Stylen op De Wemelaer deel 9: de sidetable!

De sidetable: een meubelstuk dat in iedere woonstijl past en dat vooral sfeerverhogend is. Door het smalle formaat van de tafel kun je het ook overal gemakkelijk kwijt; in de hal, achter de bank en natuurlijk tegen de muur!

Maar wat zet je erop? Een vraag die Edith en Kim voor je beantwoorden! Kijk mee naar hun inspirerende ideeën!


De sidetable 3x anders van Edith

Wat ontzettend leuk en een eer om door Benita benaderd te worden om mee te doen aan haar nieuwe stylingrubriek. De opdracht is om 3 verschillende stijlen van mijn sidetable te showen. Ik hoop dat ik jullie op deze manier kan inspireren!

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Ja, ik zie meteen hoe ik het zou kunnen toepassen qua styling.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Nee, ik ben vrij selectief in het aanschaffen van items. Ik houd voornamelijk van grote meubels en accessoires. Ik probeer zo goed mogelijk om van verschillende items en materialen één groot geheel te maken, door bijvoorbeeld te stapelen. Dit zorgt voor meer rust en eenheid, in plaats van her en der een losse accessoire neer te zetten.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Inspiratie krijg ik door verschillende dingen. Instagram en woonbladen zijn natuurlijk een grote inspiratiebron. Het bezoeken van tweedehands winkels, brocantemarkten en woonwinkels zijn ook een bron van inspiratie. Als ik dan een mooi item op het oog heb, zie ik vaak al het complete plaatje voor me.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Houd het altijd bij jezelf en aan je eigen stijl. Zorg dat de basis rustig is. Bij mij houdt dat in een mix van landelijk, stoer en brocante. Een paar mooie, unieke eyecatchers zorgen voor een persoonlijke stijl.

Sidetable landelijk sober interieur

 Styling 1
Landelijk stoer: door grote, oude doorleefde houten spullen te stylen creëer je een landelijk stoer geheel.

Sidetable lamp vachtje luik kandelaars

Sidetable decoratie landelijke stijl

Styling 2
Brocante: door mijn voorliefde voor brocante struin ik vaak markten af, wat zorgt voor een hele andere look.

Sidetable stoer sober draadmand raam

Sidetable poer raam luik takken

Styling 3
Landelijk: deze sfeer zorgt voor rust en eenheid door spullen te herhalen.

Sidetable stoel Dirkje kandelaars luik

Sidetable landelijke sobere stijl

BONUS tip van Edith: door een mix van alle drie bovenstaande stijlen te maken ontstaat er een verrassend geheel!

Sidetable inrichten landelijke stijl

Sidetable landelijk

 


De sidetable 3x anders van Kim

Super leuk dat ik gevraagd ben mee te doen aan de stylingsrubriek. Met als opdracht mijn sidetable 3x anders te stylen.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)
Eigenlijk schuif ik altijd alles van hot naar her! Ze noemen mij ook wel schuifgetikt ;) maar ik vind het heerlijk om te doen! Ik hou ervan om gezellige hoekjes te creëren en daag mezelf daarin graag uit. Als ik iets koop heb ik vaak wel een plekje in mijn hoofd maar ik koop wel altijd accessoires die ik op meerdere plekken kan neerzetten.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Ja, dat heb ik ook wel eens!

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
De meeste inspiratie haal ik van Instagram, als ik buiten ben kijk ik ook overal naar binnen, soms loop ik woonwinkels binnen om inspiratie op te doen en in mijn hoofd zit ook bergen inspiratie! Ik loop graag kringloopwinkels af en zie in heel veel dingen wel iets! Ik knap het op, geef er zelf een andere draai aan en een nieuw sfeerhoekje is geboren.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Blijf bij jezelf ! Je kan nog zoveel interieur stijlen mooi vinden maar geef er altijd je eigen draai aan! Durf! Nergens staat dat iets niet kan of mag! Ga eens out of the box! Een huis kan in de loop der jaren dichtslibben. Haal alles eens weg en ga dan opnieuw indelen, groeperen. Die tip is denk ik wel duidelijk: ook ik gebruik bijna altijd iets om óp of ín te groeperen.

Styling 1
Ik heb momenteel één sidetable en die heeft 3 lagen. Dat kan al snel druk en rommelig worden. Ik vind het heerlijk deze tafel te stylen op verschillende manieren. Zomers houd ik alles wat rustiger en ben ik gek op glas en bloemen.

Sidetable landelijk sober interieur

Sidetable zomer styling vaas bloemen

Sidetable schilderij vaas hangkandelaar windlicht

Styling 2
Nu de herfst weer gaat beginnen mag het weer wat drukker: een bontje, wat takken, ook het bankje ervoor geeft weer een andere uitstraling.

Sidetable bankje stenen ram vachtje kruik met takken

Styling 3
Dit is voor mijn doen rustig. Ik gebruik hier geen kleur, maar de krans erboven geeft leven aan het geheel omdat ik er steeds andere takken tussen steek. Ik haal ze in de winkel of tijdens een rondje door het bos. Er is veel moois in de natuur te vinden.

Sidetable landelijk krans met hop stenen ram schalen

Sidetable krans met hop schalen kandelaar

Hopelijk hebben jullie genoten van mijn foto’s en kunnen jullie er iets van inspiratie uithalen. Benita, bedankt dat ik mee mocht doen.

Groetjes Kim.

Lieve dames, bedankt voor jullie mooie inspiratie!

Edith op Instagram: Edith_myhomestyle.
Kim op Instagram: Huisje_boompje_beestje.

3 reacties

 1. Tiny Steijvers schreef:

  Echt geweldig deze styling tips. Echt een inspirerende rubriek. Vooral de stijl van Edith vind ik heel mooi.

 2. Marina schreef:

  De stijl van Edith herken ik uit duizenden. Ik hou ook van de mix landelijk, stoer en brocante.
  Kim heeft ook haar eigen stijl en een neus voor gave spulletjes van de kringloop.
  Leuke en bruikbare tips in deze styling rubriek.
  Beide dames volg ik met plezier op IG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.