Landelijk strak interieur | binnenkijken bij Bianca

Hej interieurliefhebbers, welkom in ons huis ‘Gewoonoptwaalf’.

Onlangs ben ik door Benita benaderd. Of ik mee wilde doen aan ‘de binnenkijker’ op De Wemelaer. Super leuk, ik ben erg gevleid dat ik hiervoor gevraagd ben. Hartelijk dank hiervoor Benita. Wel dacht ik even: Waarom wij, er zijn nog zo veel andere mooie accounts die het waard zijn om mee te doen aan ‘de binnenkijker’.

Wie woont er op nr. 12?
Op nr. 12 wonen Bianca (51) getrouwd met Berend, zoon Jack en een Boomertje die Boomer heet. Wij wonen sinds 2006 in deze woning. De woning is centraal gelegen in het midden van het land, Gelderland, tegen de bosrijke Veluwe aan, het is hier heerlijk wonen.

@gewoonoptwaalf
Mijn insta account heet ‘gewoonoptwaalf’ en die naam is niet zomaar gekozen. Want wij zijn namelijk een gewoon doorsnee gezin, wonen in een gewone woonwijk, hebben gewone banen en hebben ook de gewone besognes die ieder gezin heeft. Maar onze woning is net even niet gewoon en wijkt daar dus iets van af. Dat is nu net dé reden waarom wij voor deze woning gevallen zijn.

Onze woning en zijn aanpassingen
Wij zijn van een grote (huurwoning) naar een kleinere (koop)woning verhuisd. De reden om kleiner te gaan wonen was bewust met het oog op de toekomst. Maar nog belangrijker; de ligging en de mogelijkheden van het huis. De woning is nogal complex gebouwd en valt over een andere woning heen. Als je aan de voorkant van de woning staat, weet je eigenlijk niet goed welke ruimtes erbij de woning horen.

De woning was enigszins opgeknapt door de vorige bewoners maar totaal niet onze stijl. Zeg maar een soort van woonwagenstijl maar dan toegepast in een woning. De keuken was bijvoorbeeld hoogglans blauw met een glimmend en glanzend granieten werkblad én dito bijpassende vloer. De badkamer uitgevoerd in verkeerde zwarte tegels met pluche rood en glimmend kunststof plafond. In de gehele woning was een hoogpolig tapijt gelegd in een verkeerde zacht roze kleur, inclusief de bijkeuken.

Er was dus nog wel wat werk te verzetten om van deze woning ons huis en thuis te maken. We zijn inmiddels 15 jaar verder en al aardig op weg. De keuken is verbouwd en uitgebreid, de badkamer verplaatst en de tuin is volledig aangepakt.Nu ben ik nogal innoverend ingesteld en wil graag met de tijd mee, dat geldt dus ook voor onze woning. Al moet ik wel zeggen dat ik mij inmiddels niet meer laat leiden door alle interieurtrends die voortdurend voorbij komen. Inmiddels pik ik alleen datgene eruit wat ik echt mooi vind om toe te passen in onze woning. Niet verwonderlijk heb ik nog wel genoeg interieurwensen en blijf ik bezig met veranderen en stylen.

Ik wens je veel kijkplezier in onze woning bij ‘gewoonoptwaalf’!

 

 

Voorkant woning met plat en schuin dak

Dit is de woning aan de voorzijde, gezien de krappe ruimte lastig om volledig in beeld te krijgen. Zoals je kunt zien lapt de woning aan de voorzijde over een andere woning heen. Het balkon aan de voorzijde hoort bij onze woning.

Voordeur landelijk decoratie laarzenrek smeedijzer krans Franse vaas tuinpoort zwart

Leeuwenkop klassiek Hedera klimop

In 2018 hebben wij een flinke verbouwing gedaan en heeft de hoogglans blauwe keuken en granieten vloer plaats gemaakt voor een strak moderne keuken met een landelijke en industriële touch. Bovendien is de bijkeuken bij de oorspronkelijke keuken getrokken en hierdoor is de lengte van ons werkblad ca. 5 meter, dit biedt alle ruimte en is heerlijk om aan te werken. Om extra licht te verkrijgen in de oorspronkelijke bijkeuken hebben wij een solartube laten plaatsen. En die geeft echt een super goede lichtopbrengst.

Zwarte strakke keuken gietvloer zwart stalen deur

De wens was om een hoekje in de keuken te creëren waar we lekker een cappucinootje kunnen drinken of een wijntje als er iemand staat te koken. En dat is gelukt. Het blad is gemaakt van een oude slagersbank. De oude houten details zoals de balk en de bar geven een warme touch aan de keuken. De dichte muur heeft plaats moeten maken voor het ijzeren industriële raam, die op maat is gemaakt door een lokale vakman. De ramen zijn ouderwets gezet in stopverf, ook dat is een detail voor de liefhebber.

