Hoe krijg je een landelijke sfeer in je huis

Droom je van een sfeervolle landelijke inrichting en ben je op zoek naar tips en ideeën hoe jij deze landelijke sfeer ook in je huis krijgt? Met een paar eenvoudige stappen verander je je huis in een oase van rust waarin het goed thuiskomen is!

Wat is een landelijk interieur precies?

Een landelijk interieur straalt rust en kalmte uit, de meubels en materialen hebben een natuurlijke uitstraling en er heerst een sfeer van gezelligheid en warmte. Ook al zou je het misschien denken, het is niet nodig om in een rietgedekte woonboerderij te wonen om een landelijke stijl te creëren :) Hoe groot of klein je ook woont, een landelijke sfeer waar je helemaal tot rust komt kun je overal tot stand brengen.

Houten vloer landelijk interieur

Welke vloer bij een landelijke stijl?

Als je helemaal opnieuw begint met je interieur dan zijn de vloer en de muren de basis. Een echte houten vloer is prachtig in een landelijk interieur. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je ook laminaat of een PVC vloer in warme landelijke kleuren kiezen. Een vloerkleed in de zithoek of onder de eettafel zorgt voor extra comfort en gezelligheid.

Landelijk interieur kleuren

Kleuren landelijke stijl

Als je kleuren kiezen lastig vindt, hoef je alleen maar te onthouden dat je geen felle kleuren als rood, blauw of geel kiest maar wél neutrale en zachte tinten. Kleuren die goed bij een landelijke interieur stijl passen zijn zachte kleuren en dan vooral natuurlijke tinten zoals zachtroze of zachtgroen, grijs, beige en ook zwart en wit.

Als je echt iets bijzonders wilt kun je voor de muren denken aan kalkverf, kalkverf geeft een prachtig mat, gewolkt effect en is ook in lichtere tinten verkrijgbaar. Vind je dit te heftig dan is krijtverf een goede keuze, krijtverf is meer egaal van kleur en heeft een fluweelachtige uitstraling.

Stalen stof voor de bank bruintinten

Meubels landelijke stijl

Meubels van hout komen goed tot hun recht in een landelijk interieur, je kunt denken aan een houten eettafel of salontafel. Een grote houten buffetkast met mooi serviesgoed zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. Een leren of stoffen bank met een behaaglijke fauteuil in een linnen stof erbij, maken het plaatje helemaal compleet.

Plafondlamp aan touw

Verlichting landelijk interieur

Buiten is het koud en donker, binnen zorg je voor sfeer en gezelligheid met warm lamplicht. Houten vloerlampen, kroonluchters, een grote kruiklamp op een houten wijntafel of een hanglamp met kaarsen boven de eettafel zijn voorbeelden van verlichting die goed in een landelijk interieur passen.

Plafondlamp aan touw

Landelijke accessoires

Nu de basis voor je landelijke interieur is gelegd volgt het allerleukste; het afstylen van de ruimte! Welke accessoires goed in een landelijk interieur passen? Ook hier kies je weer voor natuurlijke materialen zoals een grote krans van takken als wanddecoratie, een zuil met een stoere pot met daarin takken erop, een balusterlamp in de vensterbank, warme plaids in een rieten mand naast de bank, een schapenvacht over de leuning en natuurlijk mag heel veel kaarslicht niet ontbreken: windlichten van glas, een groepje houten kandelaars of meerdere waxinelichthouders verspreid door de hele ruimte. Geen fan van echte kaarsen? Dan zijn LED kaarsen een uitkomst, ze smelten niet en laten geen sporen na. Je kunt LED kaarsen zelfs in een kast of op een lastige plek laten branden omdat ze ook met een afstandsbediening of timer verkrijgbaar zijn.


Zin in inspiratie voor een landelijke inrichting? Bekijk dan deze mooie landelijke binnenkijkers.
Bekijk Landelijke lampen
Bekijk Landelijke accessoires
Bekijk Zwarte led kaarsen

Dit artikel bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.