Stoer landelijk wonen | binnenkijken bij Leonie

Hai hai,

Hierbij onze fijne woonstek, welkom binnen! Leuk om dit een keer aan jullie te mogen laten zien! We wonen met z’n vieren in het gezellige stadje IJsselstein; Peter mijn handy man:), onze puberzoons Lukas en Daniël en ik ben moeder Leonie 51. Bijna wilde ik zeggen huisvrouw, maar dat is teveel eer, hihi! (poetsen en ruimen zijn namelijk niet mijn sterkste kant)

Interieur veranderingen
Wel ben ik altijd bezig met interieur en het is bijna een werkwoord geworden. Er is altijd wel wat om te veranderen of te kopen en te verkopen, mijn aandacht trekt altijd naar mooie spullen! Het maakt vaak niet uit welke stijl, als het een mooie vorm heeft of een mooi plaatje is, dan is daar mijn aandacht. Thuis hang ik naar de stoere landelijke stijl, maar het landelijke gaat ook wel weer wat strakker en rustiger worden. Misschien is onze volgende woning bij leven en welzijn compleet in een vintage of industriële stijl. Als een huis voldoende spanning heeft en deze stijl doorgevoerd is, dan kan ik de schoonheid of eigenheid daar zeker van inzien. Het is voor ons een sport geworden om voor weinig geld leuk te wonen en met een man als Peter gaat me dat natuurlijk ook goed af ;)

Huurhuis
Helaas hebben we nu een huurhuis, anders waren er zoveel dingen nog weer anders geweest dan nu. Ik heb namelijk nog best een wensenlijstje, zoals een strak haardje, een stalen deur, een echte houten vloer maar ja.. Wie weet in ons koophuis, een volgende ronde. Maar ondanks al die dromen, mogen we niet klagen. Dankbaar voor de plek die ons gegeven is. Ik hoop dat jullie even kunnen meegenieten in ons huis!

En Benita, bedankt voor deze mogelijkheid. Ik kijk graag naar alle leuke binnenkijkers: de woonwereld blijft altijd in beweging, hoe leuk!

Hartelijke groet,
Leonie.


landelijke voortuin met tegels en groen

Mijn vriendin kwam met dit idee ‘de tuin van het jaar 2007’ op Pinterest. Nog steeds blij mee, helaas is er wel één vijgenboom overleden. We hebben er weer één bij gepoot, maar die moet nog wat groter groeien.

Landelijke voortuin met bomen, tegels en groen

De grote balusterlamp, een mooie kringloop vondst! En zo grappig dat ik die juist moet vinden ;)

Balusterlamp op voet, landelijke woonkamer

Deze luiken komen ook van Marktplaats, echt zoveel mazzel! De maat was gewoon meteen goed en ik heb ze op aanraden van een vriendin in de kalkverf gezet, daardoor kregen ze een mooie, oude look.

Luiken kruk zwarte bank leeslamp landelijk

Deze potten zijn verzameld in de loop van de tijd, omdat ik nog geen diepe vensterbank heb zijn zulke kruiken een uitkomst!

Transparant vouwgordijn kruiken vensterbank landelijke stijl

Dit lampje knutselde mijn man in elkaar. Anders staat echt mijn hele huis vol met balusters, een beetje verscheidenheid is altijd leuk!

Tafellamp tv meubel landelijk wandpaneel kruik

Landelijke fauteuil decoratie ladder grote kruik salontafel

Op De Wemelaer zie ik regelmatig van anderen voorbij komen dat hun keuken eerst wit was, nou dat was hier dus ook. Het paste echt niet bij de de rest van de stijl, dus werd hij grijs geschilderd. De grepen hebben we zwart laten poedercoaten.

Asparagus plant in koperen pot schaaltjes landelijk ladder landelijk

Houten snijplanken tafellampje aanrecht landelijk

Grijze landelijke keuken

Vensterbank met landelijke decoratie

En hier zie je onze Franse Louis Philippe kast, hij komt ook van Marktplaats vandaan. Met een papje van groene zeep en soda heb ik hem uit de boenwas gehaald en daarna in de loogbeits ‘verbrande eik’ gezet.