Keuken strak zwart gietvloer keukenbar barstoel bruin leer stalen deur houten balk

Smeedijzeren raam keuken woonkamer grote kruik met berenklauw landelijk strak

In de woonkamer heeft het hoogpolig zachtroze tapijt plaatsgemaakt voor een massieve eikenhouten vloer en zijn alle toenmalige zachtroze houten kozijnen, de trap én de balustrade wit geverfd.De sfeer van de woning oogt van zichzelf enigszins al landelijk. Hoewel deze stijl bij ons past neigen we inmiddels naar een iets strakkere en eigentijdse landelijke stijl. Om de hoge muur bij de trap te accentueren hebben we gekozen voor twee hoge staldeuren, ook een Marktplaats vondst. Een heel gedoe om deze thuis te krijgen maar uiteraard gelukt. Grappig detail, vaak vragen mensen ons wat er zich achter deze deuren bevindt.

Woonkamer landelijk warm met vide vloerkleed kruiklamp buffetkast

Voorzethaard grote krans stalen deur zwart windlicht bubbelglas salontafel

Groot wandkleed kruiklamp zwarte hanglampen boven eettafel witte balusterlamp vensterbank

Woonkamer landelijk met vide voorzethaard grote krans opbouwspots muur

Dit is de officiële ingang van onze woning, een piepklein halletje die we eigenlijk nooit gebruiken. Hoewel wij niet in Brabant wonen komt ons bezoek gewoon via de keuken binnen. Aan dit halletje grenzen het toilet (die op de verbouw-nominatie ’22 staat) en onze badkamer.

Hal landelijk wit balusterlamp radiator ombouw klassiek zwarte spiegel

Hal landelijk wit radiator ombouw balusterlamp gordijn voordeur

De badkamer hebben wij hebben in 2013 verplaatst van de 1e verdieping naar de begane grond. Waarom zou je denken? De badkamer op de 1e verdieping was totaal niet functioneel. Klein, donker, koud en ondanks afzuiging enorm vochtig. Wij hebben ervoor gekozen om onze toenmalig voorraad- opslagkamer te verbouwen naar een badkamer. Wat ons betreft de beste keus ever. Het is een heerlijke ruimte geworden, licht en met een super leuk uitzicht op de tuin (gelukkig zitten wij erg vrij aan de achterkant van onze woning). Deze ruimte heeft Berend zelfstandig verbouwd op het stucwerk na, die is door een vakman gezet.Begin april van dit jaar hebben wij de ruimte opnieuw aangepast, dit was nodig na een flinke lekkage. Dit bood ons gelijk de mogelijkheid om de ruimte opnieuw een flinke upgrade te geven.

Ronde badmat Afrikaanse wasmand canvas klassiek portret kandelaars kruk badkamer decoratie

Afrikaanse rieten wasmand met deksel grijsbruine tegels douche

Klassiek portret badkamer kandelaars Rituals handzeep rechthoekige spiegel badkamer

Via de trap in de woonkamer kom je via een kleine vide op onze bovenverdieping. Vanaf de vide heb je een leuk zicht op de woonkamer. Vroeger was de vide de speelruimte van onze zoon. Fijn zijn eigen speelplek en toch in verbinding met beneden. Inmiddels is zijn speelruimte een bergruimte geworden. De bovenverdieping is echt enorm klein vergeleken bij onze vorige woning. We zijn van 3 grote slaapkamers en een enorme zolder teruggegaan naar twee slaapkamers, waarvan een kleine én een voormalige douchruimte. We redden het met de ruimte maar hebben stiekem toch de wens om ons huis uit te bouwen met een extra ruimte, waar ook mogelijkheden voor zijn. Of dat gaat gebeuren zal de toekomst leren.

Woonkamer met vide rotan hanglamp krans op

Sidetable overloop decoratie oude boeken klassieke lamp windlichtjes

Slaapkamer behang op schuine wand spiegelwand strohoed

Dit is onze slaapkamer, een fijne niet al te grote ruime, waar wij onder de schuine kant een inbouwkast hebben gecreëerd. Praktisch en nodig. De ruimte is intiem en geeft toegang aan het balkon aan de voorzijde van onze woning. Heerlijk slapen met open deur tijdens warme zomerdagen. En ’s avonds kun je er in het late zonnetje nog een drankje doen. Inmiddels hebben we nieuwe ideeën om de slaapkamer anno 2021-22 te upgraden. Althans ik heb de ideeën en Berend voert deze met hulp van mij uit. We zijn in de loop der jaren op klusgebied aardig op elkaar ingesteld geraakt en werken als een geolied team.

