Stylen: ideeën om een landelijke slaapkamer in te richten

Maaike en Marian geven je verschillende inspirerende styling ideeën voor een warme en sfeervolle slaapkamer, in een landelijke stijl!


De slaapkamer 3x anders door Maaike!

Het stylen van de slaapkamer, een nieuwe rubriek op de Wemelaer waar Benita mij voor benaderde. Hartstikke leuk, ik doe mee! Ondanks dat wij nog druk aan het klussen zijn in ons huis, ging de slaapkamer nu toch wel even voor. Hopelijk kan ik jullie inspireren met deze tips.

Waar begin je mee met het inrichten van een slaapkamer?
Ik zorg er altijd voor dat ik de diverse kleuren terug laat komen door het gebruik van bijvoorbeeld beddengoed, kussens (in verschillende maten), een plaid of kleinere accessoires. Dit geeft meteen een hele andere look en is geen hele grote investering. De muur bij ons is geverfd in een donkere kleur, persoonlijk vind ik het dan mooi om dit dan weer te combineren met lichtere kleuren en houten accessoires.
Verandert de slaapkamer regelmatig bij jou?
Het bed staat waar die staat maar daaromheen wil ik het nog wel eens anders gaan stylen, vooral als ik iets nieuws heb gekocht. Door de jaren heen heb ik ook al aardig wat verzamelt en vind het dan ook leuk om af en toe weer iets te veranderen.

Wat kun je beter wel of niet doen bij een kleine slaapkamer? Heb je nog tips voor de verlichting?

Zorg ervoor dat het niet te vol staat, dan creëer je namelijk meteen rust. Het gebruik van een nachtkastje naast het bed met een staande lamp erop kan al voldoende zijn. Mocht je een wat kleinere slaapkamer hebben en bijvoorbeeld niet voldoende ruimte hebben om een nachtkastje te plaatsen dan kun je er ook voor kiezen om 2 nachtlampen aan iedere zijde van het bed (ter hoogte van het hoofdbord) in de muur te bevestigen. 

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip?
Een echte gouden stylingtip heb ik niet. De verfkwast is wel een ding die bij mij niet ontbreekt. Ook ga ik graag naar markten of naar de kringloop, waar ik soms de mooiste producten vind die meestal een opknapbeurt verdienen. Je moet er soms echt, op een creatieve manier, doorheen kunnen kijken. Pinterest en Instagram zijn voornamelijk websites waar ik inspiratie op doe, maar ook het interieur-tijdschrift WONEN Landelijke Stijl en Landelijk Wonen zijn bladen waar ik graag even mijn neus in mag steken. Maak van je een huis een thuis, zoals jij je daar goed bij voelt!

Styling 1
Door gebruik van kleine accessoires, zoals bij mij de kaars in de standaard en het kleine vachtbondje er onder, geeft je slaapkamer meteen meer sfeer. Bovendien kun je het gemakkelijk vervangen als je weer iets anders wilt. Het witte beddengoed wat er nu op ligt is van linnen, maar ook maak ik gebruik van katoenen dekbedovertrekken. Het plaid en diverse kussens zijn bij mij items die ik graag gebruik en die je steeds terugziet.

Kaars op vachtje op bankje achter het bed

Sober houten bankje achter het bed

Slaapkamer landelijk sober

Styling 2
Het houten bankje op de slaapkamer ontbreekt bij mij eigenlijk niet. Dit is voor mij echt een ‘eyecatcher’ en is leuk om mee te decoreren door er bijvoorbeeld een mooie toef op te leggen. Het bankje is lang maar smal en kan daardoor langs de muur worden geplaatst maar ook aan het voeteneinde van het bed staat hij prachtig.

Toef op houten bankje slaapkamer

Grijze muur slaapkamer houten bankje kandelaar
Landelijke slaapkamer inrichten

Styling 3
Bij deze styling heb ik de plaid helemaal over het beddengoed heen getrokken. Ideaal mocht je beddengoed wat kreukelig zijn en je hier niet aan wilt storen. Ook handig mocht je net een housewarming hebben of je huis te koop hebben staan en daardoor kijkers komen. Om het af te maken heb ik nog een groot kussen op het bed gelegd en 2 sierkussens tegen het hoofdbord geplaatst.

Kroonluchter landelijke slaapkamer

Linnen kussenhoes bed landelijk

Rieten mand bankje landelijke slaapkamerHeb je nog vragen, dan mag je me gerust een bericht sturen en mocht je het leuk vinden dan kun je me ook volgen op Instagram.

Groetjes,

Maaike.

De slaapkamer 3x anders door Marian!

Het thema van de stylingrubriek van De Wemelaer is deze keer; de slaapkamer. Wat leuk om hieraan mee te mogen doen. We brengen best wel veel tijd door in onze slaapkamer dus daar mag best wat extra aandacht aan besteed worden. Ik laat jullie 3 slaapkamers zien die ik in combinatie met een groene muur steeds anders gestyled heb. Je zult zien dat je met een goede basis met accessoires en kleine aanpassingen steeds een ander sfeertje neer kunt zetten in je slaapkamer.

