Stylen op De Wemelaer deel 6: het aanrecht 3x anders!

Mooie hoekjes op het aanrecht, ik ben er gek op maar hoe je het precies doet? Bianca en Wijneliene bieden uitkomst en laten je verschillende inspirerende mogelijkheden zien!


Het aanrecht 3x anders van Bianca

Lieve lezers,
Wat leuk dat jullie meelezen en binnenkijken bij mij in deze leuke, nieuwe stylingrubriek op De Wemelaer.

Ik zal mij eerst een voorstellen: ik ben Bianca en woon samen met mijn partner en 2 kinderen in het mooie Valkenburg aan de Geul, dat ligt in het Limburgse heuvelland. Eerder heb ik ook al eens meegedaan aan de binnenkijker op De Wemelaer.

Mijn grootste hobby is ons interieur. Al jong was ik bezig met het interieur. Nog thuiswonend had ik al een abonnement op een woonblad. Op mijn slaapkamer rommelde ik wat met mijn spulletjes.

Toen we eenmaal ons eigen plekje hadden kon ik echt aan de slag. In die tijd werd ik nog geïnspireerd door reclamefolders, het woonblad waar ik op geabonneerd was en uiteraard de winkels zelf. Tegenwoordig haal ik veel inspiratie uit woonblogs, woontijdschriften, Instagram en Pinterest en ook een beetje via Facebook. En natuurlijk breng ik nog altijd graag een bezoekje aan mijn favoriete woonwinkels waar ook de nodige inspiratie te vinden is. Met lege handen thuiskomen lukt vaak niet!

Meestal als ik naar een winkel ga weet ik wat ik wil kopen en waar het komt te staan. In gedachten zie ik het plaatje al voor me. Soms gaat het anders en klopt het voor mij niet zoals ik dat in gedachten had en past of staat het echt niet. Dan ga ik schuiven totdat het wel past en leuk staat.

Het komt ook wel eens voor dat het uiteindelijk niet meteen een plekje in huis krijgt maar helaas eerst in de kelder terecht komt. Uiteraard erg jammer, maar meestal komt er een moment dat ik toch een plekje vind waar het wel op zijn plek staat en dan heb ik uiteindelijk toch een tevreden gevoel. En een troost, het staat niet alleen in de kelder, want soms moet het een plaats maken voor het ander om te voorkomen dat het te druk of te rommelig wordt in huis. Maar het leuke aan het meedoen aan deze rubriek is dat er weer de nodige spullen de kelder mochten verlaten en weer staan te pronken in de keuken.

Er was een periode dat ik nog veel spullen bij elkaar plaatste, vooral brocante spullen in de keuken. In elk hoekje stond wel iets. Opeens was het zo vol dat ik geen plek meer had om iets uit handen te zetten. Toen ben ik gaan opruimen en ben ik voor meer rust in huis gegaan. Het werd meer landelijk dan brocante. Het brocante in de keuken is wel een beetje gebleven, maar dan minder. Dit brengt meer rust in huis.

Een van mijn tips is dan ook als je van meerdere woonstijlen houdt; probeer deze dan te beperken tot 1 ruimte. Bijvoorbeeld  sober-landelijk voor de woonkamer, brocante voor de keuken en stoer-vintage voor in de slaapkamer.

Ik ben dus graag met ons interieur bezig en regelmatig ben ik aan het schuiven met allerlei accessoires in huis om de boel te veranderen. Dit gaat soms heel makkelijk, maar soms ben ik er ook een halve dag mee bezig en staat het uiteindelijk op dezelfde plek als toen ik begon.

Bij het stylen van een hoekje gebruik ik meestal één groter accessoire als uitgangspunt. De spullen die erbij komen zijn vaak kleiner maar hebben wel dezelfde stijl of kleur.

Tijdens het stylen kijk ik vaak van een afstandje of het bevalt. Ik ga er dan meestal even bij zitten (mijn man zegt dan wel eens wat zit je nu te staren). Wat niet naar mijn zin is verander ik, totdat ik het moment van “Ja, dit is het” heb bereikt.

Ik let hierbij ook op de hoogte.  Alles op dezelfde hoogte vind ik snel saai, er moet daarom iets van hoogteverschil in zitten.
Ook gebruik ik graag groendecoraties: dat voegt iets levendigs toe en het ruikt meestal nog lekker ook.

Verder let ik op de kleur: ik hou van verweerde houten spullen maar niet alle houtsoorten vind ik mooi bij elkaar. Net als verschillende kleuren potten, of gekleurd glas. Het moet uit één kleurenpallet komen, het mag wel afwijken maar sámen moet het toch een eenheid vormen, anders vind ik het snel te druk en daar wilde ik vanaf.

Bijna overal zet ik een schemerlampje of kaarsje bij, dat brengt zoveel extra sfeer als het donker wordt. Op alle schemerlampen heb ik dezelfde kleur kap, dit zorgt voor meer eenheid.

Styling 1
Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van een oude Franse wasbak. Daarin staan diverse oude kommen en borden. En ernaast een oude kan met daarin ook weer een verzameling oude lepels en stampers,  ernaast twee kleine kommetjes. Achter de kommen staan nog enkele houten accessoires waar ik een zelfgemaakt kruidentoefje aan heb gehangen.

