Binnenkijken bij Truus en Hennie in Bourtange

Veilig omringd door sterke vestingmuren, gezellige terrassen, musea, restaurants en overal prachtige uitzichten binnen handbereik en als je daar genoeg van hebt kun je je erna terugtrekken in je eigen comfortabele huis. Dat is wat wonen in Bourtange inhoudt en we mogen er binnenkijken in de riante woonboerderij van Truus en Hennie.

IMG_3323.JPG

IMG_3213.JPG

IMG_3208.jpg

IMG_3337.JPG

IMG_3338.jpg

IMG_3222.JPG

IMG_3237.jpg

 IMG_3235.jpg

Huis en tuin stralen gastvrijheid uit, net als de mensen die er wonen. Aan de lange tafel in de woonkamer is het een regelmatig komen en gaan van bezoekers. Het is dan ook geen wonder dat dit hun meest favoriete plek in de woning is.

IMG_3239.JPG

IMG_3240.jpg

IMG_3254.JPG

IMG_3247.jpg

De authentieke gebinten en het plafond zorgen in combinatie met de houten vloer en de twee houtkachels voor een bijzonder warme en sfeervolle uitstraling.

IMG_3249.JPG

IMG_3288.jpg

IMG_3289.jpg

IMG_3268.jpg

IMG_3302.jpg

IMG_3262.JPG

IMG_3266.jpg

Op de vraag wat de voordelen van het in een vestingdorp wonen zijn vertellen ze enthousiast dat het een beschermd gevoel geeft, dat het dorp uitermate sfeervol is met vriendelijke mensen en je kunt er als je dat wilt verschillende evenementen bijwonen. Je ontmoet er mensen uit allerlei landen, er valt altijd wat te beleven.  En dat klopt, want ook als ik er ben is het een gezellige drukte in de wirwar van straatjes en hoor je het getingel van glazen op het dichtstbijzijnde terras. In het pittoreske centrum zijn meerdere winkels te vinden, waaronder een superleuke woonwinkel!

IMG_3281.jpg

IMG_3286.jpg

IMG_3313.jpg

IMG_3274.jpg

Slapen doen ze ook op de begane grond, gemakt dient de mens. In de knusse slaapkamers zijn de halfronde raampjes met uitzicht op de tuin een lust voor het oog.

IMG_3295.jpg

IMG_3297.jpg

IMG_3299.jpg

IMG_3300.jpg

En dan gaan we nu naar buiten. Ik denk niet dat ik eerder zo’n bloemrijke tuin heb gezien. Duidelijk is dat deze tuin in de 5 jaar dat Hennie en Truus hier wonen, met zeer veel zorg en aandacht is aangelegd. In verschillende hoekjes zijn er zitjes gecreëerd waardoor je weer een heel ander uitzicht hebt.  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je er op warme dagen de koelte opzoekt of ‘s avonds heerlijk met een glaasje wijn geniet van het wegebbende geroezemoes uit het dorpshart.

IMG_3201.JPG

IMG_3207.jpg

IMG_3212.JPG

IMG_3214.jpg

IMG_3218.jpg

IMG_3219.jpg

IMG_3320.JPG

IMG_3334.jpg

IMG_3335.jpg

‘s Avonds voor het slapen gaan nog een blokje om? Binnen een minuut sta je op een vestingwal met uitzicht over deze brug en water, een beter slaapmutsje bestaat er volgens mij niet!

IMG_3199.JPG

IMG_3326.jpg

Truus en Hennie heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en dat we een kijkje mochten nemen in jullie sfeervolle huis en prachtige tuin!!

Zo leuk als jij het nu vond om bij Hennie en Truus binnen te kijken, zo leuk vinden anderen dat ook om bij jou te doen!:) Geef je dus ook op via het contactformulier op de site of stuur een berichtje via de Facebookpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.