Binnenkijken landelijk interieur

Hi allemaal,

Toen Benita mij vroeg of ik mee wilde doen aan de binnenkijker kon ik natuurlijk niet anders dan: ‘Ja, dat lijkt mij super leuk’ antwoorden. Al jaren kijk ik binnen bij jullie prachtige woningen en dat ik dit nu zelf mag doen vind ik ontzettend leuk en voel mij vereerd. Dankjewel hiervoor!

Mijn naam is Hester. Sinds december 2021 ben ik mama geworden van onze dochter Viënna en samen met mijn man wonen wij in het kleine, gezellige dorpje Bunschoten-Spakenburg. In 2020 kochten wij dit huis uit 1956.

Verbouwing
We woonden net één jaar in ons voormalig huis, maar dit huis was perfect voor ons. Normaal gesproken vind ik het moeilijk om door oude huizen heen te kijken, maar bij dit huis zag ik het helemaal voor me. Het was een oud huis met veel mogelijkheden. Zo konden we een uitbouw realiseren waarin ik mijn droomkeuken kon samenstellen en plaatsten we een erker wat ook een grote wens van mij was. Toen er ook nog eens oude balken achter het schrootjes plafond zaten werd ik helemaal blij. Het kostte een maand om het plafond netjes te krijgen, maar het was het dubbel en dwars waard! Acht maanden lang hebben wij verbouwd. Mijn man is timmerman en heeft alles zelf gedaan in de avonduurtjes, met hulp van mijn vader en broer. Beneden is de hele vloer eruit gehaald. De vloer was nog van hout en hebben we vervangen voor een betonnenvloer, maar er moest wel weer een houten vloer bovenop komen. Hout leeft en hoe meer het leeft, hoe mooier ik het vind. Daarom hebben we ook in de keuken gekozen voor een houten keuken, maar met gedisselde kantjes, zodat het allemaal niet zo strak en netjes is. Afgemaakt met een prachtige vloer van RAW stones. Er komen al wat scheuren in de aanbouw van de keuken, maar ach dat hoort dan maar bij een oud huis.

Kleur- en interieurplan
Boven zijn alle muren eruit gehaald en opnieuw terug gezet met een iets andere indeling. Met de verbouwing bemoeide ik mij niet al teveel, maar deed wat ik het allerleukste vond: ik struinde de woonwinkels af en maakte moodboards om een duidelijk beeld te creëren voor ons huis. Wat was het heerlijk om mij helemaal uit te leven.

Ik heb gekozen voor een rustige ton-sur-ton basis. Van witte muren houd ik niet, maar de zachte kleur ‘Old linnen’ van Pure&Original vormde de basis van ons huis. Gecombineerd met grijs, groen en veel hout.

Boven heb ik hetzelfde kleurenpalet doorgezet als beneden, met uitzondering van de kinderkamer. Daar voegden we oud roze bij toe!

Genieten
Inmiddels wonen we al weer bijna een jaar in deze woning en voelt ons huis als een warm thuis. Dagelijks ben ik wel bezig met mijn huis en heb ik bepaalde items die ik nog zou willen toevoegen, maar een interieur moet groeien en zo veranderd er elke keer weer wat. Het leukste vind ik als ik tegen een mooi item aanloop in plaats van dat ik doelgericht ga zoeken, dat werkt voor mij meestal niet.

Natuurlijk zijn er rondom het huis ook nog dingen die op ons verlanglijstje staan, zo moet bijvoorbeeld onze tuin nog aangepakt worden. We doen alles rustig op z’n tijd. Voor nu genieten we er enorm van en deel ik graag met jullie een kijkje in onze woning.

Veel plezier.

Liefs Hester.

Erker zwarte kozijnen voortuin met grind krans voordeur

Voordeur antraciet boompjes grind krans

Takken krans aan kapstok

Zwarte binnendeur met glas balkenplafond landelijke woonkamer

Landelijke woonkamer met erker vouwgordijnen dierenhuis salontafel

Wanddoek met vacht en stok landelijke bank dienblad salontafel vloerlamp

Grijs tv kastje salontafel landelijk dierenhuid dienblad met windlichtjes en dadeltak

Eetkamer balkenplafond grote kruik eetkamerstoel landelijk schijfjeslamp

Schijfjeslamp landelijke keuken waaltjesvloer RAW Stones

Waaltjesvloer landelijke keuken barstoelen velvet landelijk

Grote landelijke kruik met takken

Landelijke houten keuken RAW Stones vloer houten snijplanken aanrecht

Houten snijplanken knoflook streng uienmandje

Houten bankje kruiken wanddoek vacht met stok

Landelijke houten keuken met ontbijtbar velvet barstoelen waaltjesvloer

Witte trap met houten treden houten kralen kroonluchter smeedijzeren trapleuning met krul deur onder de trap

Rieten manden wanddecoratie smeedijzeren trapleuning landelijk

Landelijke badkamer waskom riviersteen kuifspiegel houten badmeubel met rieten manden

Badkamer muur met stenen vrijstaand bad grote plant op houten krukje

Slaapkamer landelijk houten kroonluchter vouwgordijnen kruik met takken bruine kussens

Smal houten bankje houten pot met takken oude koffer vloerkleed met patroon

Oude schuifdeuren landelijke slaapkamer houten kroonluchter boven het bed

Ledikantje met klamboe oud roze kruik in vensterbank vouwgordijn

Commode wit groen bloemenbehang plant in rotan bloempot op pootjes spiegeltje op voet

Hester op Instagram: H_home.in.progress.


Shop de stijl bij bol.com:

Kroonluchter houten kralen bol

Hanglamp Danilo 30 cm naturel

PTMD Tunis grijze kruik pot keramiek met oren bol

PTMD Tunis grijze kruik pot keramiek met oren

IJzeren schaal – plateau – dienblad

Schapenvacht - Vloerkleed - Imitatievacht bol

Schapenvacht – Vloerkleed – Imitatievacht

2 reacties

 1. Chantal schreef:

  Wat een prachtig huis Hester! Heel sfeervol en gezellig! Ik ga je gelijk volgen.

  Groet,
  Chantal

 2. Kitty Bakkenes schreef:

  Wat een mooi en sfeervol huis, mooi ingericht. een lust voor het oog dank dat ik binnen mocht kijken.
  Groetjes kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.