Wonen landelijke stijl ǀ binnenkijken bij Emma

Een paar weken geleden werd ik door Benita gevraagd of ik mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Sinds kort heb ik een Instagram-account waarop ik foto’s van ons huis deel, dus op de vraag of ik een stukje wilde schrijven, kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Chinese bruidskast landelijke fauteuil sidetable

Eerst zal ik even wat over mezelf vertellen: Ik ben Emma, 19 jaar oud en woon nog bij mijn ouders thuis. In huis ben ik graag bezig om er telkens iets gezelligs van te maken. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om te schilderen en ben ik graag op zoek naar mooie parels tijdens mijn vele kringloop bezoeken. In ons huis vind je ook veel kastjes en accessoires van de kringloop die ik heb opgeknapt.

Linnen gordijnen naturel interieur

Begin dit jaar hebben we de benedenverdieping verbouwd. Hierbij hebben we een nieuwe keuken en een houten vloer gekregen. Ook werden alle muren gestuct. Aangezien mijn ouders dezelfde smaak en stijl als ik hebben, kon ik me helemaal uitleven in het inrichten en uitzoeken van meubels en materialen.

Landelijke keuken met schouw kandelaar in rieten dienblad

Vouwgordijn lichte landelijke keuken

We hebben voor een landelijke keuken gekozen, met een daarbij passend natuurstenen blad. Een hele grote keuken hebben we niet, maar vergeleken met de vorige keuken is hij veel ruimer. Doordat we een muur hebben weggehaald hebben we een open keuken gecreëerd. In de keuken ligt nu een houten vloer met brede planken, dit geeft een warme sfeer in huis waar we erg blij mee zijn.

Landelijk naturel wit beige interieur Ektorp bank

Chinese bruidskast kruik schemerlamp Ektorp bank

Theekastje kruik met takken kandelaars

Dienblad salontafel windlichten vaasje met gipskruid

Na de verbouwing hebben we ook besloten om de indeling te veranderen. Hierdoor hebben we nu 2 woonkamers: één waar we voornamelijk in de avond gezellig met zijn allen tv kijken, deze ruimte is ook apart en zit achter de en-suite deuren. Op deze plek zat eerst de eetkamer. De voorkamer is nu verbonden met de keuken, dit is nu een fijne leefruimte waar we graag zijn.

En-suite deuren landelijke woonkamer kandelaars eettafel

En-suite deuren met verlichting

Lambrisering kruik met takken tv-meubel

In de tv-kamer had ik bedacht om hoge lambrisering te maken. Dit hebben we geverfd in de kleur antraciet, hierdoor valt de tv ook minder op aan de muur. Want ja: een tv blijft toch het minst mooie in huis.

Woonkamer warm natuurtinten

Franse vaas met pompoen olijfboom zinken teil en gieter

Schapenhek landelijke tuin

Vloerkleed buiten klepbank Franse vaas met paarse violen

Een huis is nooit af als het aan mij ligt. Naast dat we nog nieuwe eetkamerstoelen willen aanschaffen en een hoekbank willen uitzoeken voor in de tv-kamer, zijn we nu meer dan tevreden over hoe het er nu uitziet.

Franse vaas takken krans oranje pompoen

Ook in de tuin willen we nog graag wat veranderingen doorvoeren, want ook dat is een fijne plek om te zijn.

Uithangbord gietijzer met namen

Leuk dat je mijn binnenkijker hebt bekeken!

Liefs Emma.

Emma op Instagram: Landelijkwonen_


Shop de stijl van Emma bij bol.com!

Riviera Maison dienblad bol.com

Rivièra Maison Avenue dienblad

Rivièra Maison Cambridge linnen lampenkap bol.com

Rivièra Maison linnen lampenkap

Linnen kussen bol.com

Jumbo dots off-White Kussen

Riverdale vloerkleed naturel bol.com

Riverdale Medan – Vloerkleed – 200x270cm

3 reacties

 1. Mandy schreef:

  Wauw, wat mooi !!!

 2. Tiny schreef:

  Heel sfeervol en gezellig. Super dat je je zo kunt uitleven met en in het huis van je ouders!

 3. Kitty schreef:

  Hoi Emma
  Wa’t eenschitterd huis en leuk ingericht om zo verliefd optellen worden
  Ik hou zelf ookvan de landelijke sfeer, ik heb mijn huis nu 3 jaar in de landelijke stijl gecombineerd met spullen van riviera maison,
  ga zo door
  Groet kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.