Landelijk wonen in jaren ’30 stijl | Sjaak en Inge

Hoi hoi,

Velen van jullie zullen het herkennen: het is gewoon heel erg leuk als Benita van De Wemelaer je vraagt om mee te doen. Zo verging het mij ook, helemaal opgetogen. Je huis en inrichting wordt toch goed genoeg bevonden.

Ik ben Inge, wonend in een klein dorpje aan de IJssel. Ik ben gelukkig getrouwd en samen hebben wij 3 kinderen, 2 dochters en 1 zoon. Ik ben, met heel veel plezier, werkzaam in het onderwijs. En daarnaast vind ik het heerlijk om ons huisje te poetsen en gezellig te maken.

Wij wonen in een originele jaren ’30 woning, onder architectuur gebouwd, die jarenlang eigendom was van een bank. De woning was voorzien van systeemplafond, heel veel stopcontacten en kleine kamertjes. Wij hebben, nadat we getrouwd waren, deze woning vanaf 1998 gehuurd en konden het na 3 jaar kopen. Vanaf toen zijn we gaan verbouwen. Telkens weer sparen, plannen maken en aanpassingen doorvoeren. Zo hebben we boven een badkamer gerealiseerd (deze was er niet) en een kelder ontdekt die al die jaren dichtgetimmerd was. Toen we de muren eruit braken bleek dat de kelder er nog kurkdroog en prachtig bij lag. Ook hebben we zelf een en-suite in de woonkamer ontworpen en gecreëerd. We kunnen er dvd’s, cd’s en de laptop en snoeren/opladers heel fijn in opbergen. Een opgeruimd, schoon en netjes huis, daar houden we van. Voor ons zit de uitdaging erin om na 20 jaar een fijne landelijke sfeer te creëren, passend bij de woning en onze eigen smaak. Samen vinden we het heerlijk om te ontwerpen, te klussen maar bovenal hier te wonen.

Sommige objecten gaan al een heel tijdje mee. Neem bijvoorbeeld het kastje in de voorkamer waarin de tv momenteel staat. Mijn vader heeft het kastje meer dan 25 jaar geleden gered uit het vuil. Ik was 18 jaar en samen met mijn zus gingen we aan de slag om het kastje van verflagen te ontdoen, het heeft in de woonkeuken bij mijn ouders gestaan, is mee verhuisd op kamers tijdens mijn studie, het werd na ons trouwen onze linnenkast in de slaapkamer, vervolgens servieskast in de keuken en is dus nu uiteindelijk gepromoveerd naar de voorkamer.

Veel kijkplezier en wie weet, doe je nog inspiratie op.

Landelijke voordeur vensterbank 2-onder-1-kap woning

Klepbank grote krans hal zwart wit vloer jaren '30 woning

Grote krans boven kleibank zwart wit vloer hal

Landelijke badkamer spiegel radiator verlichting wasmeubel

Houten zwevende planken badkamer handdoeken spiegel kruik

Zwevende plank landelijke keuken schouw takken krans

Koffiehoekje aanrecht landelijke keuken

Landelijk brocante keuken decoratie kapstok theedoek lichtblauw

Gepotdekselde schuur zwart taupe achterdeur buitenlamp landelijk

Lichtgrijze landelijke binnendeur zwarte klink bijkeuken blauwe waaltjesvloer

Achterdeur met vierkant raampje landelijke deur

Landelijk toilet taupe steenmal kandelaar groene toef

Landelijke salontafel fauteuil met grijze hoes kruik op zuil ombouw doorgang kamer keuken

Grenen kast louvredeur grijze fauteuil balusterlamp houten kruk

Zuil met landelijke kruik met roze tulpen

En-suite deuren jaren '30 woning kruik met zuil mand

Geruit plaid baluster vloerlamp oud deurtje Franse fauteuil

Grenen eettafel blauwgrijze eetkamerstoelen ronde kruk industriële hanglamp

Zinken dienblad vaas met roze tulpen kandelaar kruik linnen doek

Tuinschuur zwarte potdeksel veranda

Tuinhuis met veranda gepotdekselde zwarte muur

Landelijke rieten tuinstoelen veranda zwarte kozijnen

Dank je wel hoor Benita, voor de uitnodiging om mee te doen!

Inge op Instagram: Klein.fijn.op.30.


Shop the look van Inge via bol.com:

Klepbank wit bol.com

Klepbank | houten eetbank wit

Dienblad - Metaal - Rond

Rond dienblad metaal

Buitenlamp nostalgisch antiek bruin bol.com

Buitenlamp antiek bruin

Tafellamp baluster landelijk bol.com

Balusterlamp

Cilinder lampenkap taupe grijs velvet bol.com

Velours cilinder lampenkap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.