Landelijke keuken inspiratie

Als je op zoek bent naar een keuken die warm en gezellig aanvoelt, dan is een keuken ingericht in landelijke stijl vast en zeker iets voor jou. Bij een landelijke keuken draait namelijk alles om een gemoedelijke en gastvrije inrichting die behaaglijk en comfortabel aanvoelt. In deze blog bespreken we daarom de kenmerken van de inrichting van een landelijke keuken.

Kleuren landelijke keuken

Landelijke klassieke keuken met schouw

Een landelijke keuken staat bekend om zijn eenvoudige maar elegante uitstraling. Het kleurenpalet bestaat vaak uit aardse tinten zoals beige, roomwit, bruin of grijs. Hout is ook een belangrijk materiaal in de landelijke keuken, zowel voor de kasten als voor de vloer. Het geeft de keuken een warme en natuurlijke uitstraling.

Keukenaccessoires

Nostalgische keukenkraan witte keuken tegels achterwand zeeppompje bruin
Om de landelijke sfeer te versterken, is het belangrijk om de juiste accessoires te kiezen. Denk hierbij aan een nostalgische kraan, een grote houten tafel en een paar houten of smeedijzeren kandelaars. Ook kun je kiezen voor open planken in plaats van gesloten keukenkastjes, om op die manier je mooiste servies en accessoires tentoon te stellen.

Verlichting

Keuken decoratie aanrechtTot slot is het belangrijk om te zorgen voor voldoende verlichting in de keuken; denk dan vooral aan goed werklicht bij het aanrecht.  Kies voor boven de eettafel bijvoorbeeld voor een grote hanglamp. Zorg ook voor wat extra sfeerverlichting in donkere hoekjes of voor op de vensterbank. Zo creëer je een gezellige en warme sfeer in je keuken.

Kruiden voor het keukenraam

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze tips voor een landelijke keuken. Veel succes met het inrichten van jouw eigen warme en gezellige keuken!


Zin in meer inspiratie? Ga dan naar de binnenkijkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.