehands kast gekocht en geverfd met krijtverf, ideale opbergruimte voor kinderspeelgoed.

Kast antraciet lamp koffer

Hoekbank kruik met takken fotoplanken

In de keuken hebben we een speelkeukentje voor de kinderen staan. Deze kocht ik ook tweedehands en gaf ik een stoere en landelijke uitstraling.

speelgoed keukentje landelijk interieur

Speelgoed keukentje

De keuken hebben we 6 jaar geleden geplaatst en is dus nu gebleven.

Lichte keuken landelijk

Ratan broodmand pot met lepels

De plank boven het aanrecht is een oude steigerplank, van de steiger waarmee onze aanbouw is gemetseld. Mijn vader heeft de metalen steunen gemaakt.

Houten snijplanken lampje plant

Op Marktplaats vond ik eens twee leuke, oude glas-in-lood raampjes voor een prikkie. Deze passen precies in het kleine keukenraam. Geeft wat meer sfeer vind ik.

Keukenraam vensterbank lamp rieten kapje

Eethoek landelijk ornament vensterbank

Het Louvre luik is ook een tweedehandsje, wel zelf de kleur eraan gegeven.

Houten luik lepels kaarsje

Binnenkijken landelijk interieur

Het toilet beneden is ook nog niet zo lang klaar. Ik heb de wanden geverfd met kalkverf. Prachtig vind ik dat maar in een woonkamer met kleine kinderen lijkt het me niet zo praktisch.

Toilet landelijk

In onze slaapkamer hebben we het plafond eruit gehaald. We kijken dus in de nok en ook de draagbalken van het dak zijn zichtbaar.

Slaapkamer landelijk

Slaapkamer schuin dak

Ladenkast slaapkamer

De stoel in de slaapkamer heb ik een aantal jaren geleden ook geverfd. Zowel het houtwerk als de stof.

Franse stoel

Hoewel ik in de rest van het huis van rustige aardetinten hou vind ik het leuk om veel kleur en leuke, vrolijke accessoires te gebruiken in de kinderkamers. De slaapkamer van onze dochter is dan ook lekker roze en meisjesachtig.

Meisjeskamer roze

Roze meisjeskamer

Ons zoontje moet nog even geduld hebben maar die krijgt straks ook een vrolijke, stoere jongenskamer ;)

Bedankt voor het kijken allemaal!

Ik ben ook te volgen op Instagram: Thuis bij Joska.

4 reacties

 1. A v Rooij schreef:

  Mooi gedaan Joska,hebben jullie goed voor elkaar,complimenten!

 2. Sylvia schreef:

  Wat een prachtig huis Joska!

 3. Lucia Simons schreef:

  Super leuk om te zien hoe mooi het nu is en knap dat je oude spullen zo opknapt dat het een super mooi tweede leven krijgt.

 4. Mandy schreef:

  Vanaf nu ga ik je volgen hoor., Wat een leuk huis hebben jullie ervan gemaakt,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.