BINNENKIJKEN | Landelijk sober met een beetje Wabi Sabi van Anneke

Lieve… tja, waar ga ik mee beginnen? Interieur-liefhebbers, inspiratiebronnen, woondecorateurs… ik keur ze allemaal goed! Want voor mij zijn jullie heel belangrijk. Alle gave ideeën, interieur-kriebels en woonfoto’s, ik vind het zo ontzettend gaaf dat we dit allemaal mogen en kunnen delen met elkaar!

Als je dan ineens de vraag van Benita van De Wemelaer krijgt of ik mee wil doen aan de binnenkijker dacht ik: Wauw…! En toen: ‘Is mijn huis dan ook echt zo mooi als alle andere (in mijn ogen) kastelen en totaal op-en-top gestylde huizen die ik voorbij zie komen op Instagram?’ Ik droom ervan.

Eerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is Anneke, 25 jaar oud en woonachtig in het westen van Nederland. Samen met mijn man, hondje en 3 konijnen wonen wij sinds 1,5 jaar in ons eerste koophuis. Je zult wel denken: woon je op een boerderij met al die beesten? Nee, gewoon in een rijtjeshuis (wel vlakbij het strand) maar ik ben nou eenmaal een dierenfanaat!

Bijna 3 jaar geleden kochten wij zonder twijfel dit mooie rijtjeshuis waar we lang van droomden. Een eengezinswoning met een tuin op het zuiden, 4 slaapkamers en vlakbij het dorp en het strand. We moesten wel geduld hebben want de vorige bewoners lieten een nieuw huis bouwen waar wij op moesten wachten. Dat maakte mij ontzettend ongeduldig, maar vooral enthousiast. Want de woonideeën barstten zowat uit mijn lijf; ik wilde gewoon beginnen met het stylen van ons eigen huis, voorbereiden en meubels aanschaffen!

Na ruim een jaar was het dan eindelijk zover: de sleutel van ons huis. Met een zelf gecreëerde map vol wooninspiratie, staaltjes en schetsen gingen we aan de slag! Het huis werd mooi opgeleverd aan ons, maar toch wilden we het verbouwen: 5 weken was het strakke schema. Een nieuwe keuken, een pui met openslaande deuren, een nieuwe vloer, alles stucen etc. Wat een klus! Maar met hulp van familie, vrienden en kennissen kwamen we al een heel eind. De 5 weken hebben we gered.

De stijl in ons huis is landelijk, sober en soms een tikkeltje Wabi Sabi. De basis moest één kleur zijn, want dat creëert rust! Daarnaast kun je dan gerust een beetje gek doen met je decoratie, dat combineert goed bij elkaar op.

Samen met mijn moeder ga ik vaak brocante marktjes af, op zoek naar unieke items die sfeer in huis brengen. Mijn man ziet me dan weer aankomen. Wat is dat nou weer? En waar ga je het allemaal laten? Na een middag rommelen in huis staat alles dan weer op z’n plek als of het er al hoorde te zijn. ‘Oh ja, het is toch wel heel erg gaaf’ zegt hij dan! Zucht, fijn.

Nadat we er een tijdje woonden, zag ik wel heel veel foto’s van ons huis in mijn fotoalbum van mijn telefoon staan. In die tijd ontdekte ik op Instagram/het internet dat ik niet de enige ben die besmet is met het interieur virus! Wauw, dat het mogelijk is dat er zoveel mensen zulke mooie huizen, ideeën en interieurs hebben en dat dit allemaal online te zien is?! Dat vond ik zo leuk, dat ik zelf ook een eigen Instagram account heb aangemaakt.

Wat een positieve sfeer, lieve mensen en leuke accounts zie ik voorbij komen! De verbazing over de lieve reacties onder de posts naar elkaar blijft. Een kant van Instagram die ik graag zo zou willen blijven zien.

Mijn wens voor iedereen is om een huis te hebben waar je je fijn voelt, met een inrichting die voor jou mooi maar ook praktisch is. Een plek waar je na een drukke dag tot rust kunt komen en je je weer op kunt laden voor een nieuwe dag. Waar je op de bank zit, om je heen kijkt en denkt: Goh, wat heb ik een mooi huis. Met een persoonlijke sfeer en inbreng. Iets waar je trots op mag zijn.

Mijn droom is een stukje bij te kunnen dragen aan het verrijken van iemands interieur, door een ander te inspireren met foto’s van mijn eigen huis.

Lieve Instagram volgers, Benita van de Wemelaer en anderen: bedankt voor jullie interesse, enthousiasme en het delen met elkaar! Ik word er blij van.

Liefs,
Anneke.

Anneke de Visser

De voorzijde van het huis. Zoals je ziet hebben we oude luiken geplaatst om extra sfeer te geven. Uiteraard geverfd in dezelfde kleur als het huis.

Zwarte voordeur, kozijnen en luiken

De gang hebben we laten spuiten met de verf van Flamant, in de kleur Cimento. De Spachtelputz hebben we zo gelaten, dat geeft namelijk een stoer uiterlijk. Het bankje met geitenhaar is een kadootje van mijn man. Hij staat daar prachtig. Veel objecten verf ik zelf, om net even wat meer eenheid te creëeren. Zo heb ik de spiegel, de kandelaren en de poten van het bankje zelf geverfd met een kalkverf.

