Binnenkijken bij Sandra, deel 2

Hallo allemaal, daar ben ik weer !

Ik heb al eens meegedaan aan de binnenkijker in oktober 2016 en in navolging van Marina, vond ook ík het een leuk idee om te laten zien wat er sinds die tijd veranderd is bij mij. En dat is nogal wat!

Eigenlijk vrij snel nadat ik meedeed aan de binnenkijker wilde ik wat anders: minder wit, minder brocante en wat landelijker. Het enige dat nog hetzelfde is, zijn de vloer en de bank (en o, ja de keuken). Voor de rest zijn er veel dingen aangepakt en is het meer mijn stijl geworden die ik het het beste kan omschrijven als een mix en match van accessoires en stijlen, donker en licht (als het mij blij maakt is het goed). Sfeervol wonen noem ik het.

Ik woon in een huurhuis, in een groene buurt, tegenover het bos.

Werken doe ik op Schiphol, lekker dichtbij. Dan gaat mijn teckel Jip naar de oppas, een lief echtpaar waar ik heel blij mee ben. Het zijn in korte tijd echt vrienden geworden. Nou, genoeg gekletst!  Scroll lekker door!

Teckel Jip van Sandra

De voortuin is een fijne schaduwrijke plek. Ik heb de schutting en de sidetable antiek-grijs geverfd, en er staat altijd wel iets bloeiends op het ijzeren tafeltje. De Hosta doet het heel goed hier, binnenkort staat hij in bloei.

Tafeltje landelijke tuin

Terras ideeën tuin

Blad groenwitte hosta

Stormlamp aan kapstok

De hal is niet veel veranderd; het behang bevalt nog goed. De trap is kort geleden van het tapijt ontdaan, geschuurd en wit geverfd. Lekker fris!

Lichte trap

De keuken heb ik wat opgepimpt door de koelkast zwart te verven, net zoals het zgn. barretje, ik vind het een mooi contrast. Het volgende project is een nieuw keukenblad.

Landelijke keuken huurwoning

Broste servies keukenplank

De eettafel is nieuw, een ronde tafel is zó gezellig ! De stoelen had ik al, heb alleen de poten geverfd en de hoezen omgeslagen.

Ronde eettafel landelijk wonen

Windlicht kandelaar landelijke stijl

Ook de servieskast is geverfd, hij was eerst zwart, maar deze kleur is wel een blijvertje! De houten lamp met die prachtige kap heb ik gekocht met een kadobon die ik heb gewonnen!

Grijze buffetkast ornament

Grijze buffetkast tulbandvorm

Bank met mandala kussens

Roze pioenroos

De bank heb ik nog steeds, de camel kleur is tijdloos vind ik en ik kan hem steeds anders stylen met kussens en plaids.

Vaas met bloemen eethoek tafel

Tafeltje met gistfles landelijk

Ik vind het leuk om steeds nieuwe hoekjes te maken en de overbodige spullen verhuizen dan naar zolder. Zonder bloemen kan ik ook niet, er staat altijd wel een bos of wat takken.

De tv kast is héél zacht grijs en een eyecatcher in de kamer, hij heeft ook al vele kleuren gehad.

TV kast woonkamer landelijke stijl

Hoffz lamp woonkamer landelijk

Woonkamer landelijk warm

De loveseat komt van MP, hier uit het dorp en is zelfs thuis gebracht ! Nog steeds heel tevreden mee.

Logeerkamer landelijke stijl

De logeerkamer is pas opnieuw behangen, deze blauwgrijze kleur was eigenlijk niet de bedoeling, ik kwam met de verkeerde rollen thuis. Maar eigenlijk past het heel goed!

Slaapkamer landelijk ingericht

Mijn slaapkamer vind ik ook sfeervol en knus, met een Biedermeier kast en mooi linnen beddengoed.

Slaapkamer landelijk warm

De badkamer is simpel maar functioneel. Het blijft een huurhuis, dus je denkt wel 2x na voor je zelf gaat investeren en er moet toestemming voor komen uiteraard. Maar voor mij is hij prima.

Badkamer styling ideeën

Mijn achtertuin is wel mijn trots! Ik heb eigenlijk alles zélf aangelegd, behalve de verhoogde border met bielzen, die lag er al. Die bielzen waren heel lang een doorn in het oog maar de tuin is al zo begroeid dat je het nog nauwelijks ziet. De pergola en alles er omheen heb ik zelf geplant. En het doet het goed, ik geniet volop. Het is een beetje een cottagestyle tuin, lekker weelderig met veel rozen en bloeiende planten. Sinds vorig jaar heb ik er een extra zitje bij, achterin, waar wat meer schaduw is, en ik heerlijk in mijn nieuwe tuinstoel vertoef! Vlak tegen het huis aan heb ik ook nog een zitje, daar heb ik de hele dag zon. Dus ik kan kiezen!

Terras landelijke tuin decoratie

Landelijke tuinstoel riet

Landelijke tuin inrichten

Dit was het wel zo’n beetje, als jullie het verschil willen zien, kijk dan nog even op mijn binnenkijker van 2016  en anders misschien op Instagram?  Leuk dat jullie meekeken en Benita; nog hartelijk bedankt!

Lieve groet,
Sandra.

Sandra op Instagram: Sandrakhome.

10 reacties

 1. Marion schreef:

  Heel sfeervol ! Je hebt het prachtig in en om je huis. En Jip ❤️Wat een moppie is dat zeg!
  Leuk om een toertje door je huis te krijgen op deze manier.
  Groet Marion

 2. Coby Breitner schreef:

  Genoten van je binnenkijker, ben blij dat ik niet de enige met een sfeervol huurhuis ben. Even terug gekeken en beide vond/vind ik erg leuk hoor.
  thx voor het mogen meekijken
  groetjes Coby (IG cbcosycot)

 3. Anja schreef:

  Wat gezellig bij je en wat een geweldige tuin.

 4. Sandra schreef:

  Heel erg bedankt Coby ! Ik vind het lastig om naar de foto’s uit 2016 te kijken, tis zo anders nu !
  Groetjes Sandra

 5. Sandra schreef:

  Dank je Anja, tis veel werk de tuin maar geeft zoveel plezier hè ?
  Bedankt voor je reactie !
  Groet , Sandra

 6. kitty bakkenes schreef:

  wat heb je dat mooi gedaan je mag trots zijn op jezelf.ook de tuin vind ik super gezellig
  dank je wel dat je het liet zien
  kitty

 7. Kitty schreef:

  Een gezellig en smaakvol huis en ook je tuin is erg leuk
  Dank dat je het laatste zien

 8. Ingrid schreef:

  Wat is de kleur van je muur in de woonkamer? Heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.