Grote open lamp boven landelijke eethoek dichte landelijke kast

De koperen bak, hij staat er nu bijna 2 jaar en verveelt nog steeds niet.De schaaltjes zijn handgemaakt door Jose, echt zulk mooi spul maakt ze!

Asparagusplant in koperen pot schalen keramiek

Het hoekje waar ik altijd graag zit te lezen, heerlijk centraal en rustig.

Gecapitoneerde eetkamerstoelen theekan schaaltje muur landelijk

Vensterbank landelijke stijl baluster Afrikaans beeldje op voet

Een fijne slaapkamer, het ijzeren hekwerk boven het bed heb ik nog van mijn moeder gekregen. Ruim 3 jaar geleden hadden we onze laatste dag woonshoppen samen, een maand na dit mooie uitje is ze door ziekte overleden. Dus net als de mooie herinneringen gaat dit hekwerk ook nooit meer weg.

Slaapkamer landelijk aardetinten

Balusterlamp nachtkastje landelijke slaapkamer

En dan zijn we nu in de tuin aanbeland. In de bakken van mijn opa zitten kruiden. Vroeger had hij een eigen drukkerij en stond hun tuin vol met deze bakken, niet wetende dat het nu zo hip zou worden! Maar gelukkig is er toch nog wat bewaard en ik ben er blij mee.

Zinken bakken met kruiden op tafel buiten landelijke tuin

Ligstoelen landelijke tuin klimop schutting

Groene glazen flessen vijver landelijke tuin

Onze (stads) tuin is in tegenstelling tot ons huis wat voller en drukker, met hoekjes waarin wat is te zien en hoogteverschillen. Ook daar hou ik zo van! Net als van de vissen die happend omhoog zwemmen en bijna om eten vragen zoveel ze kunnen, zo genieten!

Vijver landelijk terras groene landelijke stadstuin

Zinken bak met heide winter tuintafel

De laatste zonnestralen, de zomer heeft zijn einde bereikt en de herfst zit al helemaal in de lucht. De tuin wordt met de dag minder mooi, maar toch leuk om dit alles aan jullie te laten zien en leuk dat jullie wilden kijken!

Grote olijfbak met paarse bloemen landelijke tuintafel

Oude houten bak pot roest met olijfboom

Grote houten trog landelijke tuin

Leonie op Instagram: Leonie_de_Wit_nr3.


Shop de stijl van Leonie bij bol.com:

 

PTMD houten snijplank

PTMD houten snijplank

 

Zwarte theepot bol.com

Zwarte theepot Bredemeijer

Plantenbak zink rond met touwgrepen

Plantenbak zink rond met touwgrepen

Klem lamp zwart met LED-timer

Klem lamp zwart met LED-timer

5 reacties

  1. Sandra schreef:

    Wat een mooi fijn huis zeg! Erg sfeervol. Ook je tuin is geweldig, ik hou ervan!
    Woon zelf ook in een huurhuis weet wat het is! Ik ga je graag volgen op IG!
    Groetjes Sandra
    Sandrakhome

  2. Anja schreef:

    Wat een gezellig huis heb je,mooie keuken voor een huurhuis.
    De kruiden hebben het, zo te zien,naar hun zin in de bakken van je Opa,een geluk dat er een aantal bewaard zijn gebleven.

  3. Ingrid van Rijkom schreef:

    Zeer smaakvol ingericht Leonie.
    Complimenten voor de foto’s die je van je huis hebt gemaakt.
    De bakken van je Opa, waar volop nieuw leven in groeit hoe fantastisch is dit!
    En het ijzer boven jullie bed prachtige herinnering aan jou moeder. Ik ga je graag volgen. Fantastische styling en dat voor een huurhuis laat staan dat jullie ooit een koophuis krijgen….✨

  4. Marion schreef:

    Hoi , Ik zou graag weten welke kleuren je op de muren van de kamer en de slaapkamer hebt gebruikt , prachtig huis !!!!
    Groetjes marion

  5. Martine schreef:

    Heel mooie sfeervolle inrichting !
    Ik vind het hoge lampje in de keuken bij de houten planken erg mooi. Ben al lang op zoek naar zo’n lampje. Zou met mij willen delen waar het vandaan komt ? Alvast dank.
    Martine Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.