Marian Kral.

Waar begin je mee met het inrichten van een slaapkamer?
De juiste kleur bepalen. Kleuren doen veel met je humeur en gemoedtoestand. In de slaapkamer wil je graag tot rust komen. Daarom heb ik gekozen voor een groene tint op de muur. Deze kleur zorgt voor ontspanning, maar is ook een echte sfeermaker op de muur.

Verandert de slaapkamer regelmatig bij jou?
Ik verander de slaapkamer vaak in de zomer en in de winter, door gebruik te maken van andere kussens en accessoires, een ander dekbed of  vloerkleed. Zomers ga ik vaak voor lichte kleuren om het er zo zomers en fris mogelijk uit te laten zien. In de winter kies ik vaak voor donkere kleuren en een leuk schapenvachtje op de grond. 

Wat kun je beter wel of niet doen bij een kleine slaapkamer?
Wel doen: spiegels gebruiken, die laten een kleine kamer er aanzienlijk groter uitzien. Gebruik bijvoorbeeld een kledingkast met spiegeldeuren. 

Niet doen: niet werken met hele donkere kleuren, dan oogt de ruimte nog kleiner.

Heb je nog tips voor de verlichting?
De verlichting in de slaapkamer heeft meerdere functies. Aan de ene kant functioneel. Je hebt voldoende licht nodig om bijvoorbeeld kleding uit te kunnen kiezen, denk dan aan inbouwspots in de kledingkast of aan plafondverlichting. En anderzijds wil je sfeer in de slaapkamer, zodat je ’s avonds lekker kunt ontspannen. Denk dan aan nachtlampjes of brandende kaarsen. Het is ook altijd erg prettig om overal dimmers op te hebben, zodat je de sfeer kunt bijstellen.

Hoe creëer je rust en eenheid in deze ruimte?
Ga voor één kleur die er echt uitspringt, bijvoorbeeld groen. Houdt de rest van de kamer rustig met natuurlijke kleuren. En zorg voor een opgeruimde slaapkamer, dit oogt rustiger en maakt ook je hoofd leeg. Precies wat je nodig hebt om goed te slapen.  

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip?
Probeer je slaapkamer te voorzien van spullen en kleuren die jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt.

Styling 1
Hier heb ik gekozen voor een grijze slaapkamer, dit combineert weer mooi met een groene muur. Door gebruik te maken van verschillende grijstinten en materialen krijg je extra veel sfeer. Ook heb ik ervoor gekozen om natuurlijke materialen toe te voegen voor een warm en sfeervol effect, zoals de houten gruttersbak en het tafeltje.

Bij het voeteneinde van het bed is meestal wel wat ruimte over. In dit geval heb ik daar een lange rieten mand neergezet. Je kunt er mooi mee decoreren en er kunnen verrassend veel spullen in, ideaal toch?

Landelijke slaapkamer groene muur

Wijntafel als nachtkastje

Ontbijt in bed

Styling 2
Wil je snel een nieuwe touch aan je slaapkamer geven? Vervang dan het dekbedovertrek eens voor een nieuwe, voeg wat nieuwe sierkussens toe, een mooie sprei of nieuwe accessoires en je zult je in een nieuwe slaapkamer wanen. Ik heb hier gekozen voor een groen dekbed in combinatie met een grijze sprei, dat weer mooi past bij de groene muur. Tevens heb ik gekozen voor een zwart nachtkastje en vloerkleed wat weer mooi combineert met groen en grijs.

Riviera Maison mand achter het bed groene muur

Donkerblauw nachtkastje groene muur slaapkamer

Waterfles en plantje

Styling 3
Het duurt niet lang meer; dan begint de zomer weer. Ik vind het dan altijd weer fijn om de slaapkamer summerproof te maken. Ik heb daarom gekozen voor een lichte kleur dekbed om het er zo zomers en fris mogelijk uit te laten zien Een van de kleinste ingrepen met het grootste effect is het neerzetten van een plant(je). Een plant(je) kan een gigantisch verschil maken én is super goed voor de luchtkwaliteit! Wil je iets anders dan een nachtkastje naast het bed? Probeer dan eens een ladder in combinatie met bijvoorbeeld een stoel. Een stoel is handig om je kleren op te leggen voor de volgende dag en de ladder kun je mooi gebruiken voor een leuke plaid of om een leuk lampje aan te hangen.

Decoratieladder slaapkamer groene muur

Klapstoel cactus ladder slaapkamer

Plantje op de slaapkamer

Lieve dames, erg bedankt voor alle moeite en jullie mooie inspiratie!

Maaike op Instagram: Maaike_Jans | Marian op Instagram: Mariankral72

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.