Decoreren met voorjaarsbollen

Lieve mede interieur liefhebbers.

Hallo, ik ben Roelie en ik woon met mijn gezin in een klein dorpje in het noorden van het land. Via Pinterest ben ik terecht gekomen op de woonblog van Benita.

Landelijk wonen
Omdat de landelijke woonstijl mij heel erg aanspreekt klikte ik op Pinterest regelmatig op afbeeldingen van De Wemelaer en ik doe veel inspiratie op bij alle binnenkijkers en de styling ideeën. Het leek me daarom erg leuk om mijn groendecoraties ook een keer met anderen te delen. Ik vind het dan ook super dat Benita me die mogelijkheid geeft.

Groendecoraties maken
Zodra de kerstboom en alle versiering weer de deur uit zijn, is het kaal in huis en mis ik de sfeer en het groen. Buiten zit het blad nog niet aan de bomen en de dagen zijn nog kort. Ik begin het nieuwe jaar dan ook standaard met het decoreren met bollen, mos en kaarsen om zo weer wat sfeer en warmte in het huis te brengen. Dit is mijn winterperiode, daarna komt er nog een paas-, zomer-, herfst- en een kerstperiode. Zo gaan de decoraties in mijn huis mee met de seizoenen.

Mosdecoratie in kleine bloempotjes op houten poer met boomstam en touw

De basis van mijn huis is neutraal en de meubels staan altijd op dezelfde plek. De ruimte leent zich gewoon niet voor een andere indeling. De meeste meubelstukken heb ik dan ook al jaren.Ook de kleurstelling in mijn huis is neutraal. Mijn basiskleuren zijn naturel, grijs en hout en als accentkleur heb ik zwart en groen.

Zwarte klassieke vazen met varens in de vensterbank houten kist met groendecoratie op schaal

Voorbeeld groendecoratie met kalebas mos touw en kleine dennenappels

Houten schaal met mos en bloembollen in de vensterbank groendecoratie

Rustige basis
Mijn woontip is dan ook; houd de basis rustig. Bedenk bij welke kleur je je goed voelt en trek dat door. Kies 1 tot hooguit 3 basiskleuren die met elkaar blenden en 1 of 2 accentkleuren. Zo houd je het mooi rustig en wordt het één geheel. Door een andere accentkleur toe te voegen of weg te laten, kun je in de verschillende jaargetijden met kleuren spelen zonder dat het te druk wordt.

Grijs bloempotje met mos decoratie windlicht van schelpen

Vroeger had ik veel prulletjes in huis staan. Nu houd ik meer van grote stoere en natuurlijke items. Dit geeft meer rust en de dingen die je neerzet komen beter tot hun recht. Wat ik teveel vind, verhuist dan ook naar de zolder totdat ik het een andere keer weer kan gebruiken om er iets anders mee te maken.

Bloemstuk op ornament groen voorjaar

Bloemstuk groen voorjaar bloembollen mos dennenappels herfstbladeren takjes

Groeperen
Wat kleinere decoratiestukken groepeer ik zodat het geheel weer een groot item wordt. Bijvoorbeeld; meerdere kaarsen en kleine bloemstukjes leg ik op een grote schaal of dienblad. Dit is ook handiger als het je het even aan de kant moet hebben zoals bijvoorbeeld op de eettafel. Je kunt het dan zo in zijn geheel even oppakken of verschuiven.

