Stylen op De Wemelaer deel 10: het toilet

Hoe leuk is het om het kleinste kamertje ook mee te nemen in de stijl van de rest van je huis. Laat je inspireren met ideeën voor een sfeervol toilet van Lida en Wendy!


Het toilet 3x anders van Wendy

Het toilet!
Zo leuk om mee te mogen doen aan de stylingrubriek van De Wemelaer met als thema ‘het toilet’. Een plek waar veel mensen liever niet al te lang verblijven, daarom een extra uitdaging om er een aangenaam en prettig kleinste kamertje van te maken.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaald accessoire kunt doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her?
Ik ga bijna altijd met een reden naar een winkel. Ik heb zelf een lijstje in mijn telefoon staan met dingen die ik echt heel graag wil hebben of nodig heb. Op die manier koop ik weinig impulsief. Alleen als ik iets zie waarop ik verliefd word, mag het mee mits de prijs het toelaat.

Pas jij de styling in het toilet aan de seizoenen aan?
Aangezien ons toilet nog redelijk nieuw is, ben ik wel altijd bezig met alles schoon en fris houden, zorgen dat er genoeg toiletpapier is en het gastendoekje verschonen. Als de feestdagen hun intrede doen, wil ik wel ook op het toilet een beetje kerstsfeer aanbrengen.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Tegenwoordig doe ik de meeste inspiratie op via Instagram, maar ook via Facebook en Pinterest en natuurlijk in mijn favoriete blad Wonen Landelijke Stijl. Ik ben behoorlijk verslaafd. Ik kijk elke dag en probeer ook meerdere keren per week zelf een foto te plaatsen. Ik merk dat ik er niet alleen veel ideeën opdoe, maar ook dat ik er soms koopziek van word. Het stylen en bezig zijn met interieur is dan ook een uit de hand gelopen hobby. Het ultieme uitje is voor mij een dag (liefst weekend) woonshoppen. We moeten er wel flink voor rijden maar ik word helemaal blij van zo’n dag. Met alle indrukken die je dan opdoet, kun je een tijdje vooruit.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip?
Zorg voor rust in je interieur door niet te veel accessoires te plaatsen. Groepeer een aantal items die goed bij elkaar passen en berg andere dingen een tijdje op. Ik snap als geen ander dat je al je mooie spulletjes ten toon wil spreiden, maar less is echt more!

Ons toilet heeft afgelopen voorjaar een metamorfose ondergaan. Van een ruimte met drukke tegels en verouderd sanitair naar een rustige en serene plek.

Styling 1: praktisch
Aangezien we op het toilet komen om ons ding te doen, is het handig als alles voorhanden is. In deze styling gaat praktisch en mooi hand in hand. De oude steenmal bevat een extra rol toiletpapier. Bovendien is het altijd een goed idee om een kaarsje te branden. Die maskeert nare luchtjes en brengt gelijk een fijne sfeer.

Toilet kalkverf sobere landelijke stijl

Houten steenmal toef kaars wc-rol

Gastendoekje kalkverf zeep aan touw toilet ideeën

Styling 2: Natuur
Ook op het toilet kun je groen aanbrengen. Denk aan een mooie krans of een toef met heerlijk geurend eucalyptus. Ik heb hier gekozen om het groen aan te passen aan het jaargetijde. Een mooie rozenbotteltak in een oude leemmand. Uiteraard mag het kaarsje ook hier niet ontbreken.

Draadmand toiletrollen toilet landelijke stijl

Toilet leemmand rozenbottel tak

Plank toilet oude leemmand tak windlicht

Styling 3: de eyecatcher
Als je dan toch voor styling gaat, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor één groot stuk oftewel een eyecatcher. Dit mooie houten ornament op statief heeft niet veel nodig om hier te pronken.

Plank boven toilet ornament landelijk sober

Ornament op plank boven toilet


Het toilet 3x anders van Lida

Al tweemaal eerder heb ik mee gedaan op de website van Benita. Deze keer met de vraag of ik mee wilde doen aan de styling rubriek met als onderwerp het kleinste kamertje van ons huis.

Net als de andere ruimtes heeft ook het toilet een likje verf gekregen en zelfs de tegels zijn na een schilderbeurt zoveel passender in de sfeer van het huis. De steigerhouten plank is behandeld met Esattobeits en is zo een mooie basis om te stylen. Helaas is foto’s nemen in een klein toilet niet echt gemakkelijk :-))

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
In de winkel probeer ik altijd al een plaatje in mijn hoofd te maken waar het zou kunnen staan, bij twijfel neem ik het niet mee. Als ik dan achteraf toch nog een passende plek vind, kan ik dan alsnog besluiten om het te kopen.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Eigenlijk niet, in de loop der jaren heb ik geleerd om kritisch te zijn en ik vind het belangrijk om de rust te bewaren in huis. “Less is more”! Daarnaast vind ik het belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken, ik spaar dan liever nog even door voor een mooier item!

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
De meeste inspiratie haal ik bijna net als iedereen van Instagram, favoriete woonprogramma’s, uit tijdschriften maar ook uit de natuur!Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Royale spullen geven meer spanning in een ruimte dan veel klein spul. Het liefst dan ook weinig accessoires toepassen en dat waar je voor kiest wel in groot formaat aankopen. Daarnaast is het handig om een kleurenstrip bij je te hebben om in de winkel te kunnen beoordelen of de kleur passend is bij de gebruikte kleuren thuis, dit om miskopen te voorkomen. Tot slot zit het design vooral in de DETAILS!

Toilet landelijk inrichten kalkverf

Styling 1
Al jaren hangt deze koeienschedel aan de muur en vanuit de spiegel die er precies  tegenover hangt geeft dit een mooi plaatje terwijl je op toilet zit! Naast wat gastendoekjes, een  roomspray en een brandend kaarsje is dit voor mij genoeg! Speciaal voor deze binnenkijker een zwarte toiletrol gebruikt maar normaal hangt er een witte, da’s toch net iets handiger ;-))

Toilet inrichten landelijk

Gastendoekjes roomspray toilet

Zwart wc papier toilet landelijk sober

Styling 2
De Hoffz potjes zijn samen met een kaarsje asymmetrisch gestyled en verder heeft deze wand dan niks meer nodig! Ik hou van die rust en eenvoud. Daarnaast geeft een geurkaarsje op toilet sfeer, gezelligheid, een mooie schaduwwerking en natuurlijk een heerlijke geur wat soms niet onbelangrijk is :-))

Hoffz potjes houten plank toilet

Kalkverf toilet sober landelijk

Styling 3
Het houten krukje staat er voor de gezelligheid voor een kaarsje of een stukje zeep maar ik weet dat de boys in huis hem gebruiken voor hun mobiel, dus daarnaast ook nog functioneel! De houten spiegel is een kringloopje en behandeld met kalkverf en gestyled met een takje van de olijfboom.

Krukje toilet landelijke stijl

Houten spiegel toilet gewei kalkverf

Landelijke wc inrichting krukje

Lieve dames, erg bedankt voor jullie inspirerende ideeën!

Wendy op Instagram: Thuisbijwendoosje
Lida op Instagram: Lida Klever

1 reactie

  1. Karina van der Lee schreef:

    Wat een leuke rubriek weer…beide toiletten zijn mooi gestyled!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.