Landelijk sober wonen | binnenkijken bij Jorien

Lieve binnenkijkers,

Mijn naam is Jorien, ik ben 31 jaar en ben alweer ruim 6 jaar samen met mijn grote liefde Martin. 2 jaar geleden hebben we ons huis in Otterlo gekocht waar we samen met onze katten O’Malley en Berlioz met veel plezier wonen. Ook ben ik in het trotse bezit van een paard, mijn prachtige oude dame Mona Liza.

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al met het interieur bezig. Ooit heb ik zelfs de overweging gemaakt om te gaan studeren voor paraveterinair of binnenhuisarchitect en stylist. Het is uiteindelijk de eerste keuze geworden, maar de interieur wereld is nooit uit mijn hoofd verdwenen. De wens is er nog steeds om hier ooit mijn werk van te maken. Zo heb ik in juni dit jaar een Instagram account aangemaakt met het idee, je moet ergens beginnen. ‘Ik ben dus begonnen’. Laat ik nou net op dat Instagram account een berichtje krijgen van Benita met de vraag of ik het leuk vond om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. De buren moeten wel gehoord hebben dat ik stuiterend door het huis vloog, want hier ben ik wel ontzettend trots op! Ook omdat ons huis nog lang niet klaar is. Nogmaals ontzettend bedankt hiervoor! Ik neem jullie mee in een rondje door ons huis.

Dit is de voorkant van onze tussenwoning. Nog geheel in stijl zoals we deze toentertijd kochten.

Zwarte voordeur met krans tussenwoning

De entree. Ons smalle halletje en het toilet heb ik dit jaar nog voorzien van een laag kalkverf in de kleur Facade. De kozijnen zijn nu nog crème en hoop ik ooit in dezelfde kleurtinten als de muur te kunnen laten schilderen. Ik had de grote wens om waaltjes te laten leggen bij de entree en in het toilet maar dit kan helaas niet met onze houten ondervloer. Iets voor in ons volgende huis, roep ik dan gekscherend.

Kapstok kalkverf muur landelijke hal

De spiegel was ooit zwart/goud, deze heb ik voorzien van een laag kalkverf in de kleur Piombo, nog altijd ben ik erg blij mee het resultaat. Hier is ook onze geweldige Gudha lamp te zien, één van de mooiste stukken van ons interieur.

Asparagus rozenbottel barok spiegel

De woonkamer was al door de vorige bewoners uitgebouwd en is voorzien van een geweldige lichtstraat waardoor de kalkverf in de kleur Corno in geen hoek van de kamer hetzelfde kleurt. Ook meteen waarschijnlijk de grootste reden waarom ik zo gek ben op kalkverf en omdat de verf op mijn lijf geschreven is “kalk”verf, want een hele nette schilder ben ik helaas niet. Het groen aan de muur heb ik zelfgemaakt tijdens een workshop met collega’s. Helaas had ik hiervoor minder talent dan ik gehoopt had. De geweldige kruiklamp heb ik via Marktplaats op de kop getikt, ook één van de mooiste stukken in huis. De linnen gordijnen hebben we begin dit jaar kunnen verwezenlijken.

Woonkamer landelijk sober linnen gordijnen kruiklamp balusters

Hangoortafel glazen stolp vachtje landelijke kruiken

Zo heel af en toe heb ik een kleurdetail in de woonkamer. Nu in het najaar heb ik het mooie bordeauxrode kussen en plaid van de logeerkamer naar beneden gehaald, wat overigens ook gelijk mijn lievelingskleur is. Op de foto zie je ook een stukje van onze geweldige Hoffz lamp. Nog zo’n pronkstuk waar ik onwijs trots op ben. Ik kreeg deze 2 jaar geleden van mijn vriend onder de kerstboom.

Woonkamer landelijk sober ingericht kalkverf muur kruiklamp

Grijze landelijke bank olijfbak rond kussen rood plaid

Met het geweldige oude, Chinese tafeltje tussen de banken en de salontafel zijn we ontzettend blij, deze wens hebben we dit jaar kunnen waarmaken. Ik verkoop dan eerst iets ouds op Markplaats om er weer wat moois nieuws voor terug te kunnen kopen. We zitten dan ook wel eens even zonder meubels. Toen ik het vorige tv-meubel verkocht voordat er iets nieuws voor terug in de plaats stond, kreeg ik toch het vriendelijke verzoek van mijn vriend dat niet meer op die manier te doen. Ook al diende het bankje van de slaapkamer tot die tijd voor tv-meubel, ik heb plechtig moeten beloven het niet meer zo te doen.

Glazen flesjes Bajot tafeltje op landelijke salontafel

De schouw is nog in dezelfde staat als toen we het huis kochten. Op het wensenlijstje staat nog om de witte rand te vervangen voor oude houden balken en de witte tegels voor steenstrips.

Houtkachel landelijke woonkamer kalkverf muur

Houtkachel met tegels erachter op plavuizen vloer kalkverf muur

Mijn lievelingshoekje in huis. Het Dirkje stoeltje kreeg ik vorig jaar onder de kerstboom van mijn vriend. Tranen met tuiten heb ik gehuild zo blij was ik.

