Landelijk sober wonen kersthuis

Wijneliene deed ook al eens mee aan de binnenkijker op De Wemelaer en vandaag gunt ze ons een blik in haar subtiel gedecoreerde kersthuis in een landelijke, sobere stijl!


Rozenbottel asparagus krans zwarte hoogglans voordeur

Wanneer komt bij jou de kerstboom in huis?
Wij hebben eigenlijk nooit een kerstboom in huis omdat ik nogal snel onrustig word als het wat drukker is in huis. Bij anderen vind ik het altijd prachtig staan maar ik vind het ook zonde om een boom op te tuigen en dan al snel weer af te breken. Wel houd ik in deze tijd van het jaar van mooi kerstgroen, zoals een pot met Pinus- en Nobillis takken, wilde Asparagus en een grote pinustak op water. Door het hele huis hangen toefjes van kerstgroen, een krans, 2 kleine boompjes bij de voordeur en achterdeur. Meestal begint het in oktober al te kriebelen maar moet ik me nog inhouden van manlief. Op z’n vroegst begin ik half november met her en der wat groen neer te zetten of een klein glitter kerstboompje.

Kapstok kalkverf muur hal sjaals kerst toefje

Kerstdecoratie leuning trap

Kies je ieder jaar een ander thema/stijl/kleur of versier je je huis meestal op dezelfde manier?
Eigenlijk kies ik elk jaar wel een beetje voor hetzelfde: een beetje een sobere stijl. Met veel subtiel groen en minimale versiering. Wel probeer ik het ieder jaar net wat even anders te doen, maar val toch wel weer snel terug in het oude en vertrouwde.

Zwarte keuken rond dienblad kerstdecoratie aanrecht

Kerstdecoratie aanrecht rond dienblad toef kandelaar zwarte pan

Is kerst een van je favoriete periodes van het jaar?
Jaaa zeker. De gezelligheid, de donkere dagen, en dan kaarsjes en kerstmuziek aan. Dat vind ik altijd zo heerlijk knus. We proberen ons huis dan ook extra warmte uit te laten stralen; een echt welkom gevoel te creëren. Bij ons staat kerst vooral in het teken van de geboorte van de Heere Jezus. Het staat dan ook voor de dagen van licht. Ook al is het vroeg donker, de boodschap die kerst met zich mee brengt, brengt licht en saamhorigheid.

Vouwgordijn zwarte tegels keuken ornament van hout op vensterbank zinken emmers

Kasteeltafel eettafel bank antraciet industriële hanglamp donkergrijs

Wat doe je met kerst? En hebben jullie bepaalde tradities?
Meestal moet ik werken met kerst, dit jaar heb ik late diensten. En de traditionele familie diners uiteraard. Verder vooral tijd voor elkaar en het gezin.

Zwarte vazen met kerstgroen op kasteeltafel

Zwarte kerstbal aan groene tak

Wat doe je op kerstavond?
Sinds een aantal jaren kijken we de All You Need is Love special. Eten we lekkere zelfgemaakte hapjes en doen we vooral lekker rustig aan omdat er de volgende 2 dagen weer gewerkt moet worden. :)

Vaas bol vorm rookglas met kerstdecoratie zuil met toetervaas op zuil

Strakke haard vaas bolvorm kerstdecoratie houten salontafel

Landelijke fauteuil zuil met toetervaas goud met kerst takken en zwarte sterren

Zwarte kersthanger ster aan groene kerst tak

Besteed jij extra aandacht aan geur in deze periode?
Jazeker, de geuren van Ted Sparks vind ik heerlijk en met name rondom de kerst. Die staan hier dan ook veel aan. Ook vind ik het heerlijk om te bakken en lekkere stoofpotjes te maken, wat dan ook een lekkere geur verspreid. Door al het groen in huis, ruikt het naar dennen. In de koffie gaat een beetje kaneelpoeder, dus al met al doet geur hier goede zaken in huis rond de kerst.

Vensterbank landelijke kruik ringlamp glitterboompjes kerst

Strakke witte gashaard landelijke grijze fauteuil hoge dichte zwarte kasten

Kun je jouw ultieme kerstgevoel omschrijven?
Mijn kerstgevoel is denk ik toch wel als ik thuis om me heen kijk en ik zie de gezelligheid, de warmte die ons huis uitstraalt, de kaarsjes aan staan en het kacheltje lekker brandt. Ik dan altijd extra dankbaar ben voor alles wat we mogen hebben en wat ons het afgelopen jaar gegeven is.

Woonkamer landelijk sober ingericht

Landelijke taupe bank vouwgordijn canvas oude meester bolvormige vaas met kerstdecoratie op houten salontafel

Gaat de kerstversiering er meteen uit na de kerst of blijft het staan tot oud&nieuw?
Meestal gaat het meeste er na de kerst wel uit. Dit omdat ik er dan toch onrustig van begin te worden en dan krijg ik ineens last van opruim/schuif drang en moet alles weer even een grote sop beurt krijgen en rust in huis. Hoe mooi en gezellig ik het altijd vind en hoe vroeg het ook begint te kriebelen, na alle drukte van de Sinterklaas, verjaardag van dochterlief en de kerst is er dan weer meer behoefte aan rust. Soms blijven de Pinus takken nog even staan maar het meeste gaat er wel uit. In plaats daarvan komt er een mooi groot veldboeket in huis, eigenlijk al jaren een traditie.

Zwarte tuindeuren houten bankje balusterlamp asparagus krans kerstboom beeld

Houten bankje balusterlamp asparaguskrans kerstboom tuindeuren zwarte kozijnen

Heb je nog een kerstwens?
Ik wens iedereen een fijne en gezegende kerst toe. Voor de één zal het gemakkelijker zijn dan voor een ander. Ik wens iedereen het allerbeste toe, veel liefde, gezondheid en geluk. Maar bovenal: verlies elkaar niet uit het oog, heb oog en oor voor een ander en help waar nodig. Wees er voor elkaar. En laten we in het nieuwe jaar elkaar vooral weer heel veel inspireren met de té mooie interieurplaatjes en praatjes.

Bloempotten beton kerst planten tuin

Wijneliene op Instagram: Aan de Vondellaan.


Shop de stijl bij bol.com:

Glazen bol bloemenvaas bol.com

Glazen bol bloemenvaas

Salt&Pepper Bold Vaas bol.com

Salt&Pepper Bold Vaas

Riviera Maison kerstboom op voet bol.com

Riviera Maison – Salzburg Christmas Tree

Toetervaas goud bol.com

Toetervaas goud

Nog meer kersthuizen bekijken.

2 reacties

  1. Ans schreef:

    Mooi hoor al die toefjes groen,vind ik peroonlijk mooier dan een kerstboom,hier en daar wat groen binnen prachtig,buiten mag van mij wat meer kerst idd kleine boompjes,mooie krans,toef op de voordeur,prachtig deze binnenkijken!

  2. Rikje schreef:

    Prachtige binnenkijker!! We volgen elkaar al lang, je bent een lieverd!! Mooie kerstgedachte !
    Wens jou en je prachtige gezin alle goeds toe!!
    Liefs Rikje huren_met_sfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.