Over mij

Leuk dat je mijn woonblog bezoekt! Ik ben Benita en samen met mijn vriend Michèl en onze vrolijke haarbal Moby, woon ik in de provincie Groningen. De Wemelaer (de naam is afgeleid van de naam van mijn oma) is een woonblog landelijke stijl waarop ik sinds 2004 1x per week een artikel plaats (meestal in het weekend). Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen die via e-mail, op social media of persoonlijk vaak aan mij gesteld worden :)

Wat heb je met wonen?
Heel veel! :) Of ik nu tv kijk of ergens een foto van zie, ik ben altijd geboeid door de omgeving op de achtergrond. Het is vooral het gevoel over de plek waar mensen ‘thuis zijn of het zich thuisvoelen’ dat ik erg boeiend vind. Mijn interesse voor interieur is er al van kinds af aan, ik versleepte de meubels op mijn slaapkamer zo vaak dat ze er ‘gammelig’ van werden. :)  Vroeger verslond ik alle woonbladen die er waren en toen het internet kwam was ik vaste gast op het Picasa forum waar interieur liefhebbers foto’s plaatsen van hun huis en tuin. Naast het online bezig zijn met interieur word ik van het bezoeken van woonwinkels ook erg blij. 

Hoe kom je erbij om zoiets te beginnen?
Naast mijn liefde voor interieur heb ik een grote interesse voor het internet, toen ik een paar jaar geleden een oproep zag waarin iemand een gastblogger voor een woonblog zocht heb ik mij aangemeld. Omdat ik het erg leuk vond om er veel mee bezig te zijn besloot ik al snel om zelf een blog te beginnen. Ik begon met het plaatsen van inspiratie artikelen en maakte foto’s van huizen van vriendinnen.

Waar kan ik de meubels en woonaccessoires kopen die ik op je site zie?
Met deze vragen kan ik je helaas niet verder helpen. Je kunt bij mij niets kopen, ik heb geen winkel :)

Waarom staat je eigen huis er niet op?
Dat vind ik nog steeds best lastig te beantwoorden. Misschien komt het omdat de verwachtingen erg hoog zijn :) en het is eigenlijk zo gegroeid dat ik huizen van anderen plaats. 

Ben je zelf ook altijd aan het sauzen of vazen aan het ‘oppimpen’?
Dat valt best tegen! Bij ons zijn de muren op 1 na nog steeds wit, gelukkig komt dat nu weer in de mode ;) De invloed van het ‘zoveel met wonen bezig zijn’ speelt wel een veel grotere rol in mijn leven dan vroeger. Ik verander vaker van accessoires en heb ook meer behoefte om het persoonlijker te maken. Maar toch besteed ik de meeste tijd aan mijn website in plaats van aan mijn huis. 

Wat is jouw eigen woonstijl?
Landelijk strak.

Hoe kom je aan al die mensen die meedoen aan de binnenkijker?
De meesten vind ik op Instagram maar het komt ook voor dat ik ergens een briefje in de bus doe of ik vind ze via andere social media kanalen. Wat ook leuk is dat mensen zich steeds vaker zelf of een ander opgeven.

Ik vind dat alle huizen op je site op elkaar lijken, waarom is dat?
Mijn blog gaat overwegend over een landelijke woonstijl en de meeste mensen die meedoen aan de binnenkijker hebben een landelijk interieur, daardoor kan het voorkomen dat je bepaalde accessoires of stijlen herkent. Als je behoefte hebt aan andere woonstijlen kun je even door het menu neuzen om je door bijvoorbeeld brocante of Rivièra Maison binnenkijkers te laten inspireren. En als jij een hele eigen draai aan landelijk wonen geeft, kun je je natuurlijk ook opgeven om zelf mee te doen aan de binnenkijker! :)

Maak jij alle foto’s van iedereen die meedoet?
Nee, de meeste foto’s worden digitaal aan mij verzonden. Alleen bij uitzondering ga ik zelf op pad :)

Hoeveel tijd ben je ermee bezig?
Elke vrije minuut die ik heb :)

Wij zijn de openingstijden van De Wemelaer? 
De website kun je 24/7 bezoeken maar ik heb geen fysiek bezoekadres. 

Hoeveel bezoekers komen je woonblog bezoeken?
In november ’18 kwamen er meer dan 52.000 unieke bezoekers langs.

Als je niets meer wilt missen van De Wemelaer, like dan nog even de Facebookpagina of meld je aan voor de nieuwsbrief op de homepage! Voor alle andere vragen en/of opmerkingen kun je natuurlijk ook gebruik maken van het contactformulier. Tot snel!

Hartelijke groet,
Benita.

Deze pagina-update is van 7 december ‘ 18.