Woonboerderij landelijke stijl

Ergens begin 2021 benaderde Benita mij of ik het leuk zou vinden om mee te doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Toen zat ik net midden in een superdrukke periode: verbouwen en thuis lesgeven i.v.m. lockdown maar ik beloofde haar er op terug te komen. Nu, bijna een jaar later werd het wel tijd.

Even voorstellen: ik ben Linda, getrouwd en moeder van een zoon van bijna 8. Interieur is mijn grote passie, ik kan er heerlijk van genieten als ik in huis rondkijk en dan het gevoel krijg dat het klopt. Daar word ik blij van en het geeft me rust.

In ons vorige huis waar we ook veel verbouwd hebben, waren wij al fan van de landelijke woonstijl. We hadden daar veel lichte natuurtinten met veel crème/taupe en een eikenhouten vloer. Helemaal wat ik mooi vind. Maar toen wij in 2019 eigenlijk totaal onverwachts onze (bouwval) boerderij kochten, vonden we allebei dat het allemaal wel wat stoerder mocht. Met dat in ons achterhoofd zijn we gaan verbouwen. We vonden het belangrijk om zoveel mogelijk oude elementen te bewaren. De houten boerderij vierkant in het zicht, de oude houten paneeldeuren en ramen restaureren. Wat een klus. Na een tijd twijfelen over de kleuren namen wij de beslissing om voor een warmgrijs kleurenpalet te gaan. Gecombineerd met eikenhout en oude bouwmaterialen. Ik stond op een middag in de woonkamer, al het schilderwerk was klaar, de keuken was af, de eikenhouten trap geïnstalleerd, nog geen meubels in het huis. Ik keek in het rond en voelde sfeer. Toen wist ik dat het goed kwam en we de juiste keuze hadden gemaakt.

Inrichten, dat was een uitdaging. We gingen van een kleiner huis naar deze boerderij. Van een crème/taupe interieur naar een grijs interieur. Veel meubels die we hadden pasten dus totaal niet in het geheel. Maar we zijn er eerst gaan wonen om te voelen wat we wilden. En zo zijn we langzamerhand in dit interieur gegroeid. Af en toe koop ik wat in prachtige landelijke woonwinkels of struin Marktplaats af naar verborgen schatten. Mijn interieur is altijd in beweging. Hoekjes creëren, schuiven, mooie groendecoratie. Genieten met veel liefde en passie, zo is mijn natuurlijke habitat ontstaan waar ik me happy en gelukkig voel met mijn gezin. Meer heb je dan niet nodig of te wensen.

Leuk dat jullie via deze weg bij mij willen binnenkijken. En Benita bedankt voor de uitnodiging, ik vond het leuk om hier aan mee te werken.

Grijze landelijke gecapitonneerde fauteuils houten trapje vachtje hocker rond klassiek

Eetkamerstoelen met oor en tekst antraciet deuren en kozijnen schijfjeslamp

Landelijke stoere keuken met gietvloer en ontbijtbar en gebinten in woonboerderij

Landelijke fauteuil met linnen hoes houten krukje windlicht van bubbelglas krans kruiklamp

Buikkast zwart sidetable werkbank linnen fauteuil Kelim kussens op linnen hocker

Grote zwarte buikkast kalkverf muur woonkamer lichtgrijze bank schijfjeslamp windlicht bubbelglas

Schijfjeslamp boven houten eettafel oorfauteuil eetkamerstoelen dienblad met potten kast met kuif

Houten schaal windlicht glas asparagus krans vensterbank antraciet

Landelijke houten keukenkasten gietvloer hanglampen keuken

Landelijke houten rechte keuken hanglamp boven aanrecht

Houten schaal met walnoten en windlicht linnen doek landelijke ornamenten

Landelijke houten rechte keuken met houten schouw en hanglampen

Vaste kastenwand antraciet binnendeur plinten antraciet landelijke woonkamer

Houten schaal windlicht bubbelglas houten sidetable werkbank kruiklamp olijfkrans met klosjes houten ornament

Gedroogde krans van takken op oude Nepalese deur

Grote landelijke sobere kruik met groene toef met distels kalkverf muur houten trap woonkamer

Rechthoekige landelijke houten bak met Amaryllis en Eucalyptus op houten sidetable

Kruik met takken halve muurtafel met betonnen kandelaars rijstmanden grote kruik met magnoliatakken

Grote schouw van zandsteen met houtkachel Indische salontafel buikkast zwart Hoffz lamp houten bankje windlicht

Grote landelijke kruik met takken vachtje gebint smeedijzeren kandelaars

gestucte badkamer landelijk met nisjes en balken in het zicht zwart badmeubel

Roze muren landelijke slaapkamer Schotse Hooglander schilderij houten bed gebinten in het zicht

Zinken teil met lavendel schildpad beton kunststof kozijn grind rond de gevel

Schuur met zwarte gepotdekselde wand waaltjes tuinbank

Zwarte bloempot met paarse winterviolen op border met grind

Linda op Instagram: Landelijkbijlin.

7 reacties

 1. Lettie schreef:

  Hééél mooi! Zelf ga ik weer terug naar wit, een beetje hoor! Maar idd in combinatie met zwart, hout en grijs

 2. Carola schreef:

  Supermooie binnenkijker. Leuk dat je de stoere stijl combineert met de meer moderne stijl zoals de glazen lampen in de keuken.

 3. Lizzy schreef:

  Wat een gezellige thuis is het geworden! Ik ben verliefd op de lampen in jouw keuken. Dank je wel voor het binnen kijken. Groetjes uit België.

 4. Maja du Fossé schreef:

  Wat een prachtige woning!!!
  Heel mooi warm kleuren pallet, ik heb de grijs en hout tinten al maar nu nog met rood tinten. Maar ik vindt de zwart accenten prachtig, het grappige is dat ik precies dezelfde kast heb. Nu is hij grijs maar vindt hem in zwart héél mooi, welk merk en kleur en type verf is het? Groetjes Maja.

 5. Miranda schreef:

  Prachtig huis..hier zou ik graag willen wonen..hihi

 6. Astrid schreef:

  Heel mooi huis prachtig ingericht. Ik probeer het ook landelijk te krijgen maar dat is me nog steeds niet echt gelukt. Heb je misschien wat tips voor mij, ik woon wel in een gewoon rijtjeshuis.

 7. Marijke schreef:

  Prachtig!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.