Binnenkijken in de boerderijwoning van Nancy

Hallo allemaal!

Een aantal weken geleden werd ik door Benita benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan de binnenkijker op De Wemelaer. Wow…uh ja… Natuurlijk!

Ik had net een Instagram-account aangemaakt met wat foto’s van onze nieuwbouwwoning en hoe leuk was het om deze vraag te krijgen…en spannend! Maar hier gaan we dan ☺

Ik ben Nancy, 43 jaar, en woon samen met mijn man Jurgen, zoon Thijmen (15), dochter Jikke (13) en de teckels Funs & Lowie in Holtum, een klein dorpje in de gemeente Sittard-Geleen. 

Interieur-fan
Sinds anderhalf jaar wonen we in een zelfgebouwde nieuwbouwwoning en ben ik volledig verkocht aan de landelijke, sobere en stoere woonstijl. Tijdschriften, Pinterest, (sinds kort) Instagram en alle woonprogramma’s die met landelijk wonen te maken hebben, worden door mij verslonden en geven me steeds weer nieuwe ideeën voor ons interieur. Mijn familie en vrienden zijn ondertussen wel aan mijn klus-, renovatie- en ‘doe-het-zelf’-drift gewend geraakt… saai is het in ieder geval nooit.

Onverwachtse bouwplannen
Tijdens onze vakantie in 2016 zaten wij aan een heerlijk diner in Italië toen mijn moeder ons een foto stuurde van de sloop van een oude boerderijwoning in het dorp Holtum waar wij beiden zijn opgegroeid. Daar… aan dat tafeltje in Capalbio onder het genot van een rood wijntje, begon het hele avontuur. 

 Jeetje…als dat bouwgrond wordt, daar zou je echt iets moois van kunnen maken. Middenin de oude dorpskern, vlakbij de prachtige kerk, in één van de mooiste straten van het dorp. Maar ja, pfff wat een werk.” Maar het liet ons niet helemaal los…

Wij woonden op dat moment nog in een nieuwbouwwoning uit 2003 en waren totaal niet bezig met een verhuiswens. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en langzaamaan ontstond toch het besluit om met dit plan aan de slag te gaan.

Niet veel later veel werd de grond aangekocht en na wat “duw- en trekwerk” bij de gemeente, uren plannen, overleg en afstemming met architect en aannemer, ging in september 2018 de eerste schop de grond in. Op 16 november 2019 zijn we verhuisd, het huis was nog niet helemaal klaar (geen vaste trap, geen binnendeuren en om de woning bouwgrond, zand en modder) maar dat namen we voor lief.

Boerderijstijl woning
We hadden ons zelf opdracht gegeven om de compleet nieuwgebouwde woning de sfeer van een oude, landelijke woning te geven. In de oude dorpskern een hypermoderne woning met de uitstraling van een oude boerderij-woning maar hoe ga je dat doen? En waar begin je? Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de landelijke stijl met een eigen, moderne en stoere twist en als eerste was duidelijk dat we de basis rustig zouden houden. We hebben veel gebruik gemaakt van natureltinten, eikenhout en zwart en dat blijkt de juiste sfeer te geven.

Doorleefde warme sfeer
De keuze om de gehele woning te voorzien van kalkverf is er eentje waar we absoluut geen spijt van hebben gehad. Alle kamers in huis zijn voorzien van kalkverf, allemaal zelf aangebracht met een blokkwast. Ik moet er niet over nadenken hoeveel uren we gemaakt hebben om deze klus te klaren maar het is ons gelukt. Het geeft een doorleefde, warme sfeer die je met latex gewoon bijna niet voor elkaar krijgt.

Ons interieur begint steeds meer vorm te krijgen, het heeft echt tijd nodig om langzaam te ontstaan. Er is al regelmatig wat veranderd het afgelopen anderhalf jaar, maar de basis blijft hetzelfde.

Ik vind het heerlijk om oude meubels op te knappen en om spullen een tweede leven te geven. De kast en de werkbank in onze woonkamer, de kerkbank en het medicijnkastje in de keuken heb ik tweedehands gekocht/gekregen en vervolgens zelf helemaal opgeknapt. Dat geeft het huis echt een ziel en het is daarnaast een leuke vorm van ontspanning.

De strakke, basic zwarte keuken met kookeiland, de zwarte deuren en kozijnen geven het geheel een stoere uitstraling en een eigen stijl. 

Ook op de bovenverdieping hebben we bijvoorbeeld op de badkamers deze lijn doorgetrokken. Zwarte kranen, douche in combinatie met natuursteen en kalkverf.

Tuinplannen
Inmiddels begint ook de tuin steeds meer vorm te krijgen en is het fantastisch om te zien hoe ons plan op dat terras in Italië steeds meer realiteit wordt. 

Wij zijn in ieder geval heel erg blij met het resultaat en alhoewel er nog steeds flink wat op onze kluslijst staat, kunnen we heel erg genieten van deze plek waar we echt thuis zijn. 

Ik hoop dat jullie met veel plezier bij ons binnenkijken. Ik vond het in ieder geval superleuk om mee te doen, dankjewel Benita.☺

Lieve groet,
Nancy.

Nieuwbouw boerderijstijl woning donkere steen

Voordeur boerderstijl woning

Boerderij stijl woning woonkamer kalkverf muren zwarte jaloezieën

Zwarte kast woonkamer landelijk industrieel

Boerderijstijl woning houten balk tussen keuken en woonkamer

Zwarte strakke keuken met kookeiland in landelijk interieur

Houten schaal met windlicht van bubbelglas met hangkandelaar en groen

Houten kerkbank schoonmetselwerk muur kookeiland keuken

Zwarte strakke keuken landelijk industrieel interieur

Zwarte strakke keuken zwarte tuindeuren en gordijnen schoonmetselwerk muur

Houten louvredeur met hangplant zwartwit canvas met kinderen zwarte jaloezieën plant op standaard

Houten louvredeur met droogboeketje

Oude houten werktafel als tv-meubel poer varen in pot

Houten vijzel met dadeltak op linnen doek met zwarte streep

Houten trap boerderij stijl woning

Houten ladder met kruikje hanglepel baksteenmal en plant in pot

Landelijk toilet met houten plank kalkverf muren

Ronde spiegel toilet landelijk stoer

Boerderijstijl woning overloop staldeur

Overloop boerderijstijl woning

Boerderijstijl woning badkamer landelijk stoer

Woning boerderijstijl badkamer en suite staldeur

Boerderstijl woning badkamer en suite zwarte douchedeur

nieuwbouw boerderijstijl woning donkere steen en kozijnen

Nancy op Instagram: Casacramerz.


Shoppen in de stijl van Nancy via bol.com:

Brynxz - Kandelaar beton look S

Brynxz – Kandelaar beton look S

Linnen doek decoratie bol.com

Shabby Doek Linnen

Hanglamp Hout Rond Houtkleur- Madera Sabina bol.com

Hanglamp Hout Rond Houtkleur 53 cm – Madera Sabina

Grass Milana - Oud Rood - Handzeep bol.com

Grass Milana – Oud Rood – Handzeep – Creme – 2 x 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.