Landelijke keuken met werkeiland Belgische stijl

Hallo allemaal, mijn naam is Sandra, 43 jaar en ik woon in een prachtig dorp in Noord-Brabant samen met mijn man en onze drie kinderen van 15, 13 en 11 jaar oud.

In 2013 zijn we in dit huis uit 1936 gaan wonen en in 2014 zijn we aan de verbouwing begonnen. En we zijn zeker nog niet klaar. Het is zo leuk om het huis helemaal te zien veranderen! We hebben van het normale woonhuis dat het was, een echte boerderijwoning gemaakt. Alles hebben we aangepakt, van de muren tot het dak en van de kozijnen tot de vloeren. Buiten- én binnenkant. Sinds kort ben ik op Instagram te vinden waar ik foto’s plaats van ons huis, de tuin en de kippen. Zo leuk dat ik gevraagd werd om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer! Ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van mijn “happy home”.

Dit is een deel van de buitenkant van ons huis. Deze stijl, met de oude bakstenen, het eiken, de luiken en de zwarte planken hebben we zelf aan het huis toegevoegd.

Geval van oude bakstenen luiken zwart hout

Gevel oude bakstenen zwart hout landelijke woning

We hebben het geluk een diepe achtertuin te hebben, waar we helemaal achterin een wijds uitzicht hebben op de weilanden, de koeien en op de achtergrond de kerktoren in het centrum. In de zomer is het daar ook heerlijk bij het kampvuur.

Landelijke boerderijtuin

Kippen konden natuurlijk niet ontbreken in deze tuin.

Kippen landelijke tuin

Begin dit jaar is onze nieuwe keuken geplaatst. Wat is het toch heerlijk om in deze ruimte te zijn. Door het uitzicht op de tuin is dit een van de fijnste plekken van het huis.

Landelijke houten keuken met werkeiland ontbijtbar

Landelijke houten keuken met werkeiland ontbijtbar

Leren barstoelen houten keuken ontbijtbar

Schoonmetselwerk landelijk interieur

De woonkamer bevindt zich in het midden van het huis, waardoor hij lekker knus aandoet. Ooit gaan we nog schuifdeuren maken tussen de woonkamer en de keuken. Maar eerst staan er nog andere dingen op de planning. Dat is het fijne van alles zelf doen (mijn man is timmerman). We bepalen helemaal zelf welk gedeelte we eerst aanpakken en hoe. In de loop der jaren zijn de plannen al vaak bijgesteld, omdat we – doordat we tijdens de verbouwing altijd gewoon in het huis hebben gewoond – soms merkten dat het praktischer was om van het oorspronkelijke plan af te wijken.

Grijze Ektorp 2-zits bank 3-zitsbank landelijke woonkamer

Grijze Ektorp bank boerderij stalraam woonkamer

Nisje woonkamer rieten mand plaid

Houten balk woonkamer planten landelijk interieur

Boerderij stalraam tekstbord home

Houten gebinten woonkamer grijze Ektorp bank stalraam

In het huis zat origineel een verhoging. Die hebben we iets kleiner gemaakt, waardoor we nu een kantoor hebben gecreëerd dat een aantal treden hoger ligt dan de rest van het huis.

Thuiskantoor landelijk wit bureau

Landelijke keuken en woonkamer hoogteverschil

De hal was de eerste ruimte van ons huis die we zagen toen we het huis nog niet gekocht hadden. Dat voelde meteen al goed! En hoewel we ook deze ruimte helemaal hebben veranderd, is dat gevoel nooit weggegaan! Maar wat een verschil ook hier! Waar eerst vloerbedekking op de trap zat, is het nu allemaal fris geverfd. Waar eerst een raam zat, zit nu een schuifdeur en waar een dichte muur zat, zit nu een raam. De meterkast heeft mijn man helemaal op maat gemaakt, zo compact mogelijk.

Inbouwkast hal wit landelijk

De balken op de bovenverdieping hoorden gewoon bij het huis en deze moesten daarom ook in het zicht blijven zitten! De kleur is nog de originele kleur die de oorspronkelijke bewoners aan de balken hadden gegeven. Op de balk in de slaapkamer van onze zoon staat het jaartal ingekerfd van toen het huis een jaar oud was: 1937.

Houten balk landelijke slaapkamer

Ingebouwde kast onder schuin dak landelijk

Slaapkamer bed onder schuin dak met dakramen landelijk

Nisjes landelijke slaapkamer dakramen schuin dak

Van de slaapkamer van mijn jongste dochter word ik altijd vrolijk. Ze heeft zelf het vogeltjesbehang uitgezocht. Ik had het niet beter kunnen doen!

vogeltjes behang meisjeskamer wit bed landelijk

Na 6 jaar in de garage een tijdelijke badkamer te hebben gehad, was het voor iedereen in het gezin een verademing om in een nieuwe badkamer te kunnen douchen. Heerlijk!

Ladder met handdoek landelijke badkamer

Dubbele wasbak landelijke badkamer

De slaapkamer van onze andere dochter is op de zolder van het huis. Eigenlijk zat er een vlisotrap naar toe, deze hebben we vervangen voor een vaste trap. Op een klein bergzoldertje na, is deze kamer over de hele lengte van het huis. Dit is maar een gedeelte.

Meisjeskamer op zolder

Ik hoop dat je hebt genoten van mijn huis! Als je nog meer wilt zien, kun je me volgen op Instagram: @huisjehaasjebeestje.