Slaapkamer met schuine wand behang schuine muur slaapkamer landelijk

Sierkussen bed kroonluchter hanglamp

Voordat we de verbouwing van onze keuken startten in 2018, moesten we eerst de voormalige badkamer renoveren en omtoveren naar een wc annex wasruimte. De wasmachine en droger moesten een nieuwe plek krijgen omdat deze in de bijkeuken stonden. De bijkeuken wilden wij graag bij de keuken betrekken. De wc annex wasruimte is een prettige ruimte geworden en biedt naast het toilet, ruimte aan de wasmachine, droger én opslag van kleding en ander goed.

Geurstokjes tekstposter in zwarte lijst toilet decoratie

Bijkeuken wasmachine en droger achter deur

Geweien muur decoratie

De tuin heeft de afgelopen jaren een algehele metamorfose ondergaan. Bij aankoop was de tuin één grote ongezellige kale vlakte met alleen een grasveldje met daarop een schommel én een kleine kunststof vijverbak die ook nog eens lek was. De tuin hebben wij stap voor stap aangepakt. De tuin is ca. 150 m2 en is inmiddels voorzien diverse plekken waar lekker we lekker kunnen zitten, zowel in de zon als schaduw.

Ikea witte tuinstoel siergras grind strakke tuin

Leeuwenkop fonteintje strakke tuin

Houten ligbedden terras met verhoging loungeset

Deze veranda was ook een Marktplaats vondst, een voormalige carport. Berend heeft de carport ergens in Noord-Holland met een vrachtwagen opgehaald. Een nogal lastige en tijdrovende klus omdat de carport als een soort van puzzelpakket mee terug moest. De delen pasten namelijk niet in de vrachtwagen. Het was ook weer een heel gepuzzel om de carport vervolgens weer in elkaar te zetten en om te toveren tot een veranda.Het is een heerlijke plek geworden om gezellig met elkaar en vrienden te eten en te borrelen. De haard in de veranda verwarmt ons lekker als het buiten kouder wordt.

Hanglampen boven tafel in overkapping kruik met takken houtopslag onderzetters

De loungehoek achter in de tuin is een extra toegevoegde en gecreëerde plek. Onze tuin ligt namelijk nogal hoog aan de achterkant. Als je bedenkt dat onder de houten schuur nog een stenen schuur staat. De houten schuur die je ziet is op de stenen schuur gebouwd. Onder het terras van de loungehoek ligt een stenen trap die naar de stenen schuur leidt. Dit terras is ca. 12m2 en biedt dus plek aan onze loungehoek. Hier kunnen wij tot de laatste zonnestralen zitten. Onlangs hebben wij deze hoek ook voorzien van een afdak. Bewust gekozen voor een iets modernere look. Een transparant dak en een open constructie.We kunnen nog altijd via een luik in het terras naar de onderliggende stenen schuur.

Glazen dak overkapping houten vlonder terras

Sitetable tuin terracotta pot met boompje zwarte rotan stoelen buste zinken gieter zinken emmer siergras terras

Overkapping zwart witte tuin zwartwit poster veranda grind terras

Overkapping zwart hout loungeset met grijze kussens vaas met pampasgras tuintafel

Overkapping zwart hout sidetable zinken gieter Franse vaas buste siergras zinken emmer

We zijn enorm gelukkig met onze woning en de tuin die we dus stapje voor stapje veranderen aan de eisen van de huidige tijd en in onze persoonlijke stijl. Gezien de relatieve grootte van de woning kunnen we hier tot in jaren blijven wonen en dus ook voluit van blijven genieten.

Bianca op Instagram: Gewoonoptwaalf.


Shop the look via Bol.com:

Zeegras wasmand met deksel bol.com

Zeegras wasmand met deksel

Echte wax led kaars met flikkerende vlam bol.com

O’DADDY led kaarsen set 3 maten

Rond vloerkleed mandala bol.com

Oosters Vloerkleed Mandala Beige Ø 110cm

Sushi krukje suar hout - Zadelkruk - zitje bol.com

Sushi krukje suar hout – Zadelkruk – zitje

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

  1. Chantal schreef:

    Wat een sfeervol huis! Je ziet dat teveel liefde en tijd in is gestoken. Ik ga je volgen op Instagram!

    Sfeervolle groet,
    Chantal

  2. Chantal schreef:

    Typfoutje…: niet teveel, maar ‘er veel’

  3. Willy schreef:

    Prachtig, wat stijlvol!!
    Zoveel liefde en warmte in dit huis gestoken!

  4. Rikje van den Berg schreef:

    Prachtige binnenkijker!!
    Liefs Rikje

  5. Geesje schreef:

    Wat een prachtige binnenkijker en ook mooi verhaal erbij. Ik heb genoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.