Oude Franse wasbak kommetjes lepels en stampers

Knoflookbol houten accessoire groen toefje

Styling 2
Voor deze foto heb ik allerlei oude houten accessoires uit hetzelfde kleurenpallet gebruikt. Enkele planken en de lamp zorgen voor de hoogte. Het grijze kapje staat weer mooi bij het verweerde grijs van de oude zeven die er ook bij staan. Hier vind ik een kruidenplantje leuk bijstaan: het past mooi bij de knoflook en de uien in de oude tomatenzeef.

Houten zeef balusterlamp snijplanken Basilicum aanrecht

Hoekje aanrecht stylen in een landelijke stijl

Styling 3
Voor deze foto heb ik een gedeelte van mijn verzameling ouden bakvormen gebruikt, deze liggen op een bajottafeltje. De lamp zorgt voor de hoogte en ook hier past het kapje weer bij de verweerde kleuren van de bakvormen. Ik gebruik graag iets van groendecoraties. Bij deze opstelling koos ik voor een Annabelle uit de tuin die in een grespot staat, de pot past weer mooi bij de kleur van het bajottafeltje.

Bajot tafeltje oude bakvormen balusterlamp aanrecht

Vaas met bloemen balusterlamp bajot oude bakvormen

Mijn gouden stylingtip:
Durf te combineren, zet het niet te vol en probeer symmetrie los te laten. Maar zet je spulletjes vooral neer zoals jij het mooi en praktisch vindt want daar gaat het om: wat jij zelf mooi vindt en niet wat anderen vinden!

Lieve groetjes,
Stylingbybianca.


Het aanrecht 3x anders van Wijneliene

Zie jij in de winkel altijd in 1 oogopslag wat je met een bepaalde accessoire zou kunnen doen? Of schuif je het ook wel eens van hot naar her? :)

Meestal weet ik wel wat ik met bepaalde accessoire wil, maar het kan ook wel eens gebeuren dat als ik een plekje in mijn hoofd heb waar ik het wil hebben, het uiteindelijk niet mooi staat. Dus dan schuif ik van hot naar her.

Wat ik aan jouw huis bewonder is, dat er zoveel rust en eenheid heerst. In mijn eigen huis vind ik dit moeilijk toe te passen omdat ik heel veel stijlen en dingetjes leuk vind wat het erg onrustig maakt. Heb jij dit ook weleens of kom je nooit in de verleiding iets aan te schaffen wat er niet bij past? 

In het begin van ons trouwen (zo’n 4 jaar gelede)n had ik echt een ratjetoe aan allerlei stijlen en spulletjes. Hoe meer, hoe beter dacht ik toen. Maar ik merkte toen we er goed en wel woonden dat het dat niet was. Hoe drukker in huis, hoe drukker het in mijn hoofd werd. Toen ben ik me echt gaan verdiepen in welke richting ik op zou willen. Met de meubels zijn we wel erg blij maar de accessoires waren het gewoonweg niet. Dus in de loop der jaren hebben we steeds meer een stijl ontwikkeld waar we ons allebei prettig bij voelen. En inderdaad; soms sta ik in een winkel en denk ik: helemaal leuk. En zet het thuis neer maar dan staat het soms al binnen de kortste keren weer op zolder omdat het toch niet past in de stijl.

Waar doe jijzelf de meeste styling inspiratie op? Kijk je filmpjes, op Pinterest, Instagram, in de woonbladen? 

De meeste inspiratie doe ik op in woonbladen, op Instagram en Pinterest. Ik zie dan vaak plaatjes voorbijkomen en krijg een beeld van hoe dat kan staan in ons eigen huisje. Wel verander ik dan wat dingen, ik volg niet feilloos de plaatjes. Ik ben hier soms echt heel veel mee bezig (vooral in de herfst/winter) en soms wat minder. Het is een uit de hand gelopen hobby geworden denk ik. 

Wat is jouw persoonlijke gouden stylingtip? :)

Hou vast aan je eigen stijl. Als je iets leuks ziet, natuurlijk doen! Maar doe niet een ander na. Je kunt er wel je inspiratie uithalen natuurlijk, maar je hebt altijd een eigen stijl. Mensen moeten kunnen zien wie er in huis woont. En wat ikzelf echt heb is; hoe drukker het in huis is qua accessoires, hoe drukker het in mijn hoofd wordt. En als je wat veranderd hebt, maak er dan een foto van. Dan kun je vaak wel zien hoe iets staat en of het naar je zin is.

Styling 1
Zet de verschillende objecten bij elkaar, daardoor krijg je een rustiger geheel dan dat je overal wat neerzet. Ik vind het erg leuk om ook wat oude spulletjes zoals de speculaasplank en grote zeef neer te zetten. Dit geeft karakter aan de keuken.

Speculaasplank zeef deegroller windlicht aanrecht

Styling 2
Onze keuken is niet heel erg groot, dus ik zorg er voor dat er niet teveel op het aanrecht staat aan accessoires. Dit zodat ik genoeg werkruimte houd en om rust op het aanrecht te creëren.

Houten snijplanken aanrecht

Styling 3
Zet de accessoires in groepjes bij elkaar, zodat je een leuk hoekje krijgt op je aanrecht. Maar op zo’n manier dat je hier toch niet teveel last van hebt tijdens het koken of bakken.

Ornament houten lepel kruik aanrecht

Bianca op Instagram: Stylingbybianca.
Wijnliene op Instagram: Huize_den_Hartog.

1 reactie

  1. Ad Zwaan schreef:

    Heel mooi allemaal. En gezellig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.