Hangoor tafel stoel Dirkje houten kandelaars sobere kruik

Corokia plantje in sobere pot windlicht DutZ zwart

Een kijkje in de eethoek. De vloer is van gerookte eikenhouten planken. Toen we in dit huis kwamen wonen hebben we de vloer opnieuw laten schuren en opnieuw laten lakken. Helaas is de vloer erg rood opgedroogd en is deze een doorn in het oog. Nou wil ik zeker niet ondankbaar doen, maar door de vloer lukt het me niet op de sfeer te creëren zoals ik deze in mijn hoofd heb. Ik krijg het voorlopig niet voor elkaar bij Martin om de vloer opnieuw te mogen laten doen, terecht ook wel natuurlijk. Dus probeer ik mij er maar bij neer te leggen.

Schijfjeslamp eetkamerstoelen wingchair met ring landelijk sober

Oude deuren wingchair eethoek grote kruik op zuil linnen gordijnen

De geweldige kloostertafel heb ik via Marktplaats gevonden. De oude authentieke Nepalese deuren kreeg ik dit jaar voor mijn verjaardag van mijn vriend. U raadt het al: weer dikke tranen. De deuren zijn absoluut mijn grote pronkstuk en om meerdere redenen de mooiste stukken in huis.

Oude Nepalese deuren 3 hoge vloerkandelaars wingchair asparagus

Hangoor tafeltje stoel Dirkje kruik kandelaars kalkverf muur

Olijfbak met glazen windlichten eettafel hangoortafel kruik kandelaars landelijk

Ook de keuken is nog precies hetzelfde als toen we het huis kochten. Maar de kans is groot dat ik hem zelf exact zo zou hebben uitgezocht: we vinden hem prachtig met de zwarte tegeltjes op de vloer en het natuurstenen aanrechtblad.

Bajot tafeltje aanrecht kruik ornament op voet landelijk sober

Witte keuken met zwart natuurstenen aanrechtblad

Mokken rek keuken potten met melk en suiker

Hoe krijg je een Ieniemienie overloopje nou toch een beetje in de sobere stijl..? Nou zo, met deze prachtige wandkandelaar.

Wandkandelaar landelijk sober

Onze slaapkamer. Ook hier hebben we de kleur Corno op de muren. Het bankje en nachtkastje heb ik zelf in de loogbeits gezet met de poging ze dezelfde kleur te krijgen als het regaal. Dezelfde kleur is niet gelukt, maar ik ben erg blij met het resultaat. De prachtige vervilte schapenvacht heb ik ook via Marktplaats. We zijn nog hard aan het sparen voor andere raamdecoratie en ook hier hoop ik de kozijnen ooit in een vergelijkbare kleur als de muren te kunnen laten schilderen. Iets met stapje voor stapje.

Slaapkamer naturel landelijke stijl

Tv kastje slaapkamer landelijk sober houten krukje

Het overloopje op zolder. Ook hier de kleur Corno op de muren en zowaar zwarte kozijnen. Ik heb mijn vriend gewoon verboden te komen kijken tot de verf erop zat. Gelukkig is hij ook heel blij met het resultaat en het is nog best netjes gelukt ook. Met kerst staat er een kerstboom in deze geweldige oude vijzels, de rest van het jaar staan ze hier mooi te wezen.

Oude vijzels potten met mosballen

De logeerkamer. Eigenlijk had ik heel graag een fotobehang op deze muur gewild, maar dat kon niet door de ombouw van de schoorsteen. Ik dacht: doe eens gek. De gordijnen wist ik in precies de juiste maat op Marktplaats op de kop te tikken, als een kind zo blij. Zo is de logeerkamer nog meer af als onze eigen slaapkamer. Hmmm, wat gaat hier niet goed.

Bloemenbehang landelijke slaapkamer linnen dekbed en gordijnen

Dit geweldige bureautje staat hier sinds 2 dagen; ook ik heb te maken met het nieuwe thuiswerken en zit nu dus niet meer aan de keukentafel maar op deze plek. Het tafeltje is mogelijk gemaakt door mijn werkgever. Hoe geweldig is dat, dankbaar voor!

Thuiswerkplek landelijk ingericht Apple MacBook

Dat was het rondje door ons huis. Nogmaals bedankt Benita en jullie binnenkijkers ook ontzettend bedankt, hopelijk hebben jullie net zo genoten als ik.

Groetjes Jorien.

Bistrostoeltjes terras

Jorien op Instagram: Mysoberhome.

 


Shoppen in de stijl van Jorien bij bol.com

Houten rijstbak bol.com

Houten rijstbak

Bedsprei bol.com

Bedsprei crème + 2 kussenslopen

Schijfjeslamp bol.com

Schijfjeslamp

 

Houten Ornament bol.com

Houten ornament

6 reacties

 1. Diny Blom schreef:

  Super leuk huis.
  Gezellig ingericht
  Gr.diny

 2. Gerliene schreef:

  Je heb het in je vingers, wat n mooie aankleding van jullie huis!

 3. Carmen schreef:

  Ik vind het altijd mooi om te zien, dat deze landelijk/sobere sfeer ook mogelijk is in een rijtjeshuis. Prachtig gedaan. Ik haal hier echt inspiratie uit.

 4. Júlíana schreef:

  Allemaal heel mooi

 5. Ilse schreef:

  Zo mooi!

 6. Monique Meijer schreef:

  Prachtig interieur! Wij krijgen volgend jaar ons nieuwe huis en doe op deze manier inspiratie op! Mag ik vragen waar de eetkamerstoelen vandaan komen? Echt heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.