Landelijk stijlvol wonen | binnenkijken bij Fransje

Dag allemaal! wat leuk dat jullie hier een kijkje komen nemen bij de 36-jarige Fransje. Erg leuk en heel verrassend dat Benita mij vroeg mee te doen met de binnekijker!

Heel eerlijk: ik moest wel even nadenken of ik het ging doen hoor. We hebben maar een eenvoudige doorsnee tussenwoning en als ik al die “afgestylde” huizen zie val ik maar in het niet, zo dacht ik. Echter vol goede moed spontaan ja gezegd en direct aan de slag, kamer voor kamer op de foto. Ik kreeg er lol in.

Ik neem jullie mee op reis door ons fantastische woning. De klus was te groot om in slechts 2 weken aan te pakken. Van ons oude huis naar deze woning. We doen alles in fases. We wonen onder de vleugels van Amersfoort. Sinds zeven jaar zijn we de trotse bezitters van deze grote ruim opgezette tussenwoning, waar we gezellig met ons vrolijke, grote gezin van 6 personen wonen.

Onze woonstijl omschrijf ik als stijlvol, een beetje chique en met landelijke accessoires gecombineerd, zodat beide wensen uitkomen. Ik haal veel inspiratie uit woonbladen en Instagram waar ik sinds vorig jaar een account heb op het gebied van wonen.

Verder vinden we duurzaam erg belangrijk. De keuze om iets nieuws aan te schaffen valt niet zomaar. We kopen daarom veel 2e kans of investeren in echte topkwaliteit, zoals straks de keuken en daarna de badkamer.

Ik wens jullie heel veel kijkplezier en ik hoop dat de bijdrage inspiratiegevend is!

Warme groet,
Fransje.


De entree is lekker ruim opgezet met 2 grote kasten die al onze schoenen herbergen. In een groot gezin is rust van belang, niet teveel spullen en vooral niets laten slingeren, is het motto hier.

Sidetable hal met mand kuifspiegel kapstok

Zwarte vaas met berenklauw zwarte sidetable tijgerprint sjaal

Toilet landelijke rotan accessoires

We komen aan in de woonkamer die mede door de uitbouw een verrassende grote leefplek is geworden.Door de komst van onze grote hoekbank is het daar heerlijk toeven met een goed boek en kletsen we heel wat af met elkaar. De zwartgrijze roomdivider is de meest recente 2e kans aankoop die we gedaan hebben. Hij is heel groot en alles is netjes uit het zicht, dat straalt klasse en rust uit! De grote eettafel wordt het meest gebruikt en is de centrale ontmoetingsplek in huis, hier wordt echt dagelijks geleefd!

Rond bruin kussen landelijke bank kruik met bloemen

Houten luiken achter landelijke bank wijntafel kruiklamp

Hoge zwarte dichte kast landelijke woonkamer

Bruin rond kussen landelijke bank

Zwarte kast hoge vaas met berenklauw zadelkruk

Beige gecapitonneerde fauteuil zwarte plaid

Boek Exclusief Stijlvol Wonen zwarte glazen box oranje accessoires landelijke woonkamer

Landelijke fauteuil kussen tijgerprint fluwelen hocker

Zwarte vaas met zonnebloemen landelijke eethoek

Zwarte kast zwarte hanglamp landelijke eethoek met grijze stoelen

Kleine koekjes in zwarte kom houten snijplank

Eetkamer stoel gecapitonneerd met armleuning en oor zwart servies zonnebloemen

Woonkamer landelijk warm

Vanaf de tafel heb je een prachtig zicht op de grote keuken die nog van de vorige bewoners is. Inmiddels is de keuken zijn 14e verjaardag gepasseerd en begint hier en daar behoorlijk ouderdom te vertonen. Gelukkig komt er volgend jaar een nieuwe keuken (door mijn man ontworpen en getekend), die past bij het plaatje van dit huis.

