Landelijk wonen | Binnenkijken bij Danielle

Dag mede interieur liefhebbers, Wat superleuk dat ook ik ben benaderd door Benita om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer!

Mijn naam is Daniëlle, 45 jaar. Samen met mijn dochtertje Vlinder van 17 maanden woon ik sinds april 2008 in een jaren ’30 woning in Den Helder. Inmiddels heb ik al aardig wat veranderingen aangebracht. Maar zoals velen van jullie weten, ben je met een eigen huis nooit klaar, daarom nog geen foto’s van de badkamer en de achtertuin.

Vanaf het eerste moment voelde het huis als een warme deken, door de jaren heen is mijn smaak wel wat veranderd. Van Engels bloemetjesbehang en veel brocante tot de Scandinavische landelijke stijl die het nu vooral, beneden heeft.

Kom binnen. Ik hoop dat jullie het ook mooi vinden.

Groene hoogglans voordeur ijzeren hek voortuin

Een aantal weken terug heb ik dan eindelijk, na jaren van ergernis, een nieuw hek in de voortuin gerealiseerd. Ik heb het laten maken in de stijl van het vorige hek zodat het aangezicht onveranderd blijft. Afgelopen zomer heb ik het balkon laten vervangen en groen laten schilderen in plaats van wit. Het geeft het huis meer grandeur en het oogt ook minder snel vies.

Zwart ijzeren hek voortuin

Op de trap ligt een zwarte loper. Het ligt er al sinds 2008 en nog steeds vind ik het een prachtig gezicht. De tegels op de vloer zijn van natuursteen en lagen er al in toen ik het huis kocht en nog steeds vind ik ze erg mooi. Op de kapstok staan de engelen die ik eerst in de woonkamer had. Ik kon er toch niet helemaal afstand van doen en hier komen ze helemaal tot hun recht.

Landelijk brocante hal wit met zwart

Bakkerskar behang stenen roze bloemen ronde spiegel aan ketting

Engel beeld bovenop zwarte kapstok

Het toilet is 2 jaar geleden onder handen genomen, vooral de vloertegels vind ik prachtig. Ik ben niet gelovig, maar hou wel enorm van beelden en wijwater bakjes. Op een brocante of antiekmarkt koop ik altijd wel iets voor in de wc.

Toilet onder de trap zwartwit vloer religieuze beelden

Maria beeld onder stolp religieuze beelden plank toilet

De tv is niet echt een mooi element in de woonkamer maar de avondzon die door het luik een hart op de muur projecteert maakt het helemaal goed.

TV meubel leren handgreepjes rieten lampenkap riviera maison dienblad met windlichten

De tv-kast bestaat uit 2 losse onderdelen, die ik tegen elkaar heb aangezet. Ik vond de greepjes iets te strak. De leren handgrepen maken het wat speelser en geven de kastjes een eigentijdse look. De rieten stoel heb ik via Marktplaats op de kop getikt.

Roze muur lambrisering witte bank vlinderstoel met kussens gebreide kruk rotan windlicht

De muur achter de bank had eerst een rietachtige kleur maar omdat ik toch wat meer roze accenten in huis wilde heb ik hem pasgeleden in deze oudroze kleur geverfd. De kleur past goed bij de kussens op de bank en de windlichten op mijn tafeltje.

Witte bank met roze kussens roze muur rotan lampenkap gebreide kruk

Met de open haard ben ik nog steeds blij, hoewel ik graag de witte gipsen rand zou willen vervangen voor een houten verweerde balk. De stolp met het beeld is antiek. Op een schouw als deze hoort gewoon een gewei, vinden jullie ook niet?

Grijze haard gewei schouw religieus beeld onder glazen stolp

Sinds de komst van Vlinder is mijn huis overgenomen door speelgoed met felle kleuren. Maar dit leuke stoeltje past wel helemaal bij de rest van mijn huis en zij is er ook helemaal gek van.

Tv meubel wit leren handgreep kinderfauteuil met hoes

Pas geleden heb ik mijn brocante eetbank aan de eethoek weggedaan en 4 witte kunststof stoelen van Riviera Maison gekocht. Super praktisch met een dochter van 16 maanden en ze zitten heerlijk.

Riviera Maison kunststof eetkamerstoelen wit

Rieten hanglamp boven eettafel Riviera Maison eetkamerstoelen

Dierenkop muur rotan lamp rotan stoel met vacht gebreide kruk

Vaas met berenklauw cactus in de vensterbank Riviera Maison windlicht rattan

De keuken is in 2008 al geplaatst maar nog steeds ben ik er blij mee. Ik heb pas leren greepjes en een zwarte kraan geplaatst. Dat maakt hem net even wat moderner.

Landelijk brocante keuken met zwart witte tegels

Rieten accessoires vind ik prachtig, daar wordt het zo gezellig door.

Landelijk lichte keuken met zwart wit muurtegels oude prent

Als ik naar de prent boven het aanrecht kijk word ik blij.

Vanille landelijke keuken Riviera Maison accessoires aanrecht

Dit is mijn slaapkamer, ik hou nog steeds van bloemmotieven maar inmiddels is het wel wat rustiger.

Lichte slaapkamer kroonluchter kapstok boven het bed

Rieten kapstok boven het bed behang stenen

De dekenkist heb ik wit geschilderd. Ik hou niet zo van blauw, maar het lampet stel vind ik echt prachtig.

Dekenkist wit slaapkamer landelijk brocante

De slaapkamer van Vlinder is helemaal geworden zoals ik het in mijn hoofd had: rustig en zacht, maar wel liefelijk. Het brocante dressoir heb ik al jaren en heeft al allerlei functies gehad en komt hier helemaal tot z’n recht. Het rieten stoeltje stond eerst beneden bij de haard, maar nu zit ik er elke avond met Vlinder in tijdens het voorlezen. Dat is enorm genieten.

Wit ledikantje behang breimotief jute vloerkleed rond zeegras mand met speelgoed

Brocante commode aankleedkussen behang breimotief kapstokje babykamer

Wit kapstokje met beertjes en decoratie babykamer

Dit waren de mooiste plekjes in mijn huis. Benita, heel erg bedankt dat ik mee mocht doen.

Daniëlle op Instagram: Kijkenbijdaan.


Shop de stijl van Daniëlle op bol.com:

wollen poef, grof gebreid, beige/bruin/wit bol.com

Wollen poef grof gebreid

Bosign Rendier wandhaak/ kapstok wit in gegoten zink bol.com

Bosign Rendier wandhaak/ kapstok wit

BePureHome Giro Trolley bol.com

BePureHome Giro Trolley

Rivièra Maison Rustic Rattan Broodtrommel - Rattan bol.com

Rivièra Maison Rustic Rattan Broodtrommel – Rattan

Riviera Maison Amsterdam City Dining Chair - White - Eetkamerstoel bol.com

Riviera Maison Amsterdam City Dining Chair

Bubaba Kinderfauteuil - Peuterstoeltje bol.com

Bubaba Kinderfauteuil – Peuterstoeltje


1 reactie

  1. kitty bakkenes schreef:

    hoi danielle
    wat heb je je huis leuk en sfeervol ingericht, zelf ben ik ook een fan van Riviera Maison, ik heb door jou leuke ideeën opgedaan dankjewel en ga zo door.
    groetjes kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.