Mooiste interieur boeken top 5

Interieurboeken, mooi om mee te stylen maar natuurlijk vooral bedoeld om regelmatig in te kijken! Een paar tijdloze parels die tot mijn eigen favorieten behoren, op een rij!


Het Grote Openhaarden Boek is het opsparen van al je cadeaubonnen en verjaardagsgeld zeker waard! En als je van plan bent een open haard aan te schaffen heb je natuurlijk sowieso het beste excuus om het te kopen :) Bladzij na bladzij prachtige foto’s van de mooiste haarden, een aanwinst op je salon of eetkamertafel!

Via bol.com: Het Grote Open Haarden Boek.


Ook al heb je misschien zelf de voorkeur voor een landelijke woonstijl, van het boek van Piet Boon steek je heel veel op. Los van mooie foto’s staan er veel goede tips in met betrekking tot het indelen van de ruimtes in je huis en, daar gaat het boek over, natuurlijk veel styling ideeën.

Piet Boon Styling via bol.com

Verkrijgbaar via bol.com: Piet Boon Styling


Moorea Seal Make Yourself at Home

Van de schrijfster Moorea Seal (een schrijfster en ontwerper met een grote schare volgers op social media) gebruik ik zelf al een paar jaar de ‘52 lists series‘ (inspirerende boekjes waarin je lijstjes kunt bijhouden).

Niet zo lang geleden kocht ik ook haar interieurboek “Make Yourself at Home”. Een dik boek van 198 bladzijden + ruimte voor notities achterin. Make Yourself at Home is eigenlijk een interieurboek met diepgang, want los van originele doe-het-zelf ideeën gaat de schrijfster ook uitvoerig in op het feit dat het belangrijk is om voor jezelf uit te zoeken wat je écht belangrijk vindt in je huis: welke sfeer je op wilt wekken en dat je je alleen maar moet omringen met meubels en spullen waar jij blij van wordt in plaats van de trends te volgen of te doen wat anderen ook doen. Verder staan er veel leuke binnenkijkers in, een inspirerend hoofdstuk over kleur in je interieur, handige tips hoe je het beste je fotomuur kunt indelen en nog veel meer. Absoluut een van mijn favorieten.

Verkrijgbaar via bol.com: Moorea Seal | Make Yourself at Home.


Persoonlijk ben ik een grote fan van een klassiek interieur, de sfeer van de Belgische ontwerper Pieter Porters spreekt mij dan ook erg aan. In de loop van de tijd heb ik al zijn boeken verzameld. Het boek Pieter Porters Wonen vind ik wel de mooiste (niet in de laatste plaats door de bijzondere schrijfstijl, je waant je echt in tijden van weleer :).

In het boek vind je prachtige kransen (ik schreef al eens over de knoflookkrans), de mooiste bloemstukken, ideeën om sfeervolle hoekjes onder de trap te creëren en je krijgt meteen zin om al je muren in warme kleuren te sauzen! Tenminste, ik wel! Ook de feestelijke manieren van tafeldekken zijn een plezier om naar te kijken. Het boek is niet recent uitgebracht maar zeker tijdloos.

Pieter Porters Wonen

Te koop via bol.com: Pieter Porters wonen, Ivo Pauwels.


Dan het laatste boek, bij veel landelijke interieur liefhebbers bekend en ook één van mijn favorieten: The Natural Home van Hans Blomquist.

The Natural Home Hans Blomquist

In dit boek geen frutsels of overdadig veel kleur, wel geweldig mooie rustgevende foto’s, tips en veel inspiratie voor een sober interieur. Het toepassen van natuurlijke materialen, het effect van het gebruikmaken van ongewone objecten en de combinatie van de aardetinten maken grote indruk. Een boek om bij op te warmen op een koude zondagmiddag!

Je shopt ’em hier: The Natural Home | Hans Blomquist via bol.com.

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete interieurboek(en)!

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.