Bijkeuken inrichten

De ruimte waar je wasmachine en misschien ook wel de kattenbak staat: meestal niet het paradepaardje van je huis qua sfeer. Best jammer want ongemerkt breng je er toch veel tijd door. Een paar tips voor het inrichten van de bijkeuken op een rij:

Verlichting
Goed licht tijdens het vouwen of strijken van de was is onmisbaar. Goede basis- en werkverlichting zijn dus belangrijk.

Wasmachine rotan wasmand

Opgeruimd
Kastruimte in een bijkeuken mag niet ontbreken om schoonmaakproducten, wasmiddelen, hondenbrokken of kattenvoer en eventueel de strijkplank in op te bergen. Open stellingkasten ogen rommeliger dan dichte kasten; met gesloten kasten heb je alles binnen handbereik en toch mooi uit het zicht.

Bijkeuken inrichten wit naturel

Kleine bijkeuken
Wie niet sterk is moet slim zijn. Om ruimte te besparen kun je de droger bovenop de wasmachine zetten, dat scheelt meteen een hoop ruimte. Er zijn speciale tussenstukken verkrijgbaar die je tussen beide machines kunt plaatsen, ideaal om de wasmand op te zetten als je de was uit de machine haalt.

In het geval van een kleine bijkeuken kun je gebruik maken van de hoogte, plaats kasten tot aan het plafond. Een trapje voor de hoogste planken kan uitkomst bieden. Ook met het neerzetten van een hoekkast laat je geen plek onbenut.

Bijkeuken inrichten wit naturel
Wanddecoratie
Een inklapbaar droogrek aan de muur voor het drogen van de fijne was en wollen truien is onmisbaar. In plaats van kunststof kun je kiezen voor een mooier houten exemplaar. Een plank boven je wasmachine is handig om de wasmiddelen hoog op te bergen en dus buiten het bereik van kinderhandjes.

Houten wasknijpers in glazen pot

Bijkeuken stylen
Net als de rest van je huis kun je de wasruimte ook stylen. Denk bijvoorbeeld aan mooie rotan wasmanden of inspirerende teksten aan de muur. In plaats van kleurige plastic wasknijpers te kiezen, zijn houten wasknijpers in een grote glazen pot ook een optie. Als je bijkeuken groot genoeg is, maak je het extra sfeervol met bijvoorbeeld een mooie houten gruttersbak voor het bewaren van groente en fruit of zet je een grote plant neer.

Meer inspiratie:
Wasruimte stickers
Wasmanden rotan
Houten droogrek

Dit artikel bevat affiliate-links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.