Binnenkijken bij Thea

Hallo, ik ben Thea van Ewijk. Met enige regelmaat doe ik wooninspiratie op door het lezen van woontijdschriften en rondsnuffelen op Pinterest en sinds kort ook op Instagram. Inspiratie vanaf De Wemelaer krijg ik al een poos via mijn mailbox binnen. Door al die mooie plaatjes heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik Benita benaderd of ik een keertje mee mocht doen met de binnenkijker. Na het zien van een paar foto’s kreeg ik groen licht.

Leuk, dat jullie eens bij mij binnen komen kijken. Ik ben Thea en woon samen met mijn man, 3 kinderen, een hond en een kat in een twee-onder-een-kapwoning in een klein dorpje in de Betuwe. We zijn hier 10 jaar geleden komen wonen en het landelijke leven bevalt ons goed.

Ik vind het erg leuk om met mijn interieur bezig te zijn en snuffel regelmatig rond op rommelmarkten, in woonwinkels en op Marktplaats. Vele stijlen zijn al gepasseerd, zoals oud-grenen, Riviera Maison en nu naar een meer landelijke interieur stijl. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil aanpakken zoals de trap en de bovenverdieping.

Ik wens je veel kijkplezier toe!

Welkom in onze woning! Ik neem je mee in ons halletje met toilet. Het is niet groot, maar wel knus. De vloer op de benedenverdieping hebben we twee jaar geleden aangepakt. Het was een enorme klus maar we zijn er heel blij mee.

Krans op voordeur

Voordeur hal landelijk

Wijntafel nisje hal kruik dadeltak

Toiletrollen in mand balusterkandelaars

Vanuit de hal kom je in de woonkamer met open keuken. We starten met de grutterskast. Deze heb ik via Marktplaats gekocht en met witte krijtverf behandeld. In de kast staan verschillende spullen die ik op rommelmarkten heb gekocht.

Witte buffetkast met serviesgoed

Witte buffetkast met serviesgoed

Interieurboeken soepterrine serviesgoed

Naast de grutterskast staat een houten bankje die ook behandeld is met witte krijtverf. Het oude luik maakt het geheel mooi af qua sfeer.

Wit bankje van hout plaid houten deur

Houten bankje plaid hertshoorn

Er tegenover staat een side table, die is geschilderd met krijtverf van Annie Sloan in de kleur French Linen. Ook het tv-meubel en de oude grote spiegel zijn behandeld met deze kleur. Op de side table maak ik graag een mooi sfeerhoekje. Dit kan ieder jaargetijde variëren. Het geitenvachtje heb ik drie jaar geleden op een brocante markt in Lille gekocht en ik ben er nog steeds blij mee.

Oud raampje fotolijsten kandelaar

Franse vaas met lampionnetjes mosbal

Beeld engel

Aan de voorzijde van ons huis bevindt zich de kamer. Ik heb sinds kort een kruiklamp gekocht waar ik erg blij mee ben. Het geeft een andere sfeer in huis. Ook brand ik vaak kaarsen omdat ik dat gezellig vind.

Woonkamer plavuizen landelijk brocante

Bruine leren bank kruiklamp op bijzettafel

Kruiklamp op bijzettafel

Dienblad met kaarsen en dennenappels

Lichte keuken landelijk

Lichte keukenkast landelijk

Aan de achterkant van ons huis is de keuken. Ook in de keuken zie je bij mij veel landelijke of brocante spulletjes. Voor een kopje koffie of thee zitten we graag aan de ronde tafel.

Landelijke keuken houten accessoires

Kapstokje keuken brocante accessoires

Wandrekje keuken landelijk

Wandrekje met brocante accessoires

Ronde eettafel met rieten stoelen

Houten schaal met groene flesjes en kandelaar

Theeglas en dienblaadje Riviera Maison

Omdat we de bovenverdieping nog willen gaan aanpakken, neem ik jullie alleen mee naar onze slaapkamer. Deze is nog meer in de Riviera Maison stijl. Ook hier wil ik een meer landelijke sfeer gaan aanbrengen.

Slaapkamer Riviera Maison dekbed meidenkast

Brocante paspop van ijzer

Houten stoel met schapenvacht windlicht

Vervolgens belanden we in de tuin. We zitten graag in de tuin op onze loungebank, het is een lekker en gezellig plekje. Ook buiten maak ik graag sfeerhoekjes.

Grijze loungeset op terras

Grijze loungeset hoekbank

Franse vazen tuintafel mosbal

Hardhouten tuinstoelen en tuinbank

Houten tuinmeubilair

Thea op Instagram: theavanewijk.

6 reacties

 1. Anita schreef:

  Wat leuk dat we in je huis mochten kijken.Dank je wel.Mooi.

 2. Carina schreef:

  Dag Thea, je hebt een heel gezellig huis en een prachtige tuin. Daarin zal het het hele jaar daar wel lekker genieten zijn. Was blij om weer eens iets anders te zien dan een huis in de vaak donkere sobere hoffz stijl. Succes met het aanpakken van de boven verdieping. Hartelijke groet, Carina

 3. Geesje schreef:

  Thea, ik heb genoten van je binnenkijker. Het ziet er erg gezellig uit.

 4. Nelly schreef:

  Wat een leuk dat we een kijkje mogen nemen in je gezellige huis. Een gezellig sfeertje!

 5. W.sommeling schreef:

  Wat ik zo jammer vind in al die mooie huizen zo weinig bloemen en planten
  De kleur grijs zo vaak gebruikt ,waarom niet lekkere gekleurde kussens erbij, geeft meer gezelligheid .

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi W, dat je misschien weinig bloemen of planten en veel grijs ziet dat komt omdat dit de woonstijl is waar de mensen die meedoen juist van houden :) Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.