Ineens ontving ik de vraag van Benita op Instagram of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Nou, superleuk om te doen natuurlijk!

Ik ben Diana en woon samen met mijn twee dochters in ‘t Gooi (-en Vechtstreek) in een 2-onder-1-kap-huis uit de jaren 60. Toen wij hier kwamen wonen in 2009 zijn alle muren boven en beneden opnieuw gestuukt, de muur naar de keuken is opengebroken, de open haard werd aangepast en er is een nieuwe keuken geplaatst. Mijn woonstijl was toen nog niet helemaal landelijk, want ik vind de Ibiza-stijl namelijk ook heel erg leuk! Maar beetje bij beetje wordt het toch steeds landelijker. In de loop der tijd is de zolder nog aangepast, geïsoleerd en tot mijn slaapkamer omgetoverd. Verder nog een paar kleine aanpassingen in de voor- en achtertuin want die stonden vol met bomen. Gelukkig krijg ik hierbij veel hulp van mijn vader.

Woonwensen die ik nog heb zijn: een tuinhuis/overkapping in de achtertuin, de douche moderniseren en de beide wc’s. Deze zomer wil ik de woonkamer opnieuw schilderen, de plafonds en de muren van een andere kleur voorzien, maar daar ben ik nog niet helemaal uit, waarschijnlijk grijs met een warme ondertoon. En volgende week gaan we beginnen met de slaapkamer van mijn jongste, zij wordt 10 en wil graag een tienerkamer. Het stylen in huis is toch wel erfelijk denk ik, want mijn oudste wil met haar verjaardag ook haar kamer weer van een nieuwe kleur voorzien.

Maar wat ik het belangrijkste vind is de uitspraak: thuis is waar iedereen in het gezin graag verblijft.

Dit is de voorkant van het huis. In de lente kunnen wij hier op de loungebank heerlijk van de zon genieten.

Witte shutters tuinbank

Hier kom je binnen via de voordeur. Ik heb pas het muurtje (waar de spiegel hangt) grijs gemaakt om te kijken of ik deze kleur mooi vind om nog meer muren mee te doen.

Klepbank hal kroonluchter

Door de gang belanden we in de huiskamer.

Woonkamer landelijk warm

Grijze potten mosbal windlicht salontafel

Een doorkijkje vanaf de bank de open keuken in.

Woonkamer landelijk interieur

Mijn laatste aanwinst, een zwarte tv-kast. Ik vind het toch het mooist als de tv is weggewerkt in de kast.

Zwarte kast voor tv landelijk

Glazen fles veer krans bovenop kast

De open haard gaat nu in de winter vaak aan waar de kinderen dan uren naar kunnen kijken. Gezellig hoor!

Woonkamer landelijk strak

Strakke witte haard

Witte strakke haard woonkamer

Witte haard woonkamer landelijk

Vorig jaar hebben we de eettafel (en salontafel) gekocht.

Eethoek stoel met vachtje luik

Landelijke keuken

En beetje voorjaar in huis brengen, het was toevallig ook net tulpendag ;-)

Vaas met tulpen in houten schaal op salontafel

Eethoek landelijke keuken

De keuken die in 2009 al werd geplaatst en die ik nog steeds mooi vind!

Donkergrijze keuken landelijke stijl

Mijn slaapkamer op zolder, die mijn vader voor mij heeft opgeknapt met een beetje hulp van mij.

Slaapkamer landelijk

Dit stukje muur is van de uitbouw van de keuken in de achtertuin. Op de muur hangen de eerste letters van de namen van mij en mijn dochters. Daarvoor staat mijn favoriete boom; een olijf. Daar komt ook de naam van mijn Instagram account vandaan: Olive sober wonen.

Olijfboompje buitenkeuken terras

Franse vazen met bloembollen op tuintafel

Houten buitenkeuken landelijk

Landelijke houten buitenkeuken

Houten tuinset in de sneeuw

Nog een paar foto’s van de achtertuin. Op de bovenste foto zie je nog een stukje van het konijnenhok waar onze konijntjes Snuffie en Droppie wonen.

Het bankje in de voortuin.

Witte tuinbank tegen voormuur

Rieten hart grijze deur

Benita, bedankt dat ik mocht mee doen met de binnenkijker en jullie bedankt voor het binnenkijken!

P.S.: Ik heb dit echt ontzettend leuk gevonden om te doen, weer even opnieuw kijken naar hoe alles staat en alles zo goed mogelijk op de foto uit doen komen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om met styling in huis bezig te zijn. Zo is ook mijn Instagram-account begonnen. En foto’s maken is ook een hobby en zo kan ik beide hobby’s samenvoegen.

Diana op Instagram: Olive_sober_wonen.