Witte strakke keuken ornament plank

Wekpotten tomaten maggiplant in houten bak aanrecht

Ondertussen neem ik jullie mee naar boven; een kiekje in de badkamer die op het lijstje staat om aangepakt te worden. Deze is ook oud en snakt zo naar vernieuwing. Maar alles op zijn tijd. De aankleding geeft toch nog een beetje het chique douchegevoel.

Zwarte handdoeken Rituals producten ornament op voet

Badkamer met zwarte accenten

Zwarte Walra handdoeken witte badkamer

De slaapkamer van de 2 jongens is nieuw, alles fris mee laten stucen 2 jaar terug. De kleur die ze uitkozen was groen met grijs, een prachtige, warme maar ook een stoere combinatie! De slaapkamer van de kleinste prinses is wit met zachtroze, te lief en te schattig. De master bedroom is nog niet helemaal klaar, er moet nog een chique hotel behangetje achter het bed geplakt worden. Omdat er nu een bureau staat om zo thuis te kunnen werken, is dat er even niet van gekomen.

Grijze hoogslaper kinderkamer gewei landelijk

Babykamer landelijk ingericht

Walra zwart dekbedovertrek

Zwarte vaas gouden zonnespiegel gouden fotolijst

Op de overloop hebben we een mooie praktische waskast verstopt achter een deur, daar staat de was- en droog combinatie en alle schoonmaak spullen. Inmiddels hebben we de 2e verdieping gehad en zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig geworden waar onze andere dochter slaapt; op de zolder dus. Daar heeft ze een heerlijke, grote kamer: roze, zwart en met een vleugje goud.

We hebben ervoor gekozen om 1 basiskleur aan te houden. Dat geeft rust en eenheid door het hele huis, veel kleuren sluiten naadloos aan op elkaar. 2 jaar terug hebben we de hal, het trapgat, de overloop en slaapkamers van voordeur tot aan de nok laten stucen. Een hele uitdaging, maar wat een gaaf resultaat. Alle deuren en plinten zijn door mijn handige man vervangen.

Commode roze behang met blokjes babykamer brocante lamp

Roze vachtje roze gehaakt konijn

Vanuit de woonkamer met openslaande tuindeuren is er mooi zicht op de groene tuin met veranda, die we vorig jaar herfst samen aangepakt hebben. Zodra het weer het toelaat zijn we voor, of achter in de tuin te vinden. Er is niks heerlijkers als genieten van de schoonheid van Zijn schepping!

Houten dienblad kruik bloempot tuintafel

Zelfgebakken krentenbrood op houten plank

Potdeksel muur overkapping zwart

Fransje op Instagram: Fransje_van_nummer14.


Shop the look van Fransje via bol.com:

Rond fluwelen kussen bol.com

Velvet rond kussen

Beliani zwarte poef met gouden rond bol.com

Zwarte velvet poef met gouden rand

Spiegel gouden zon bol.com

Spiegel gouden zon

Plaid tijgerprint bol.com

Plaid tijgerprint

8 reacties

 1. Violet schreef:

  En jouw huis zou niet” afgestyled”zijn?? Heel mooi hoor!

 2. Ineke Holstein schreef:

  Wat een fijn opgeruimd huis. Het straalt zowel rust als gezelligheid uit. Mooi

 3. Tiny schreef:

  Zo, je hebt een.hardstikke gezellig en sfeervol huis. Daar mogen jullie trots op zijn hoor!

 4. Birgit schreef:

  Dag Fransje, wat hebben jullie een fijne sfeer in huis gecreeerd!
  De poppen op de commode hebben mijn hart gestolen. Kun je aangeven waar die te verkrijgen zijn?
  Groetjes, Birgit

 5. Claudia schreef:

  Hi Fransje,
  Fantastisch hoe jullie huisje eruit ziet. Waar komt die mooie grote grijs/zwarte kamerjas vandaan.
  Groetjes Claudia

 6. vangrieken clementina schreef:

  hoe groot is dat kastje en kan je dat kopen

 7. De Wemelaer schreef:

  Hoi, bedankt voor je berichtje. Het kastje is niet te koop, het is van de dame die meedeed aan de binnenkijker. Vriendelijke groet, Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.