BINNENKIJKEN | Landelijk sober wonen bij Bernice

Lieve binnenkijkers,

Ik wil mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Bernice en ik ben 25 jaar. Ik ben al 9 jaar samen met mijn lieve vriend John en we wonen sinds 3 jaar samen in Emmen. Onze lieve poes Sjors, past ook goed in ons interieur en komt ook regelmatig in beeld op de foto’s.

Afgelopen jaar kreeg ik een uitnodiging van Benita om mee te doen aan de binnenkijker van De Wemelaer en ik vond het echt geweldig, maar tegelijkertijd ook erg spannend omdat er nog wat puntjes op de i geplaatst moesten worden in huis en tuin.

Ik heb destijds gevraagd of het nog even mocht wachten omdat we nog veel bezig waren met verbouwen. Omdat ik er achter ben gekomen dat je eigenlijk nooit écht klaar bent met verbouwen of het uitvoeren van nieuwe ideeën heb ik nu toch de stoute schoenen aangetrokken en Benita gevraagd of het aanbod nog steeds gold en bij deze verschijnen wat foto’s van ons huisje.

We hebben onze woning zelfstandig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Ik ben nog steeds bezig om het meer naar mijn smaak te maken, maar denk dat jullie als interieur liefhebbers wel begrijpen dat je nooit ‘klaar’ bent :)

Ik neem jullie graag mee voor een kijkje in ons huis. De tuin is nog niet klaar dus daarvan heb ik maar een paar foto’s geplaatst.

Veel kijkplezier!

Vergrijsde takkenkrans

Via deze hal kom je binnen in ons huisje.

Hal sober landelijk wonen

En kom je zo in onze woonkamer, waar een grote hoekbank met veel kussens staat. De houten schaal op de salontafel wisselt nog wel eens qua decoratie.

Sober landelijk wonen interieur

De oude houten luiken en balusterlampen blijven echt een van mijn favorieten.

Houten luik met krans achter de bank

De tv-meubel heeft mijn vriend zelfgemaakt, blijft mooi om naar te kijken.

Houten TV-meubel landelijk sober

De schijfjeslamp boven de eethoek hebben we sinds kort, hiervoor hadden we 2 rotan hanglampen. Ik vind dit meer rust geven in ons interieur.

Schijfjeslamp boven eettafel landelijk sober

Houten olijfbak kruik en kandelaars

De Chinese kruik op de eettafel is een favoriet van onze Sjors.

Poes in kruik met touw

Deze regaal heeft mijn vriend ook zelfgemaakt en ik ben er nog steeds erg blij mee!

Houten regaal linnen doek windlicht

Houten windlichtje landelijk sober

Een doorkijkje naar de keuken, de keukenkastjes zijn crème van kleur. De muur erachter is behandeld met kalkverf en tegeltjes. De afzuigkap moet nog mooi afgewerkt worden met houten planken.

Creme keuken landelijk sober

De gruttersbak is ook door mijn handige vriend gemaakt.

Gruttersbak aanrecht landelijk

De leemmand staat in de vensterbank bij de eethoek. In het voorjaar altijd met wat magnoliatakken en in het najaar met een mooie rozenbottel tak.

Leemmand met takken in vensterbank

Onze lieve Sjors vind de leemmand ook erg leuk :)

Poes Sjors op vensterbank met leemmand

Deze prachtige mand wil ik ook graag met jullie delen, ik kreeg hem afgelopen kerst als verassing van mijn vriend.

Rijstmand met takken landelijk sober

Een klein doorkijkje in de slaapkamer.

Houten regaal boven bed sobere slaapkamer

Slaapkamer landelijk sober ingericht

De luiken stonden een hele poos bij ons achter de bank, daar hebben we nu andere houten luiken. Ik vond het zonde om ze te verkopen, dus vandaar dat ze een mooi plekje op de slaapkamer gekregen hebben. Ook het gevilte schapenvacht mag hier niet ontbreken.

Zwarte luiken slaapkamer schapenvacht

Vorig jaar zijn we begonnen met het renoveren van de tuin. Er is een grote overkapping geplaatst en de tuin werd bestraat met grote, landelijke tegels. De tuin is nog niet helemaal naar onze wens, daar gaan we dit jaar verder mee aan de slag. Wel kunnen we in ieder geval al heerlijk tot rust komen in onze rotan stoelen.

Zwarte kruikjes windlicht hoorn op tuintafel

Rotan tuinstoelen met kruk onder overkapping

De meerpaal heeft mijn vriend ook zelfgemaakt en staat in de zomermaanden buiten onder de overkapping.

Rijstmanden op houten zuil met ring en linnendoek

Ik wil jullie bedanken voor het binnenkijken in ons huisje en mocht je het leuk vinden dan kun je mij volgen via mijn Instagram account.

Graag tot daar,

Liefs Bernice.

Bernice op Instagram:  Sober Wonen by Bernice.

9 reacties

 1. Ans V Rooij schreef:

  Prachtig huisje heb je,super mooi ingericht,complimenten!!

 2. Anja schreef:

  Wát een supergezellig huis hebben jullie. En wat fijn dat je partner zo ontzettend handig is.
  Sjors is een echt fotomodel,de foto in de kruik is vertederend.

 3. Monique schreef:

  Echt geweldig en wat heb je het sfeervol en gezellig ingericht!

 4. Marijke schreef:

  Prachtige inrichting!

 5. Seppe schreef:

  Super mooi.

  Mag ik vragen van waar je tv meubel komt?

  Vriendelijke groeten Seppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.