PRIVACYVERKLARING

Privacyverklaring
Omdat ik met mijn website bepaalde persoonsgegevens verzamel heb ik een privacyverklaring opgesteld. De persoonsgegevens worden alleen verwerkt voor het doel waarvoor ze verstrekt zijn en overeenkomstig met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet.

Heb je vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.

Contactgegevens
De Wemelaer | Benita Wever
www.dewemelaer.nl
Contact

Persoonsgegevens
Als blogger verzamel ik persoonsgegevens, hieronder lees je wat ik met die persoonsgegevens doe.

Ik kan de volgende persoonsgegevens van je nodig hebben:

Je naam, e-mailadres, eventueel het adres van je website en je IP-adres.

Doel van het verzamelen van persoonsgegevens
Als je je aboneert voor de e-mailmeldingen midden op de homepagina heb ik je naam en je e-mailadres nodig. Verder onthoudt mijn website wanneer je je hebt ingeschreven en zie ik wanneer je je eventueel weer hebt uitgeschreven. Overigens verstuur ik geen nieuwsbrieven, mocht ik dat in de toekomst gaan doen dan kun je die pas ontvangen als je je hier apart voor aanmeldt.

Als je een reactie plaatst onder een artikel vul je je naam, e-mailadres en eventueel de naam van je website in. Je e-mailadres wordt niet getoond op mijn website. Ik gebruik die zelf alleen als ik persoonlijk naar je wil reageren. Verder onthoudt de website je IP-adres. Dit is nodig zodat ik gebruikers die mij bedreigen, spam sturen etc. kan blokkeren.

Delen van persoonsgegevens
Er zijn geen gastbloggers die toegang hebben tot mijn website, ik (Benita) ben als beheerder van de website de enige die bij de persoonsgegevens kan komen.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen op servers, deze zijn eigendom van een Nederlands bedrijf waar mijn website gehost wordt.

Bewaartermijn gegevens en waarom
Als je je uitschrijft als abonnee blijft je e-mailadres nog zichtbaar voor mij. Tot nu toe verwijder ik deze gegevens met de hand, ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe lang ze automatisch bewaard worden. Maar wees niet ongerust: als je je hebt uitgeschreven zal ik je niet lastig vallen! Mocht je willen dat ik je gegevens per direct verwijder, neem dan contact met me op.

Cookies
Als je mijn website opent verschijnt er een balk, waarbij je wordt gewezen op het gebruik van cookies. Je kunt deze ook weigeren.

Mijn website verzamelt verschillende soorten cookies:

Google Analytics
Voor de analyse van bezoekersaantallen wordt gebruik gemaakt van Google Analytics en Google analytics cookies. Om gedeelde persoongegevens (conform artikel 8f van de Wet bescherming persoongegevens) te minimaliseren:

  • heb ik een bewerkersovereenkomst met Google gesloten;
  • is gekozen voor het maskeren van het laatste gedeelte van je IP adres;
  • is het delen van gegevens uitgezet;
  • wordt er geen gebruik gemaakt van andere Google diensten in combinatie met de Google Analytics cookies.

Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie en/of ook het specifieke privacybeleid van Google Analytics als je hier meer over wilt weten.

Social Media
Op mijn website zie je knoppen waarmee je inhoud kunt delen op social media zoals Facebook en Twitter. Deze knoppen zijn, mogelijk door de code die afkomstig is, van die partijen zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Je kunt hierover meer lezen in de privacystatements van bijvoorbeeld Facebook en Twitter.

Recht
De privacywetgeving brengt verschillende rechten met zich mee voor jou als lezer.

Inzage, rectificatie of wissen
Je hebt recht op inzage van de gegevens die ik van je verzamel, je mag mij vragen om ze te rectificeren of om ze te wissen. Ik ben verplicht dat te doen als je ernaar vraagt.

Bezwaar maken tegen verwerking
Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens.

Recht op intrekken toestemming
Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens
Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ik hoop natuurlijk dat je mij zelf eerst benaderd zodat ik kan kijken of we dit samen op kunnen lossen.

Databeveiliging
Ik doe mijn uiterste best en ga zorgvuldig met je gegevens en mijn website om.

Meer weten?
Neem even contact met me op als je vragen hebt over deze privacyverklaring, dan komen we er vast samen uit.

Benita.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren