Binnenkijken landelijke stijl

Een paar maanden geleden, kreeg ik een bericht van Benita of ik mee wilde doen op haar website De Wemelaer, ik schrok ervan want ik zie daar altijd de mooiste foto’s en decoraties voorbij komen en dacht toch niet dat ons huis hier tussen zou passen. Ik besteed wel aandacht aan ons interieur maar geef er niet graag teveel aan uit. Accessoires scoor ik dan ook zoveel mogelijk in kringloopwinkels, op rommelmarkten en op Marktplaats. Sinds kort heb ik een Instagram account aangemaakt omdat ik graag inspiratie op doe bij anderen en het ook leuk vind wat van ons eigen huis te laten zien.

Even voorstellen: ik ben Boukje, 47 jaar en woon met mijn man in het dorp Appelscha in het Drents Friese Wold. We hebben 2 volwassen kinderen die niet meer thuis wonen.

Vanuit onze tuin, kunnen we zo het natuurgebied in wandelen.

Wij kochten dit huis 3 jaar geleden. De vorige bewoners kende ik via mijn werk en op die manier hadden wij het geluk dat de woning niet op de markt is gekomen, maar aan ons is gegund. Zij hebben hier lang gewoond, wat ik heel goed begrijp en wilden in Frankrijk van hun oude dag gaan genieten.

Ik laat jullie hier wat zien van ons huis en de tuin. aan de tuin is niet veel aan veranderd na de aankoop, deze is altijd zeer goed onderhouden en vind ik mooi zoals het is.

Tuin pad van split

Eerst neem ik jullie mee naar de buitenkant van ons huis. We hebben hier het eerste jaar op de paden siersplit laten storten, 12 big bags maar liefst. Verder zie je dat het pad tussen verhogingen doorloopt en aan de rechterkant van het huis kun je met een trapje naar een hoger gelegen stuk. Vroeger heette dit gedeelte van Appelscha De Duinen en stonden hier kampeertenten en later vakantiehuisjes. Ons huis staat dan ook op een heuveltje.

Semibungalow siertuin met trapje oprit van split

Op deze foto zie je een klein stukje van de natuurstenen trap die naar het terras en de voordeur leidt. Hier vind je een buitenhaard met een prachtige Franse inzethaard, achtergelaten door de vorige bewoners.

Border met cactussen en Yucca oprit van split

De 2 borders langs het terras en de voorkant van het huis staan vol met cactussen en Yucca’s, die doen het hier heel goed. Ik krijg vaak de opmerking te horen ‘het lijkt wel alsof je hier in Spanje bent’.

Terras met open haard loungeset

Open haard terras rotan tuinstoelen mand met bloemen

Dit is een doorkijkje vanuit de woonkamer naar de haard en de overkapping.

Grenen kastje Melkmeisje kruik met dadeltak in olijfbak kandelaars

Nu neem ik jullie mee naar de hal waar dit net aangeschafte antieke kastje staat. De decoratie die erop staat wisselt nog wel eens.

Het plafond in de hal bestaat uit schrootjes, net als de wanden en plafonds in de slaapkamers. Ik overwoog om dit eruit te halen en strak te maken maar uiteindelijk ben ik bij dat wij dit niet hebben gedaan. De wanden en schrootjes zijn geverfd in de kleur Skimming Stone van Farrow and Ball, de kozijnen in de kleur Wevet van hetzelfde merk.

Slaapkamer schrootjes wand vouwgordijnen raam met roeden krukje met vachtje

Grenen nachtkastje grijs geverfd balusterlamp met grijs lampenkapje stenen ram vachtje

De slaapkamers bevinden zich beneden. Ik laat jullie hier de logeerkamer zien, die direct bij binnenkomst rechts is, met de ramen naar het terras. De nachtkastjes heb ik zelf geverfd met Farrow and Ball in de kleur Down Pipe.

woonkamer witte muren landelijk naturel interieur ronde salontafels kruik Wonen Landelijke Stijl tijdschrift

De woonkamer hebben we bij het verkrijgen van de sleutel direct aangepakt. Er stond eerst een tussenmuurtje en de keuken was erg oud, dit was ook erg donker.

Landelijke keuken hout met wit losse elementen houten bak met dadeltak planken keuken decoratie

Landelijke keuken losse elementen PVC vloer jaloezieën keukenraam

Landelijke pot met houten lepels glazen waterfles van Riviera Maison met munt en citroen

Landelijke keuken wit met hout kookeiland losse kast

Door het muurtje eruit te halen en de oude hoekopstelling aan te passen naar losse units met de koelkast en oven tegen de muur, hebben we meer licht gekregen en toch niet aan keukenruimte in hoeven leveren. In de gehele woning is dezelfde PVC vloer gelegd in betonlook, dit vanuit praktisch oogpunt: we nemen veel zand mee naar binnen en hebben een hondje.

Het spoelaanrecht staat onder het raam met mooi uitzicht op de tuin en het tuinhuis.

Ronde eiken landelijke eettafel met lichtgrijze stoelen hanglamp van gaas

Raam met roedes ronde eiken eettafel grote hanglamp van gaas messing eetkamerstoelen bouclé

De ronde eiken eettafel kocht ik op Marktplaats en heb ik helemaal kaal geschuurd, de stoelen zijn wel nieuw en vond ik na een lange zoektocht, ze zijn bekleed met bouclé stof.

Kleine houtkachel mand met haard hout Het Puttertje schilderij deurmat jute

De print van het Puttertje is recent via Marktplaats gekocht en de mand in een kringloopwinkel, de kachel is ook tweedehands.

Toilet geverfde tegels landelijke accessoires steenmal prikbord met foto's

Het toilet heeft boven de tegels een laag tegellijm gekregen, de tegels heb ik geverfd met Painting the Past in een grijze kleur. De vloer is doorgelegd met PVC, zo is het toilet op een low budget manier gestyled en kan hij weer een paar jaar mee, totdat we een keer de badkamer gaan renoveren. Alles op zijn tijd.

Raam met roedes grind naast tegels boom naast huis

Nog een paar foto’s van de tuin en dan sluit ik hiermee af. Ik wacht nog op de timmerman die een vaste wandkast gaat maken voor de tv, daarvoor heb ik al een mooi oud deurtje gevonden. Zodra het klaar is zal ik dat op Instagram posten.

Tuin schuur zwart met overstek siertuin Yucca's en varens

Erker zijgevel border met cactussen en Yucca's

Er blijven nog genoeg wensen over maar voordat die allemaal gerealiseerd zijn, zijn we echt wel wat jaren verder. Voor nu zijn wij al heel blij met ons plekje en genieten hier volop.

Oprit van split muurtje langs pad

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om bij mij binnen en buiten te kijken.

Mocht je mijn Instagram willen volgen? Ik volg jullie ook graag, dan ben ik te vinden op Boshuis 44.


Shop de stijl bij bol.com:

Palmboom - Yucca Rostrata - winterharde palmboom bol

Palmboom – Yucca Rostrata – winterharde palmboom

Vuurschaal op 3 voeten bol

Vuurschaal op 3 voeten

Riviera Maison waterkan bol

Riviera Maison Refreshing Ice Cold Drinks Decanter

5 reacties

 1. Maud schreef:

  Vooral het buiten gedeelte, prachtig! Gelukkige mensen moeten jullie zijn!

 2. Froukje Andriesma schreef:

  Het geheel is heel mooi,… en rustig aan gekleed , wat mijn stijl is..en een prachtige omgeving wat ik er van zien kan.. veel woon genot lieverd…

 3. Dedy schreef:

  Wat woon je prachtig!!de tuin geweldig en jullie mooie huis zo sfeervol ingericht!!

 4. Geesje schreef:

  Wat een geweldig mooi plekje! Hier waan je je echt in een andere wereld. Prachtig geheel!!

 5. Dylano schreef:

  Mooi, maar ik mis groene planten in je huis, bloemen enz…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.