Huisparfums en geurkaarsen: bijzondere geuren voor je huis!

De mussen vielen van het dak in de tweede week van augustus en ik had zin om een artikel over geurkaarsen en huisparfums te schrijven. Ik bestelde ze wel maar heb toch even met het plaatsen ervan gewacht totdat de temperatuur omlaag ging en het eerder donker werd (en de gezelligheid toeneemt! :)

Voor dit artikel heb ik geprobeerd om geuren te testen die wat minder doorsnee zijn, dat was nog best een zoektocht. Hopelijk vind je het leuk om te lezen en misschien krijg je zelfs wel zin om er ook één (of meerdere :) van te proberen!


No 11: Amber & Moss | P.F. Candle Co.

Een royale geurkaars in een grote, bruine glazen pot met schroefdop. De kaars bestaat uit een mix van salie, mos en lavendel.

Door het vintage etiket is de kaars ook mooi om te zien en past in elk interieur. De geur is absoluut bijzonder te noemen en erg geschikt voor in de herfst. Het doet aan natte bladeren denken, aan grijze luchten en regenachtige dagen. Ik brand de kaars in mijn werkkamer en al kort na het aansteken is de geur sterk waarneembaar en blijft ook erg lang hangen. Met deze kaars haal je wat bijzonders (het bos) in je huis, het is zeker geen doorsnee geur!

Geuren herfst 2020

Deze grote geurkaars in pot bestelde ik bij Happinez | Natuurlijke geurkaars – Amber en Moss


Zenology | Titio Firewood

Zenology Titio Firewood

Luxe, dat is het eerste woord dat mij te binnenschiet als ik deze geur ruik. De fles van deze roomspray is al erg mooi om te zien. De geur is houtachtig en heeft iets fruitigs. Af en toe even sprayen en je waant je in een luxueuze hotelsuite of een exclusief wellness resort! Geen geur die persé bij de herfst past maar geschikt voor elk seizoen. Pittig geprijsd maar je doet er superlang mee (maar liefst 1l!) en de geur ruik je na één keer sprayen de volgende dag nog.

De Ambiance Trigger van Zenology is te bestellen op de website van Zenology: Zenology Ambiance Trigger Titio.


Pot Pourri Bag | Santa Maria Novella

Pot Pourri Bag Santa Maria Novella

Mijn eigen grootste favoriet is toch wel de Pot Pourri Bag van Santa Maria Novella! Herinner je je die droge zakken Pot Pourri in je kerstpakket uit de jaren ’90 nog? ;) Tegenwoordig is er volgens mij bijna niemand meer die dat nog in huis heeft. Tot aan vandaag, geloof mij!

Pot Pourri Bag Santa Maria Novella

De Pot Pourri Bag bestelde ik online bij Santa Maria Novella in Italië. Volgens de website is dit één van de oudste apotheken ter wereld, opgericht door Dominicaanse monniken. De Pot Pourri wordt met de hand geplukt en bestaat uit een mix van knoppen, bladeren en bloemblaadjes van de Toscaanse heuvels.

Binnen een week nadat ik het besteld had, werd het pakje al bezorgd! Mooi verpakt in een doosje met vloeipapier, met ook nog een extra pompje handdesinfecterende handgel als cadeautje.

Pot Pourri Bag Santa Maria Novella

De Pot Pourri heb ik verspreid in kleine potjes door het huis gezet: in de hal, de woonkamer, mijn werkkamer enz. en echt iedereen die binnenkomt zegt iets over de geur in ons huis :)

Santa Maria Novella Pot Pourri Bag

De hele zak in 1x in een schaal storten zou ik zelf niet doen want het ruikt ontzettend sterk. Aan een bodempje in een klein potje heb je meer dan genoeg om een hele ruimte lekker te laten ruiken. Na een week of 2-3 vul ik de potjes weer bij met een paar nieuwe plukjes. Deze Pot Pourri is niet te vergelijken met de droge zakken waar ik het eerder over had, het voelt echt vers en een beetje vochtig aan.

Over een geur schrijven is best lastig omdat het natuurlijk zo persoonlijk is, maar het is echt de moeite waard om het te proberen (niet gesponsord :).

Santa Maria Novella Pot Pourri Bag

De Pot Pourri kun je hier bestellen -> Pot Pourri Bag.


Op de website van Santa Maria Novella bestelde ik ook deze papiertjes, die je aan kunt steken om er dan (dat doe ik tenminste) een rondje mee door het huis te lopen. Ze verspreiden een lekker wierook-achtig geurtje.

Santa Maria Novella Carta d'Armenia

Santa Maria Novella Carta d'Armenia

Santa Maria Novella Carta d’Armenia


Kruidvat Cashmere suede homespray 

Minder prijzig maar ook lekker is deze homespray die ik (niet online maar in de winkel) bij Kruidvat kocht, zelf spray ik er royaal mee in het rond. Het blijft niet lang hangen, het is meer een snelle en gemakkelijke oplossing om een ruimte even snel te verfrissen.

Cashmere suede homespray

Ben je ook fan van huisparfums en geurkaarsen?

 


Nog meer huisparfums en geurkaarsen shop je bij bol.com

Woodwick geurkaars groot bol.com

Woodwick grote geurkaars

Geurstokjes Erbario Toscano Sandalwood

Bridgewater Remember When geurkaars

Geurstokjes Esteban bol.com

Geurstokjes Esteban Classic Neroli

2 reacties

 1. Anja schreef:

  Ben gek op geurkaarsen en diffusers vooral de kaarsen van Voluspa en Bridgewater en de diffusers van Ashleigh & Burwood, brand de kaarsen het gehele jaar door behalve toen het zo ontzettend warm was.
  Ook gebruik ik de Lampe Berger veel.
  De geuren pas ik aan aan het seizoen.

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Anja, ook dol op geuren dus! :) Ik ken niet alle kaarsen die je hebt genoemd, ik ga er even rondkijken, leuk! Dankjewel voor je reactie! Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.