Wat een verrassing toen Benita mij een berichtje stuurde of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Best spannend hoor, ik ben zelf een trouwe binnenkijker en ik zie de mooiste huizen voorbij komen. En is mijn huis wel geschikt? Het is maar een tussenwoning. Maar gelukkig realiseer ik me dat een mooi huis niet in een volle portemonnee of veel woonruimte zit; overal kun je een mooi en sfeervol plekje creëren.

Ik ben Chantal en woon samen met mijn man, dochter, zoon en hond in een gezellige vestingstad. Ik houd van een stoere, sobere en landelijke stijl. Alleen vind ik dat sober soms ook somber wordt; zelf hou ik van een licht huis. Daarom heb ik een mix van verschillende stijlen en probeer ik daar mijn eigen touch aan te geven.

We wonen in een gezellig wijkje, dichtbij de vestingwallen en het centrum.

Ons huis is in jaren 30-stijl gebouwd.

Zwarte landelijke voordeur blauw gras in pot

In de hal staat een kastje dat ik zelf grijs heb geverfd. De muur willen we ooit nog laten stucken en verven, maar voorlopig blijft het wel even zo.

Hal met en suite deuren jaren '30 woning

Toen we in dit huis kwamen wonen zat er een vaste keuken in. We hebben de muur doorgebroken, zodat er een half open keuken is ontstaan.

Creme keuken met bar

De keuken is inmiddels al wat jaren oud, maar kan nog prima mee. Het liefst zou ik ‘m vervangen door een donkere of houten keuken, maar alles op zijn tijd. Twee jaar geleden hebben we een nieuwe ombouw om de radiator laten maken. Dat geeft gelijk een andere sfeer. De keukentrolley heb ik zelf geverfd.

Gezellige keuken met stoere radiator ombouw

Trolley met bekers pot met pluimen

Trolley wijnflessen pot met walnoten

Landelijke keuken met lades zwarte spatwand

Linnen kussens en rieten mand op radiator ombouw

Vouwgordijn toef kandelaars op radiatorombouw

De winkelkast in de woonkamer was eerst wit, toen lichtgrijs en nu donkergrijs. Met een likje verf creëer je meteen een andere sfeer.

Winkelkast donkergrijs meerpalen met ring

De meerpalen kocht ik op een fair, ik zag ze staan en was direct verkocht.

Meerpalen met ring en potten

De eettafel hebben we op maat laten maken, zodat deze dwars kan staan.

Eettafel kolompoot eetbank landelijk

Draadmand lamp boven landelijke eettafel met kolompoot

Ik houd van pure materialen, zoals linnen en hout. Ook heb ik een zwak voor plaids, kussens en kaarsen. Wat mij betreft zijn dit echte sfeermakers.

De bank en stoelen zijn van IKEA. De hoezen kunnen gewassen worden en dat is wel zo handig met kinderen en een hond. In de winter doe ik er een donkergrijze hoes op. Zo kan ik met de seizoenen mee gaan: in de zomer wat lichter en in de winter wat donkerder. Ook de accessoires pas ik hier op aan: in de zomer bijvoorbeeld schelpen en in de herfst en winter dennenappels.

Woonkamer landelijk naturel

Sfeervolle woonkamer landelijk naturel tinten

Woonkamer landelijk warm

Voorzethaard gebreide kruk balusterlamp woonketting

Woonkamer landelijk warm en gezellig

Dienblad met kaarsen landelijke stijl

Houten poer met kaars

We hebben een hele ruime slaapkamer. Een groot bed past hier dus prima. De schouw kocht ik op een rommelmarkt. Dat geeft net dat beetje extra sfeer.

landelijke stoere slaapkamer

Voorzethaard krans baluster

Spiegel grijze krans baluster kandelaar

Rijstmand sober met linnen doek

We noemen onze achtertuin altijd “ons postzegeltje”. Maar ondanks de kleine oppervlakte, hebben we meerdere zithoeken kunnen creëren. De tuin ligt op het zuiden, dus we genieten hier heerlijk van de zon.

De druif groeit dit jaar enorm hard. Misschien is de pergola aan het eind van de zomer wel helemaal begroeid! We dromen nog van een veranda, maar omdat onze tuin in schuine lijnen is opgezet en een verhoging heeft, is dat nog best een uitdaging. Maar als we een veranda hebben, zijn we ook het avondzonnetje achter in de tuin kwijt en daar zitten we zo heerlijk op de rotan stoelen.

Zwarte tuin met verhoging rotan vlinder tuinstoelen

Grote grijze krans rotan vlinderstoelen vacht op tafeltje

Zwarte schutting rotan vlinderstoelen plaid met pluimen

Rotan tuinstoelen krukje grijze krans

Loungeset met zwarte kussens zwarte tuin

Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze binnenkijker. 

Lieve groet,
Chantal.

Chantal op Instagram: @wonenindevesting.


Je shopt de stijl van Chantal bij bol.com

Bakkersrek wandrek landelijk bol.com

Bakkersrek / wandrek landelijk / Zwart / Metaal

Landelijke hanglamp draad bol.com

KRAM. | Hanglamp ijzer | Roestbruin

Rotan vlinderstoel bol.com

Rotan vlinderstoel

Clayre & Eef schouw voorzethaard bol.com

Clayre & Eef Schouw

Plaid met pompoms bol.com

ZusenZomer – plaid met pompoms

Gebreide poef bol.com

Handgebreide poef XL