Onwijs leuk om gevraagd te worden voor de binnenkijker op De Wemelaer.

Ik ben Marieke, getrouwd met Michel en samen hebben we een zoon genaamd Jop, van 17 jaar oud.

Interieur is iets waar wij allebei altijd mee bezig zijn, net als met de tuin. 4 jaar geleden kwam er onverwachts wat moois op ons pad: een heerlijke en ruime kavel, waar we naar eigen idee ons droomhuis op konden (laten) bouwen.

Landelijke woning met luiken

Pad naar grijze landelijke voordeur

Zweeds rabat gevel

Onwijs spannend natuurlijk, met zoveel keuzes en beslissingen. Maar wat zijn we blij met het resultaat! Een heerlijk sfeervol huis met Zweeds rabat aan de buitengevel, roede raampjes, een ruime tuin met een grote oprit en een slootje achter onze woning. Klinkt ideaal toch? Nou, dat is het ook.

Na een jaar wonen hebben we een mooie kamer en-suite laten plaatsen. We vonden het de ruimte toch wat knusser maken en op deze manier zijn er meer mogelijkheden om sfeervolle hoekjes te creëren waar ik dan weer gek op ben.

Zwarte en-suite deuren

Onze hal is ook iets waar ik erg trots op ben. We hebben daar een mooie Terrazzo vloer laten leggen, aangekleed met een oude markttafel waar ik me elke keer weer opnieuw op uit kan leven.

Kroonluchter landelijke hal

Oude markttafel luik hal

De keuken uitzoeken vonden we toch wel een van de lastigste dingen; de kleur, de greepjes, het materiaal. Uiteindelijk na 4x de keuken veranderd te hebben tijdens de bouw, is de ruimte geworden hoe wij hem voor ogen hadden. Lekker ruim, stoer maar toch ook met genoeg sfeer.

Landelijke keuken met keukenraam

Landelijke keuken met laminaatvloer

Grote kruik op het aanrecht

Hoekje woonkamer landelijke decoratie

Recht aanrecht landelijke keuken

Wat precies onze stijl is durf ik niet te zeggen. We houden allebei wel van een mix van sober, landelijk en stoer. Maar nu de zomer er aan komt vinden we het ook weer fijn om met lichte accessoires te werken en witte hoezen op de banken te doen.

Zwarte en-suite deuren

Landelijke woonkamer strakke haard

Strakke haard landelijke kamer

Landelijke lichte woonkamer

Woonkamer landelijk naturel

Woonkamer natuurtinten

Ektorp banken witte hoezen

Kruik op tafeltje fles kandelaar veer

De hele zolderverdieping is van onze zoon. Hij kan er heerlijk slapen, chillen met zijn vrienden en als ie daar zin in heeft: leren voor z’n opleiding.

Landelijke badkamer met nisjes

In de meeste gevallen hechten we niet heel veel waarde aan materiële zaken. Alleen het oude bedje van Jop vroeger is mee verhuisd en heeft boven een mooi plekje gekregen in een kamertje. Dat zijn nou dingen waar ik geen afstand van kan doen: zo’n schattig houten bed met zijn naam erop geschilderd. Regelmatig wordt dit bed in beslag genomen door onze poezen, Muck en Saar. Ik kan ze geen ongelijk geven.

Jongensbed met naam kinderkamer

Onze eigen slaapkamer hebben we vrij donker gemaakt. Met op één wand bloemenbehang.

Bloemenbehang landelijke slaapkamer

Behang met bloemen landelijke slaapkamer

De wijk waar ons huis is gebouwd was vroeger een oude boomgaard. We hebben geprobeerd om dat deels terug te laten komen in de tuin door een aantal mooie oude appel- en perenbomen te plaatsen om zo toch nog een stukje nostalgie terug te laten komen. Verder zijn we in de tuin gek op zinken spulletjes, superleuk om hoekjes mee te maken.

Terras van grind landelijk

Overkapping aan huis

pallets bank onder overkapping

Landelijke tuin met bomen

Landelijke tuin

Omdat Michel ontzettend handig en creatief is, duurt het bij ons nooit heel lang tussen het bedenken en uitvoeren. Daar heb ik dan wel weer een mazzeltje mee. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om bij ons binnen te kijken.

Zwart houten planken gevel woning

Marieke op Instagram: Wonenbijmarieke.

 


Buitenverlichting Kopen?