Hal kleur Cimento Flamant

De keuken is wat strakker en de kastjes zijn wit, dit om te voorkomen dat het in de keuken te donker wordt. Daarentegen heb ik de buffetkast van wit in de kleur van de muur geverfd. Dat gaf net iets meer het Wabi Sabi gevoel.

Grijze kast keuken landelijke keuken

Zwarte tegels landelijke keuken

Hoekje aanrecht met houten snijplanken

Grijze landelijke kandelaars op aanrecht

De woonkamer is flink verbouwd: zo hebben we een nieuwe pui laten plaatsen, er kwam een nieuwe plavuizenvloer in, een nieuwe keuken en alles werd gestuukt. De koof hebben wij (met hulp) zelfgebouwd in de afmetingen zoals wij het wilden hebben. Ook de woonkamer is gespoten in de kleur Cimento van Flamant.

Woonkamer landelijk sober interieur

Eethoek met eetbank landelijk sober interieur

Glazen vaas met rozenbottel takken op salontafel

Houten bak stormlantaarn dadeltak vachtje kwast

Kruik op zuil houten kistje kandelaars

Kruik op zuil linnen doek berenklauw Pampasgras pluimen

Witte bank, landelijke salontafel, grijze deur, velours lampenkap

Schemerlamp achter de bank, plaid en kaars

Woonkamer landelijk sober interieur

Draadmand met dadeltak decoratiekwast boomschors

Tafellamp landelijk sober vouwgordijn houten schep

Hoekbank landelijk warm

Op de eerste etage hebben we 3 slaapkamers en een badkamer. Van 2 slaapkamers aan de achterkant van het huis hebben we één gemaakt. Zo hadden we meer ruimte voor een kastenwand en ‘mijn domein’: de kaptafel. Overal ligt dezelfde laminaatvloer. Lekker licht en het oogt fris.

Bed met gecapitonneerd hoofdbord, kroonluchter, hocker landelijk

Slaapkamer landelijk sober

Kaptafel landelijk brocante, ladder, stoel

De slaapkamer aan de voorkant is nog een projectje. De kledingkast is brocante en was wit. Deze heb ik een grijstint gegeven voor het geven van een sobere sfeer. We gebruiken hem voor extra opbergruimte. In de toekomst willen we de gehele slaapkamer in grijstinten verven, inclusief het plafond. Een echte sobere kamer, wordt vervolgd. Houdt mijn Instagram account in de gaten.

Meidenkast antraciet oude koffers slaapkamer

Dierenvel, hocker met wielen, slaapkamer landelijk

De badkamer is deels vernieuwd. Een nieuwe wandmeubel en een plavuizen houtlook vloer, maakt het al iets sfeervoller.

Badkamer landelijke decoratie
Het trapgat is ook geverfd in de kleur Cimento. De trap is nog crème en gaat ooit nog eens grijs worden, even de moed verzamelen ;)

Hal landelijke stijl geweien muur

Glazen plafondlamp landelijke hal

De zolder heeft ook nog een slaapkamer en een wasgedeelte. Deze kamer heeft een lichte tint, die een Ibiza-look heeft. Leuk voor als we logees hebben.

Houten hoofdbord bed logeerkamer Ibiza stijl

Als laatste onze tuin. Een klein kiekje van onze prachtige pui en olijfbomen. Hier zitten we graag onder de kap, lekker in het zonnetje. De tuin ligt tenslotte op het zuiden, hmmm!

Zwarte kozijnen pui zwartwit zonwering terras

Olijfboom in houten vaste plantenbak op terras
Dit was ons huis in het kort. Ik hoop dat jullie er veel kijkplezier aan hebben beleefd en hoop jullie terug te zien op Instagram of bij De Wemelaer!

Anneke op Instagram: Landelijk en sober wonen.


Shoppen in de stijl van Anneke bij bol.com:

Bed met gecapitonneerd hoofdbord
Lampenkap zwart velours
Houten trog
Koeienhuid vloerkleed

8 reacties

 1. Anne schreef:

  Super leuk en fijn dat jullie zo blij zijn met jullie huis !!! Geniet met volle teugen !

 2. Peggy Verbeemen schreef:

  Hallo Anneke,
  Hier word IK echt blij van! Zo een mooie kleuren gebruikt, prachtige inrichting. Prachthuis hebben jullie. Liefs, Peggy

 3. Mattie schreef:

  Prachtige binnenkijker! Ik ga je volgen op IG!

 4. Serdina Zandhuis schreef:

  Heel sfeervol,en heel mooi ingericht , leuk om even te mogen kijken , geniet maar lekker van jullie fijne huis ;-)

  Lieve groetjes Serdina.

 5. Anja schreef:

  Wat een ontzettend mooie en gezellig huis hebben jullie.
  Geniet er lekker van en als het weer beter wordt ook van de tuin.

 6. Marion schreef:

  Wat een prachtig interieur , zo mooi gestyled zonder teveel maar in sfeervol evenwicht , mooie kleuren , echt echt heel mooi !!!

 7. kitty schreef:

  wat een warm en knus huis ik vond het leuk om bij je binnen te kijken
  ga zo door kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.