Hallo lieve binnenkijkers! Eindelijk durf ik ook mee te doen. Ongeveer een jaar geleden nodigde Benita mij uit voor de binnenkijker op De Wemelaer omdat ze vond dat we een leuk huis hadden. Ik dacht: ik met mijn minihuis? en was er toen nog niet helemaal klaar voor. Eigenlijk zie je altijd wel weer wat anders en ben je nooit echt klaar. Daarom heb ik nu toch de stoute schoenen aangetrokken en wat foto’s gemaakt.

Allereerst zal ik me even voorstellen: mijn naam is Juul en woon met mijn man Bob, onze zoon en kleine hond, in het zuiden van Limburg aan de rand van de Brunssummerheide.

We wonen in een modern rijtjeshuis die al veel stijlen heeft gehad: van modern tot hotel-chique en Rivièra Maison. Al jaren kijk ik in de Wonen Landelijke Stijl en vond dat landelijke ook heel leuk. De echte liefde voor deze landelijke stijl is begonnen toen we net over de grens van België per toeval bij een hele mooie woonwinkel belanden. We waren meteen verkocht, het was werkelijk datgene wat we zelf ook wilden. Echt alles vonden we mooi: de wanden mooi geschilderd, de visgraat vloeren, de meubels, de keuken, het leek ons als een warme deken te passen.

Een tijdje later zijn we begonnen met krijt- en kalkverf voor de muren en hebben we de vloeren voorzien van een donkere laminaat en die door het hele huis doorgevoerd. En zo is het stukje bij beetje gegroeid. De keuken is gerestyled en de wc is ook goed gelukt. Afgelopen zomer hebben we glazen deuren toegevoegd en in de komende zomervakantie is de badkamer aan de beurt. Uiteraard zijn de plannen al klaar en zijn we de benodigde spullen hiervoor aan het verzamelen. De badkamer krijgt ook een stoere en sobere stijl, dit verveelt echt nooit. Ook de trap gaan we binnenkort verven, want die is nog wit.

Mijn man en ik zijn echte shoppers en we hebben al menig woonwinkel in heel Nederland bezocht of ik heb er online geshopt. Dat shoppen doen we meestal in het weekend, dan maken we er een leuke dag van. Tijdens de jacht zijn we ook wel eens leuke mensen tegengekomen die ik van Instagram kende. Verder haal ik mijn inspiratie uit Pinterest.

Ik hoop dat jullie er, net als wij, van genieten. En blijf voortborduren tot het echt af is.

Heel veel groetjes,
Juul.

Magnolia struik voortuin

Vogelhuisje boom in rieten mand bij de voordeur

Zwart stalen deur landelijke hal

krans van mos kalkverf windlicht

Landelijke houten keuken landelijke eethoek

Eetkamer stoel met oor olijfbak met kruik

Eetkamerstoel velours met oor landelijk wonen

Plateau met taart van mos en windlicht

Broste servies op plateau eetkamertafel

Sidetable hout balusterlamp gruttersbak kruik ornament

Landelijke keuken Riviera Maison zwarte kraan

Kalkverf grijze tv-kast ossenoogspiegel balusterlamp

Chinese bruidskast balusterlamp ossenoogspiegel

Stalen deur landelijke woonkamer

Roestig windlicht groene toef houten bankje

Jack Russell op vachtje

Baluster vloerlampen landelijke eetkamer

Balusterlamp kandelaars groene toef op voet

Windlicht dubbelglas in houten schep

Hoekbank ribstof kralen kroonluchter kalkverf muur linnen doek

Grote hoekbank ribstof landelijke woonkamer

Kruiklamp op wijntafel bank ribstof kalkverf

Kruik met takken Hoffz hangers

Landelijk sober interieur

Landelijk sober wonen

Kroonluchter landelijk toilet kalkverf

Waaltjes toilet beugel muur handdoek landelijk

Beugel met haken muur toilet waaltjes

Kalkverf muren hal landelijk sober

Gecapitonneerd hoofdbord bed kroonluchter

Zwart glazen box met parfumflesjes balusterlamp fles met witte bloemen

Velours hoofdbord bed Riviera Maison kussenslopen

Juul

Juul op Instagram: Stoerensoberjuul.