5 tips en ideeën voor het inrichten van een landelijke tuin

 

Een landelijke tuin creëren

Droom je regelmatig over een landelijke tuin die goed past bij je landelijke interieur? Misschien zie je dan een tuin voor je met witte hortensia’s, appelbomen of veel groen met paadjes van grind. Een tuin met knusse hoekjes, waar je tot rust komt en volop kunt genieten. Misschien ben je bang dat het lastig te realiseren is, of heel veel werk. Met tips en inspiratie helpen we je een eind op weg.

In een landelijke tuin komen elementen voor zoals je die ook terugziet in de natuur, zoals halfverharde paden, sfeervolle waterpartijen en veel vaste groene planten. Met een terras van oude waaltjes en een tuinpad van houtsnippers, drink je nergens liever koffie dan in je eigen landelijke droomtuin!

Roze petunia's in oude rieten mand

Gezellige zitplekken

Door meerdere zitjes in de tuin te creëren ontstaat er een knus gevoel en je kunt, zo je wilt met de zon of schaduw meebewegen in de loop van de dag.

Landelijke sfeer

Om een landelijke sfeer in je tuin tot stand te brengen vervang je tuindecoratie in felle kleuren door minder kleurrijke accessoires zoals bijvoorbeeld een zinken gieter of zinken emmers en zet je bloeiende planten in mooie rieten manden. Verzamel oude klompen bij de kringloop of op rommelmarkten voor een gemoedelijke sfeer. Een schapenvacht in de tuinstoel of op de tuinbank zorgt voor een aangename warmte tijdens frisse zomeravonden.

Oude klompen aan een zwarte schutting

Planten voor een landelijke tuin

Een rozenboog met klimrozen of andere klimplanten, zoals bijv. hedera past goed in de landelijke tuin. In de borders kun je vaste planten zetten, deze planten komen elk jaar weer terug en worden steeds groter. Meer planten die goed in een landelijke tuin passen zijn o.a.: de Hydrangea Strong Annabelle‘ (beter bekend onder de naam Hortensia), Lavendel, die behalve dat ze erg mooi zijn om te zien ook een heerlijke geur verspreiden en Petunia’s, vrolijke bloemen die bloeien van het voorjaar tot aan de herfst! Sierlijk wuivend siergras naast een grindpad is ook prachtig om te zien.

Siergras groen

Zinken tuindecoratie met paarse violen

Tuinmeubels in een landelijke tuin

Rotan tuinmeubels passen goed in een landelijke tuin maar ook vergrijsde teak houten tuinmeubels zorgen voor een landelijke sfeer. Met losse houten bankjes en krukjes op het terras creëer je extra gezelligheid en voldoende zitplekken.

Kloostertafel met rotan tuinstoel

Haal binnen naar buiten

Laat buiten mooi aansluiten bij binnen door op de tuintafel ook windlichtjes te zetten met bijvoorbeeld een vrolijke bos (zelf geplukte) bloemen.

Tuintafel decoratie landelijke stijl

Bekijk voor nog meer inspiratie ook de mooie landelijke stadstuin van Leonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.