Houten plank met grote tak windlicht zwart en voorjaar mos decoratie

Bloembol voorjaarsbol met mos windlicht zwart dennenappels tak groendecoratie op plank

Houten dienblad rechthoek met handgrepen voorjaarsdecoratie met bloembollen en mos

Schatten uit de natuur
Decoreren is mijn passie en de meeste decoratiestukken maak ik zelf van vondsten uit de natuur. Ik ben een buitenmens en hou van de natuur en ik sleep op mijn struin tochten buiten dan ook van alles mee naar huis. Ik heb altijd wel een opvouwbaar tasje bij me om de gevonden ‘schatten’ in mee te nemen. Dennenappels, kastanjes, beukennootjes, eikels, schelpen, schors of stenen. Superleuk om hier kransen of andere decoraties van te maken. Ik ben ook gek op takken; ze geven enorm veel sfeer in huis. Elke keer als er ergens takken gesnoeid worden of als er na een storm veel van de bomen is gewaaid, kan ik het niet laten om te kijken of ik er wat mee kan maken. Zo heb ik jaren geleden zelfs een hele boom naar binnen gesleept. De boom heeft een mooi plekje gekregen in de kamer, er hangt elke keer weer iets anders aan en met de kerst wordt hij opgetuigd met takken en lampjes.

Houten ladder aan de muur mos decoratie grote tak

Houten ladder aan de muur met touw windlichtjes mosdecoratie in kleine bloempot met herfstdecoratie aan witte muur

Groendecoraties bloemstukken voorjaar decoratie op landelijke dressoir

Mos is ook een favoriet van mij om mee te decoreren. Vooral in de herfst- en wintermaanden brengt het een warme sfeer in huis. Ik heb een paar plekken in de tuin waar ik het mos laat groeien. Zo kan ik wat pakken als ik het nodig heb.

Dienblad met voorjaarsbollen met mos op schaal op onderstel van kruk

Groenstuk voorjaar met mos witte hyacint en dennenappels

Voorjaarsdecoratie
In het voorjaar en de zomer gebruik ik weer wat lichtere materialen of bloemen. Takken kun je wel het hele jaar door gebruiken. Ook in bloemstukken zijn ze op verschillende manieren toe te passen.

Krans van groen mos en takjes met windlicht en voorjaarsbollen in het midden

Grote krans van groen met windlicht op salontafel hocker met plaid industrieel krukje

T I P | Decoratie materiaaltip: plant als dat mogelijk is, je favoriete bloemen of planten in je eigen tuin. Zo kun je het hele jaar materialen voor je decoraties uit je eigen tuin halen!

Windlicht van zwart glas in groene krans met mos voorjaarsbollen en groene takjes

Bloembollen
Nog speciaal een tip voor de bollen; als de bloemen van de bollen uitgebloeid zijn en lelijk worden, knip ik de bloemen er voorzichtig (zo diep mogelijk in het blad) tussenuit. Zo lijkt het net of de bol nog moet gaan bloeien. Het blad is vaak nog een hele lange tijd mooi en zo heb je veel langer wat aan je decoratie.

Dressoir beukenhout tegelvloer glazen hanglamp mos decoratie eettafel pui

Als basis gebruik ik geregeld kransen die ik gemaakt heb van mijn vondsten. Ik hergebruik ze iedere keer weer voor andere stukken. Zo heb je in no time iets in elkaar geflanst.

Dienblad met voorjaarsdecoratie met mos bloembollen dennenappels takjes en waxinelichtjes op eettafel

Groendecoratie landelijk
Veel van mijn woon- en decoratie inspiratie vind ik in woonbladen, de natuur en op Pinterest. Ik bewaar de ideeën op mijn borden (Yders thuis) Elk nieuw seizoen kijk ik even op mijn borden en laat me inspireren om weer nieuwe groendecoraties te maken.

Bedankt voor het kijken, ik hoop dat ik jullie wat nieuwe inspiratie heb kunnen geven.

Groetjes Roelie.

Roelie op Pinterest: Yders thuis.


Boeken over bloemschikken

2 reacties

  1. Kitty.bakkenes schreef:

    Wat een mooie de decoraties super een lust voor het oog

    • Roelie schreef:

      Dank je, Fijn dat je ze mooi vindt. ik heb er altijd veel plezier in om ze met de seizoenen mee te veranderen. Leuk dat het gewaardeerd wordt. Groet Roelie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.