Binnenkijken in het landelijke interieur van Kirsten

Hoi hoi binnenkijker, leuk dat je een kijkje wilt nemen in mijn huisje!

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Kirsten, 31 jaar oud. Samen met mijn vriend Robin en ons onwijs leuke dochtertje Evi Bente van bijna 4 jaar wonen we hier in een klein dorp in Gelderland, genaamd Ochten.

Heel lang ben ik op zoek geweest naar een stijl die bij mij paste en was dan ook vaak bezig in huis maar nooit met het gevoel ‘dit is het’. Totdat ik een keer voor het eerst bij een vriendin thuis kwam die de landelijke, sobere woonstijl had, ik was op slag verliefd en het was dan ook meteen duidelijk: dit is wat ik ook wil! Al snel kregen alle muren een andere kleur en begon ik met het veranderen van accessoires. Zo deed ik spullen weg of gaf het juist een kleur die perfect past bij deze stijl.

We wonen in een huurhuis maar wilden het wel in onze eigen stijl maken. Gelukkig zijn wij zelf erg handig en zo begonnen we met de keuken. Daar maakten we het gedeelte boven de kastjes dicht en de afzuigkap kreeg een mooie schouw. Als laatste kregen de vaatwasser en koelkast een ombouwkast. De keukenkastjes kregen een andere kleur en ook nieuwe knopjes.

En zo bedacht ik steeds meer dingen; zo ook de sfeerkachel in de woonkamer. Ooit kreeg ik het kacheltje van mijn vader met een houten schouw er omheen en wist niet zo goed wat ik ermee moest, tot ik bedacht ‘heey daar kunnen we wel wat mee’, dus zo begonnen we aan ons project nummer 2. Zo gezegd zo gedaan, nee dat is niet waar hahaha. De constructie moest goed stevig zijn zodat de haard er op kon staan. Toen dat eenmaal stond konden we het dicht gaan maken met gipsplaten die ik dezelfde kleur als de muur heb gegeven. Echt het pronkstuk in onze woonkamer!

Sinds ik deze stijl heb kan ik ook niet stil zitten en ben altijd wel aan het schuiven of weer aan het bedenken wat we nu weer kunnen gaan maken. Toen schoot de badkamer door mijn hoofd, dat die echt wel aangepakt moest worden. Ik bestelde voor de vloer vinyl wat we over de lelijke, bestaande tegels heen legden en kocht een gave douchewand. Daarna bedacht ik me dat ik nog 2 louvre luiken had staan en dat een ombouwkast om de wasmachine en droger een goed idee zou zijn. Zodoende hebben we de luiken gebruikt als deuren.

Ook onder de wasbak hebben we een kast gemaakt van gebruikt steigerhout. En tadaaaa: een hele andere badkamer en in de stijl waar ik ZO gek van ben! Ik neem jullie graag een rondje mee door mijn huis.

Hopelijk genieten jullie van de foto’s en wie weet breng ik jullie weer op nieuwe ideeën!

Liefs, Kirsten.
Benita, onwijs bedankt!


Groene voordeur met groene krans

De binnenkomst, de trap heeft dezelfde kleur als de muur (Shells Sand Grey van Histor).

Grijze hal grijze trap en muren grote rieten mand kroonluchter krans

Vanuit de hal kan je naar de keuken of woonkamer. Ik neem jullie eerst mee naar de keuken.

Blauwgrijze landelijke keuken krans schouw koffiehoekje

Houten kast blauwgrijze landelijke keuken krans schouw

Glazen windlicht met hangkandelaar houten trog aanrecht

En door naar de woonkamer, in de woonkamer bevindt zich ook de eethoek.

Landelijke eethoek linnen vouwgordijn met linnen overgordijnen

Zwarte piano stenen ram balusterlamp rond houten dienblad kruk

Wijntafel met grote kruk linnen doek en windlicht van bubbels

Schoonmetselwerk wit strakke haard kruik met tulpen

Vouwgordijn met linnen overgordijn landelijke woonkamer

Strakke haard houten salontafel kruik met tulpen krans muur

Dit was beneden, ik neem jullie graag mee naar de ruimte waar ik toch wel het meest trots op ben: de badkamer!

Boven kom je eerst uit op een ruime overloop.

Overloop landelijke decoratie kruik met takken schilderij ram

Zwart stalen deur badkamer krukje waskom landelijk

Landelijke badkamer louvredeuren kast waskom

Houten kruk schaal handdoek landelijke badkamer

Houten kapstok met handdoeken krans en rieten mandjes

Bedankt voor het binnenkijken!
Liefs, Kirsten.

Kirsten op Instagram: Kleinfijnengezelligwonen.


Shoppen in de stijl van Kirsten via bol.com:

Houten krukje landelijk bol.com

Houten landelijke kruk

Rotan dekenkist mand bol.com

Rieten mand – dekenkist

Zwarte kroonluchter bol.com

Zwarte kroonluchter

Stenen schaal landelijk bol.com

Stenen landelijke schaal

 

Canvas ram schilderij bol.com

Canvas schilderij zwart witte ram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.