Photo diary: de woonweek van Alie Roth

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, woonbloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Alie Roth van de blog Huisje Weltevree. Kijk mee naar de woonweek van Alie!

Ik werd pas geleden benaderd door Benita met de vraag of het me niet leuk leek om een week een photo diary bij te houden over het wel en wee hier in huis. Als ware woonliefhebster hoefde ik daar niet lang over na te denken, ik hou van wonen! Maar ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Alie, ik ben getrouwd met Riekelt en we hebben vier kids in de leeftijd van 9 tot 21 jaar. Ze wonen allemaal nog thuis en dat zegt toch wel wat :) Een paar jaar geleden ben ik, op aandringen van onze kinderen, begonnen met een woonblog Huisje Weltevree en toen ging er een wereld voor me open. Zoveel inspiratie die je uit al die mooie woonblogs haalt! Mijn hobby en passie is het zo mooi en gezellig mogelijk in huis te maken zonder daar kapitalen aan uit te hoeven geven. Ik haal heel veel spullen van Marktplaats, kringloop of rommelmarkten en probeer die dan zelf op te knappen en een tweede leven te geven. Ook verkoop ik heel veel spullen. Maar genoeg over mij. Hier volgt mijn week:

Zondag
Is hier altijd een rustige dag, even bijkomen van de drukte in de week. Mijn man is alleen in het weekend thuis dus dan maken we het zo gezellig mogelijk. Gister is de lente begonnen, maar we hadden gisteravond nog gezellig de open haard aan. Hierbij eerst maar een paar foto’s van onze woonkamer.

SAM_4322.JPG

SAM_4999.JPG

SAM_5186.JPG

Maandag
De maandag begint hier altijd met wat opruimen en schoonmaken, wat na het weekend echt wel nodig is.

SAM_5190.JPG

Zaterdag liep ik met m’n jongste zus in een woonwinkel en zag ik deze gave zware, houten schaal staan voor een heel mooi prijsje.

SAM_5191.JPG

Ik vond hem eerst wat te geel en heb hem daarom vandaag goed afgeschuurd en daarna met wat loogbeits en wat zwarte krijtverf een wat oudere uitstraling gegeven. Nu vind ik hem veel mooier.

SAM_5193.JPG

De kandelaars zijn van Hoffz en haalde ik vorige week van Marktplaats. Daarna heb ik alvast een beginnetje gemaakt met een ladenkast, die ik voor de verkoop op wil opknappen.

SAM_5192.JPG

Op maandag- en vrijdagavond is onze Boelschuur open. Dit is een kringloopwinkel die wij een paar jaar geleden met een aantal dames uit onze kerk zijn opgestart, het is ondertussen een goedlopende winkel geworden. Meestal moet ik die dagen (of soms ook door de week) spullen ophalen bij de mensen.

SAM_4138.JPG

Dinsdag
Op dinsdagmorgen houd ik de boel schoon bij een weduwnaar met vier kinderen.  Ik werk dan het huis door maar probeer het ook een beetje gezellig voor ze te maken. Vanmorgen een bak violen meegenomen om de tuin een beetje op te fleuren.

Vanmiddag verder gegaan met het kastje en die alvast twee lagen krijtverf gegeven. Genieten als zo’n meubeltje dan zo mooi opknapt.

SAM_5201.JPG

Morgen nog een laag en daarna afwerken.

Vorige week maakte ik van een paar bossen takken van de markt deze leuke guirlande, voor bijvoorbeeld aan de kast of om gewoon ergens leuk neer te leggen.

SAM_5166.JPG

SAM_4735.JPG

SAM_5021.JPG

Woensdag
Vandaag eerst lekker boven even aan het rotzooien geweest, alle bedden verschoond. Vind ik altijd zo fijn een lekker schoon bedje. Op woensdag eten mijn ouders altijd hier, dus daarna het eten klaargemaakt. Hier op Urk (Urk was vroeger een eiland en dus zeggen de bewoners nog steeds ‘op Urk’) eten we om 1 uur ‘s middags. Altijd gezellig een lekkere volle tafel.

‘s Middags het kastje afgemaakt. Ik heb hem eerst met zwarte krijtverf gedaan en daarna met verdunde grijze krijtverf nog wat vegen er overheen gegeven. Nu is hij klaar voor de verkoop.

SAM_5205.JPG

SAM_5203.JPG

Vorige week kreeg ik een leuk ideetje. Ik had bij Wibra leuke paneeltjes gekocht en het leek mij een leuk idee hier een soort van wandpaneel van te maken, je weet wel zoals die mooie panelen van Flamant. Ik wilde het eigenlijk op een stuk hout maken maar dat had ik zo snel niet voorhanden, dus toen heb ik een schildersdoek van de Action gebruikt.

