Langgevel boerderij met landelijk interieur

Wat een leuke verrassing om uitgenodigd te worden door Benita voor de binnenkijker op De Wemelaer. Ik voel me vereerd dat ik foto’s van ons huis mag delen en tussen al die prachtige interieurfoto’s van accounts die ik al jaren volg en bekijk en waar ik ook inspiratie vandaan haal, mag staan.

Laat ik me eerst even voorstellen; ik ben Do, getrouwd met een handige man, mams van twin-girls en omi van een kleinzoon van 10 en een kleindochter van 3 maanden. Samen met mijn man en onze Bordercollie woon ik in Noord Brabant.

Landelijk wonen

Het was altijd onze wens om te verhuizen naar een landelijke plek. We zochten een klushuis, liefst een boerderij, landelijk gelegen aan de rand van een dorpje. We zijn beiden best handig en zagen dit avontuur als een mooie uitdaging.

Langgevel boerderij

In oktober 2019 hebben we in de Brabantse Peel een gedeelde Langgevel boerderij gekocht. De boerderijen in deze streek zijn nog niet zo oud omdat De Peel pas ruim een eeuw geleden is ontgonnen. Onze boerderij stamt uit 1911. De gehele Langgevelboerderij is ruim 30 meter lang, waarvan ons gedeelte naar achter is uitgebouwd. De tijd had er 30 jaar stilgestaan dus er moest veel worden gestript en gesloopt.

Verbouwing

We besloten om datgene wat goed was te behouden, deskundigen in te vliegen wanneer nodig, maar vooral zoveel mogelijk zelf te doen. Er is veel gebeurd in 3 jaar tijd. Het hele huis is onder handen genomen, van boven naar beneden en van voor naar achter. De voormalige garage is een ruime woonkeuken geworden. Daarvoor hebben we een aannemer in de arm genomen die ook de keuken heeft gemaakt. Het is een heerlijke centrale plek in huis geworden waar we veel tijd doorbrengen met familie en vrienden om gezellig te tafelen.

Opbouw op de garage

Op de bovenverdieping van de garage hebben we onze master bedroom gerealiseerd, de andere slaapkamers bevinden zich in het voorhuis. Alle oude paneeldeuren zijn behouden en met de raamkozijnen zwart geschilderd. De badkamer is geheel vernieuwd en er is een tweede toilet bijgekomen.

Loungen

De achtertuin is vorig jaar volledig op de schop gegaan en is er eigenhandig door manlief een grote kapschuur ontworpen en gebouwd. Het is een heerlijke loungeplek geworden met een houtkachel waar we al menig uurtje hebben vertoefd.

Creatief

Naast dat er veel geklust moest worden ben ik ook graag creatief bezig met het veranderen van het interieur. DIY is mijn ‘middle name‘ :) Ik wil nog al eens wat veranderen en vaak geef ik items een tweede leven. Zo hangen er bijvoorbeeld in alle vertrekken kroonluchters, die zijn gekocht op Marktplaats. Ze zijn allemaal gepimpt, iets wat ik erg leuk vind en het is ook nog eens duurzaam.

Wonen aan een bosrand

Het was een mooi avontuur en het huis is echt een ‘thuis’ geworden waar we met veel plezier de komende jaren zullen wonen en blij zijn met het resultaat. Als we de straat uitgaan lopen we het bos in en voor de deur staan de koeien in de wei. Kortom: we genieten volop in het Brabantse land!

Benita, ik wil je hartelijk bedanken voor de uitnodiging. Het was erg leuk om mijn verhaal met foto’s te mogen delen op De Wemelaer!

Als je het leuk vindt, neem dan gerust een kijkje op mijn Instagram account ‘Landelijk wonen op 71 de peel’ en bij diverse highlights op mijn profiel kun je zien hoe wij het huis aantroffen in 2019.

 

Langgevel boerderij verbouwd interieur binnenkijken

Verbouwde langgevel boerderij met aangebouwde garage en zwarte kozijnen

Ommuurde boerderijtuin rotan landelijke tuinset overkapping achter in de tuin

Smalle hal zwarte binnendeur zwarte kozijnen wanddecoratie olijfboom kroonluchter gang

Zwarte houten trap landelijke smalle hal kroonluchter spiegel boven sidetable

Slaapkamer landelijk met zwarte accenten zwart deurkozijn waskom op houten tafeltje

Slaapkamer wand decoratie hert op hout kroonluchter boven het zwarte bed

Geblokt dekbedovertrek grijs houten bed antraciet muur decoratie Schotse Hooglander zwarte jaloezieën klein raam slaapkamer

Badkamermeubel boerderij waskom op houten tafeltje dakraam

Babykamer landelijk sober ingericht zwarte balken zwart ledikantje zwarte jaloezieën

Zwarte dichte landelijke kast canvas oude meester kroonluchter staande oude klok plantenstandaard pot met varen

Stenen kandelaars ornamenten hyacinten kruiklamp

Boerderij woonkamer landelijk met zwart ingericht ribcord bank kroonluchter zwarte jaloezieën

Voorzethaard zwart landelijk leren landelijke fauteuil stenen kandelaars grote spiegel boven de haard oude meester aan de muur

Barok spiegel boven badkamer meubel waskom op houten kastje stenen grijze buste op badkamer kast

Houten bed landelijk antraciet houten kist achter het bed schuin dak zwarte balken kroonluchter grijze nachtkastjes landelijk

Grijze houten open trap in de keuken hanglampen ovale eethoek met gecapitonneerde eetkamerstoelen eiken keuken zonder kastjes

Schilderij met barok lijst goud op houten landelijk kastje antraciet gecapitonneerde eetkamerstoel balkenplafond boerderij kroonluchter

Open houten keuken zonder boven kastjes meerdere hanglampen landelijk theedoek geblokt keuken decoratie aanrecht landelijk

Gestucte muren toilet landelijk ingericht houten plank schijfjeslamp waskom op houten plank dadeltak

Bijkeuken steigerhout kroonluchter wandlamp klassiek wasbak rechthoekig grote spiegel

Overkapping hout met zwart landelijke tuin vijverbak met fontein lantaarnpaal tuin klassiek

Do op Instagram: Landelijk Wonen op 71 De Peel.


Shop de stijl bij bol.com:

Wanddoek linnen bloemen bol

Wandkleed – Wanddoek – Droogbloemen – Stilleven

Kave Home - Alsie stoel in natuurlijk gelakt massief berkenhout

Kave Home stoel

Kunststof tulpen roze

Viv! Home Luxuries – Tulpen boeket – 7 stuks -…

MrsBLOOM sierkussen Velvet Ruffles Nude 60cm

MrsBLOOM sierkussen Velvet Ruffles Nude 60cm

4 reacties

  1. Wilco Dekker schreef:

    Prachtig huis en een hele mooie inrichting, ook mooi dat de kleur door het hele huis is doorgevoerd..ziet er schitterend uit!

    • Do schreef:

      Hey Wilco,

      Wat leuk je reactie te lezen en dankjewel voor je compliment.
      Ik heb idd de stijl doorgetrokken in het hele huis dat geeft me ook rust en dat voelt goed. Fijne dag! ‍♀️

  2. Monique schreef:

    Prachtige woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.