Stylen op De Wemelaer deel 11: de wijntafel

Style je wijntafel 3x anders van Karina!

Van Benita kreeg ik de vraag om mee te doen aan ‘stylen 3x anders’. Hierbij was mijn onderwerp ‘de wijntafel’ en laat dat nou net mijn favoriete item hier in huis zijn, dus ja ik doe daar graag aan mee! Ik heb geprobeerd 3 verschillende stijlen neer te zetten waarbij ik rekening heb gehouden met de kleuren en met eventuele accessoires aan de wand, zodat het hele plaatje één geheel wordt.

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her?
Ja ik zie het vrijwel meteen, als ik twijfel dan koop ik het niet. Dat neemt niet weg, dat ook al heb ik een bepaald plaatje in mijn hoofd, het een en ander verschuift. Bij mij hebben accessoires geen vaste plek.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
In het begin heb ik best vaak miskopen gedaan, nu heb ik dat niet meer. Vaak heb ik iets gezien of in mijn hoofd en ga dan gericht op zoek.  Als ik het niet kan vinden koop ik er niet iets anders voor in de plaats. Ik woon niet zo heel groot en hou van rust en eenheid, dus niet van een overvol huis.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Mijn inspiratie haal ik uit Wonen Landelijke Stijl en Landelijk Wonen. En ook op Instagram, voorheen waren dat de woonblogs. Of bij landelijke, sobere interieurwinkels die een website bijhouden en daar foto’s plaatsen. Als ik een mooi plaatje zie of een mooie accessoire, dan sla ik dat op zodat ik dat rustig een aantal keer kan bekijken.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Zorg dat de kleuren die je wilt gebruiken hier en daar terugkomen. Plaats één groot item of zet ze in groepjes bij elkaar, daarmee creëer je rust en eenheid. Zelf werk ik ook met plaids en vachtjes voor extra sfeer.

Styling 1
Hiervoor heb ik een groepje houten kandelaars bij elkaar gezet waarvan ik er één heb voorzien van een kaars om het rustig te houden. Ook plaatste ik er een klein glazen windlichtje bij. Ernaast ligt een heel klein vachtje met daarop een schaal van aardwerk en op de achtergrond een mooi kalkdoek. De sobere tinten van de schaal en het doek combineren heel mooi met het vergrijsde hout en het glazen windlichtje. Het vachtje geeft net dat kleine beetje extra sfeer, zeker in de herfst- en winterperiode.

Wijntafel vachtje kalkdoek

Houten kandelaars kalkdoek wijntafel

Wijntafel stylen landelijke stijl

Styling 2
Een grote kruik van aardewerk is al een eyecatcher op zich en heeft soms weinig nodig. Je kunt hem decoreren met een mooie grote tak of, later in het seizoen, met mooie dennentakken.

Ik heb er een toefje tijm tegenaan gelegd en ook nu weer zorgt de combinatie van de vergrijsde spijkerballen en het doek erachter voor een rustig geheel.

Wijntafel sobere kruik tijm

Grote kruik decoreren

Styling 3
Voor de derde styling heb ik een grote kruiklamp gebruikt en een toefje groen, met daarbij twee kleine ornamenten nu het al later in het seizoen is. Je kunt er ook twee mooie houten ornamentjes voor in de plaats leggen. Verder heb ik twee windlichten van glas gebruikt. Ik vind het dikke glas een mooie combinatie met de sobere tinten en het schapenvacht dat op de achtergrond aan de muur hangt.

Deze styling is voorzien van wat meer accessoires maar door het kleurgebruik oogt het toch als een rustig geheel.

Schapenvacht aan touw wijntafel kruiklamp

Wijntafel kruik ornamentjes

Schapenvacht aan touw wijntafel kruiklamp


Style je wijntafel 3x anders van Meriam! 

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)  Meestal zie ik gelijk waar mijn aankoop komt te staan. Maar als het een tijdje heeft gestaan dan ga ik nog wel eens schuiven.

Wijntafel decoreren landelijke stijl

Wijntafel kruik kandelaars

Kruik groene toef lijsten poef

Wijntafel kandelaar kruik met toef lijsten

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past?
Ik kom niet in de verleiding om iets aan te schaffen wat niet bij mijn stijl zou staan. Ik blijf bij mijn eigen stijl. Stoer landelijk en een beetje nonchalant met natuurlijke tinten. 

Wijntafel decoreren met kerst

wijntafel in kerstsfeer

Houten kistje kwast mosbal

Wijntafel mini kerstboom windlicht krukje

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen?
Mijn inspiratie doe ik op op Pinterest, Instagram en in woonbladen.

Kerstgroen op kruik landelijk sober

Wijntafel decoreren met kerst

Wijntafel kruiklamp kerstgroen

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)
Mijn tip is: blijf bij je zelf!  Het is jouw huis en dat moet het ook uitstralen. Zelf maak ik op verschillende plaatsen in huis groepjes, op deze manier wordt het niet te druk. Ook hou ik rekening met kleuren, materialen en hoogteverschillen. Ik kijk dan altijd even van een afstand of mijn groepje klopt.

De eerste foto’s zijn in de hal, styling 2 en 3 in de woonkamer. Alle groendecoraties en de boom in de woonkamer heeft Meriam zelfgemaakt, net als het vloerkleed dat ze van sisaltouw zelf gehaakt heeft!

Karina en Meriam, bedankt voor jullie prachtige bijdrage!

Karina op Instagram: Karina_van_der_lee.
Meriam op Instagram: Meriam_Ijzendoorn.

4 reacties

 1. Anneke Herbers schreef:

  Complimenten Karina en Meriam Heel mooi !!!

 2. Annita van der Scheer schreef:

  Hallo,

  De stoel die op de foto’s staat bij het wijntafeltje is die ook te koop of weet je waar ik die zou kunnen kopen?

  m.vr.gr.

  Annita van der Scheer

 3. J. de Jong schreef:

  Waar zijn de kandelaars van foto 2 te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.