SAM_5179.JPG

Daar heb ik de paneeltjes met montagekit opgeplakt en daarna geverfd met verschillende soorten verf en een beetje bloem en wat was, net wat je mooi vindt.

SAM_5180.JPG

SAM_5181.JPG

Ik vind hem eigenlijk wel goed gelukt. Weet nog niet of ik deze zelf houd of verkoop,  we zien wel.

SAM_5182.JPG

Donderdag
Vanmorgen eerst maar even naar de supermarkt geweest om weer wat in te slaan, want in een gezin met allemaal opgroeiende kinderen gaat het snel. Daarna een leuk tafeltje opgehaald, dat ik van Marktplaats haalde voor 7 euro. Daar kan ik me dus geen buil mee vallen

SAM_5210.JPG

‘s Middags het tafeltje helemaal kaalgeschuurd en afgenomen met ammoniak en chloor om het wat te verbleken.  Hij is echt mooi bleek en verweerd geworden, maar dat is niet zo goed te zien op de foto.

SAM_5223.JPG

Gisteravond werd er op Urk en in de omliggende dorpen een tijdschrift rondgebracht en daarin stond ook een kastje, dat ik opgeknapt heb. Altijd leuk om te zien.

SAM_5217.JPG

Weer een drukke dag gehad, dus straks lekker naar bed. Even een kleine impressie van onze slaapkamer.

SAM_5211.JPG

SAM_5212.JPG

Vrijdag
Vandaag nog even contact gehad met de keukenboer over onze nieuwe keuken. Onze oude keuken is 22 jaar oud en eigenlijk nog best wel mooi maar ik wilde graag de hele keuken eens aanpakken en na zoveel jaar komen er toch gebreken. Op deze foto’s zie je onze eigen keuken. Ik heb deze foto’s uit Wonen Landelijke Stijl gehaald, daar heeft een reportage over ons huis ingestaan. Zo hoefde ik niet alles van het aanrecht te halen :)

SAM_5225.JPG

Voor onze nieuwe keuken werd ik geïnspireerd door het mooie huis van Monique Meij en vooral haar keuken vind ik al jaren geweldig.

SAM_5226.JPG

Onze nieuwe keuken wordt ook heel donkergrijs met een mooi hardstenen blad. De muren wil ik allemaal in de kalkverf zetten. Ik heb een mooi oud kerkraam gekocht, dat willen we dan ook plaatsen.

Ik heb nog iets moois gekocht, hier een kleine glimp.

SAM_5213.JPG

Vanavond is de Boelschuur weer open, dus we zullen zo weer wat spullen gaan ophalen.

Zaterdag
Vandaag een rustig dagje gehad. Het weer zat niet echt mee, dus dan maken we het in huis gezellig. Daarom hierbij nog wat sfeerplaatjes. Hoop dat jullie het leuk gevonden hebben deze diary van mijn week over mijn passie, die wonen is.

 SAM_4076.JPG

SAM_4115.JPG

SAM_5227.JPG

SAM_5230.JPG

Groetjes Alie
Huisje Weltevree

SAM_5231.JPG

9 reacties

 1. Janny schreef:

  Leuk om te lezen. Veel wist ik al door het blog en FB, maar andere dingen kende ik nog niet. Heel leuk om te zien.
  Liefs,
  Janny

 2. Diane schreef:

  Super leuk Alie om jou woonweek ook eens te lezen! Wat heb je een sfeervol huis!

 3. Home & Lifestyle schreef:

  Of het nu op je blog is of hier, ik lees je verhalen altijd met veel plezier. Wat lief van je dat je op je schoonmaakadres wat extra gezelligheid probeert te brengen.

  Ik ben erg benieuwd naar de keuken, maar dat lezen we t.z.t. vast wel op je blog.

  Het zal je huis nog sfeervoller maken dan het al is.

  Liefs, Ingrid

 4. lia schreef:

  Jij hoeft ook niet bang te zijn dat je je verveelt hè.
  Leuk om te lezen Alie.

 5. blomkje en wenje schreef:

  Wat leuk Alie! Lees ik toch weer dingen fie ik nog niet wist van je blog of facebook! Mooie foto’s er bij. Groetjes,Pietrik

 6. Corine schreef:

  Stil zitten staat niet in jouw woordenboek hè?! Leuk om te lezen Alie!

 7. Henny Kroeze schreef:

  Wat een mooi huis! Ook heb je het stylen en opknappen van oude meubeltjes echt in de vingers. Ik krijg er gelijk inspiratie van.
  hartelijke groet,
  Henny

 8. Petra schreef:

  Prachtige woonweek !!!!

  Liefs Petra

 9. Antje schreef:

  Hoi alie ik kwam je toevallig tegen want ik was op zoek naar je telefoon nummer om je wat over een schilderij te vragen… je huis is prachtig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.