Landelijke tv-meubel stylen

De tv-meubel 3x anders van Claudia!

Een aantal weken geleden werd ik door Benita gevraagd om mee te doen aan de stylingrubriek met deze keer als onderwerp: het tv-meubel. In plaats van een tv-meubel heb ik een tv-kást. De kast heb ik geverfd met krijtverf in de kleur Piombo. De binnenkant is licht van kleur.

Wat vind jij van de tv in de woonkamer?
De tv vind ik zelf niet echt stylish verantwoord om in het zicht te hebben staan. Vandaar dat deze bij mij dan ook in een kast staat. Bij geen gebruik van de tv kunnen de deuren van de kast dicht en is de tv buiten beeld.

Wat is de beste plek voor de tv?
De beste plek voor de tv is daar waar je geen last hebt van direct zonlicht en op een rustige plek waar niet veel wordt gelopen.

Verander jij de styling rondom de tv regelmatig? Zo ja, op welke manier, bijv. seizoensgebonden?
Rondom de tv verander ik inderdaad de styling regelmatig. Met verse bloemen en kransen die ik zelf maak ga ik met de seizoenen mee.

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip?
Volg je eigen gevoel. Creëer een woonomgeving waarin jij jezelf prettig voelt, het is tenslotte jouw huis en niet dat van een ander. Een huis is om in te leven en geen woonwinkel, het mag dus af en toe best rommelig zijn.

Styling 1: Sober en landelijk
Bij deze stijl denk ik aan hout, geleefd en verweerd. Voor deze styling heb ik een aantal oude, houten ornamenten bij elkaar geplaatst, groeperen dus. Met wat kaarsjes erbij in roestige houdertjes creëer je meteen meer sfeer. Er branden bij mij thuis iedere dag wel kaarsen, het hele jaar door. Naast de tv-kast staat een oud, houten melkkrukje met daarop een linnen plaid. Heerlijk om ‘s avonds tijdens het tv-kijken onder te kruipen.

Landelijke tv kast decoreren

TV in landelijke kast met deuren

Houten kandelaars op tv kast

Styling 2: Een vleugje brocante
Al heel mijn leven ben ik verliefd op het land Frankrijk en ik ga er dan ook een aantal keer per jaar heen. Heel wat brocante markten heb ik afgelopen. Uren struinen naar dat ene unieke, oude item waar je hart sneller van gaat kloppen. De laatste keer was een paar weken geleden. Ook het bezoeken van oude huizen is een favoriet. En wat is er nu leuker dan een beetje van je favoriete land mee te nemen naar huis. Deze keer, heb ik uit mijn verzameling, een oud houten laatje en een wijnkruik op de tv-kast gezet. Op het laatje ligt verse Judaspenning, nu nog mooi groen maar ingedroogd wordt het doorzichtig. Het luik naast de kast is één van mijn laatste vondsten, prachtig verweerd en one-of-a-kind.

Hoge vloerkandelaars kalkverf muur tv kast

Oude deur naast tv kast vloerkandelaars

Dienblad met kruikje bovenop tv-kast

Styling 3: Een tikkeltje stoer-zwart
De stoere, ietwat industriële, stijl vind ik ook leuk. Hier heb ik de kleur zwart gebruikt, in combinatie met wat roze tinten voor een zomers gevoel. Ook heb ik altijd verse bloemen in huis. De vloerlamp en de kandelaars zijn van metaal en ambachtelijk gesmeed. De vorm en kleur van het lampenkapje wissel ik regelmatig. Zo ontstaat er iedere keer weer een andere sfeer.

Lamp met roze kapje tv kast kalkverf muur

Landelijke kast kandelaars vloerlamp kruik

Zwart kruikje kandelaars waxinelichtje


De tv meubel 3x anders van Lincy!

Hallo interieurliefhebbers!

Wat leuk dat Benita mij benaderde om mee te doen aan de stylingrubriek. Deze keer is het onderwerp: de tv-meubel.

Vorig jaar vertelde ik in De Binnenkijker dat de tv-meubel door mijn vriend gemaakt is. Momenteel is hij bezig om een nieuwe te maken wat al een poosje duurt, dat komt doordat het hout krom is, wat we nu met klemmen proberen rechter te maken en dit kost helaas wat tijd.. Maar goed, ik vind het erg leuk om mee te doen dus ik heb verschillende opzetjes gemaakt met het oude tv-meubel.

Voor velen is het toch wel een dingetje zo’n groot ding in de huiskamer maar ik vind het geen probleem. Onze tv meubel is gemaakt van oud steigerhout, dat ik bewerkt heb met beits. De nieuwe tv-meubel wordt eigenlijk hetzelfde maar dan een slag groter zodat ik er meer leuke woonaccessoires  op kan zetten haha. 

Styling 1: sobere Hoffz stijl

Landelijk tv-meubel ideeën

Met deze styling begin ik omdat ik zelf deze stijl het mooist vind en het ook in mijn verdere interieur het meest voorkomt. Zoals je kunt zien zie je erachter wat snoeren zitten, het is natuurlijk veel mooier als er nog een plank achter zit zodat je de snoeren niet ziet lopen, hier houden wij rekening mee bij het maken van de nieuwe tv-meubel.

tv meubel landelijk sober inrichten

Wat ik ook goed begrijp is dat niet iedereen de afstandsbediening in het zicht legt, maar even in een kastje of la doet. Wij hebben gelukkig maar één kleine afstandsbediening en die ligt op de salontafel. Als ik voor Instagram een foto maak van de salontafel, dan leg ik hem vaak even weg.

Landelijke tv meubel decoreren

Styling 2: een brocante sfeertje 

Toen wij het huis kochten was het brocante ingericht waardoor ik meteen verliefd werd op het huis. Oude items geven sfeer.

Balusters op tv meubel

Door er een vers bloemetje op te zetten ziet het er ook fris uit.

Kruik met tulpen op tv meubel

Op de grote balusters heb ik een waxine-taartje gezet met een gezellig waxinelichtje erin, voor extra sfeer in de avond.

Balusters tv meubel

Styling 3: een combinatie van stoer en sober met een klein beetje industrieel 

Zwarte vloerkandelaar tv meubel

Ik heb altijd graag waxinelichtjes of kaarsen aan zodat het er ‘s avonds gezellig en warm uitziet. Op deze foto zie je ook mijn woonbladen liggen waar ik graag in blader voor inspiratie. 

Tv meubel decoratie landelijk

 

Bedankt lieve dames, voor alle moeite en jullie prachtige inspiratie!
Claudia op Instagram: Droedje.
Lincy op Instagram: HuisjevanLincy.

2 reacties

  1. Tiny Steijvers schreef:

    Hier heb ik echt inspiratie door gekregen. Vind de lamp langs de tv geplaatst heel leuk, was ik zelf nog niet opgekomen. Ook het verweerde luik ernaast vind ik een mooie styling.
    Goed gedaan Lincy en Claudia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.