Stylen op De Wemelaer deel 12: kerst bij de voordeur

De kerstsfeer begint al bij de voordeur! Met deze prachtige en inspirerende ideeën van Jet & Harmke krijg je vast en zeker zin om buiten ook aan de slag te gaan!

Kerst bij de voordeur 3x anders van Harmke!

Wat is jouw beste stylingtip?
-Blijf bij jezelf! …en doe wat goed voelt. Tips en tricks zijn er genoeg, maar je moet je er zelf goed bij voelen en je bent vaak creatiever dan je zelf denkt.
-Is kerst een van je favoriete periodes van het jaar?
By far! Ik ben een echt ‘wintertype’ qua inrichting dan hé! Kerst is een moment om te shinen bij mij. Je vindt bij mij veel lampjes en niet veel poespas: eenvoud kan prachtig zijn! Kleine boompjes met alleen lampjes en 1 grote kerstboom met alles er op en er aan. Zelf maak ik ook graag mijn eigen groenwerken voor kerst!
-Wat doe je met kerst? Hebben jullie bepaalde tradities of ‘familierituelen?’
Zeker weten…heel traditioneel! Familie, eten….. heel veel eten ;-) en de eeuwenoude kerst klassiekers plat draaien op de radio en tv! We hebben nog kleine kinderen dus we vinden samenzijn dan ook erg belangrijk.
-Gaat de kerstboom (als je die hebt) er bij jou meteen uit na de kerstdagen, of blijft alles staan tot oud en nieuw?
Nee… eruit! Ik ben zo’n type die hem 6 december al heeft staan. En ik geef tot de kerst veel workshops, dus heb ik heb mijn overdosis aan kerstgroen wel weer gehad na de kerst. De lampjes die subtiel in het interieur zijn verwerkt, blijven dan weer wel tot het uiteinde staan.
-Wat doe je op kerstavond?
Heerlijk op de bank! Met een kaarsje en een wijntje televisie kijken met mijn gezin en genieten van alles om me heen. Het heeft toch altijd iets magisch.
-Kies je ieder jaar een thema/stijl/kleur of doe je het meestal op dezelfde manier?
Nee, eigenlijk verandert er niet veel. Ik heb een boom met tijdloze kleuren en elk jaar koop ik er een paar mooie ballen o.i.d. bij. Dit jaar heb ik voor het eerst weer een kunstboom, want een echte houdt het bij mij niet zo lang vol.
-Kun je je ultieme kerstgevoel beschrijven?
Onze eerste dochter kwam als babytje op kerstavond thuis uit het ziekenhuis 9 jaar geleden. Ze was toen net 10 dagen oud en wij herinneren ons dit als de dag van gisteren. Het komt ook elk jaar weer terug als tafelgesprek, haha.. Familie is het belangrijkste dat er is! Geniet van elkaar en tel alle zegeningen in het leven!

Jeetje, het is eigenlijk best raar! Op het moment dat ik foto’s sta te maken van mijn kersttafereeltjes bij mijn voordeur schijnt de zon volop bij een strakblauwe lucht en is het 13°C! Als je hier nou geen kerstgevoel van krijgt haha…! Mijn voordeur is nogal kaal. Ik heb geen afdakje, geen muurtjes en het waait hier altijd ontzettend hard, dus heb ik vaak weinig te staan want het waait altijd om. Benita vroeg mij om een kerst/wintertafereel te maken en dat vond ik een uitdaging. Maar toen het eindelijk allemaal stond was ik een beetje sneu dat het niet kon blijven staan.

Styling 1
Aan de voordeur iets hebben hangen nodigt gelijk al uit vind ik. Deze festoen op tak heb ik zelfgemaakt en is eens iets anders dan de traditionele krans. Daarnaast heb ik een tafeltje buiten staan met daarop een mooie boom in een rotan mand. Het soort  lampjes dat ik vaak gebruik is zgn. clusterverlichting. Heel veel lampjes met dat warme, gele licht! Daartussen nonchalant wat Nobilis ertussen en je hebt meteen een heerlijk winters/kerst gevoel!

Festoen kerst voordeur landelijk

Kerst bij de voordeur landelijk

Kerst voordeur tafeltje

Styling 2
Nog steeds hetzelfde tafeltje, alleen nu met 2 grote potten erop! Deze vallen meteen op en passen super bij een landelijk interieur. Als je een leuk afdakje hebt kun je ervoor kiezen een stoel bij te zetten met bijvoorbeeld een heerlijk schapenvachtje en mooie kussens erin. Dat doet ook meteen warm en winters aan.

Aan de andere kant staan mijn roestige herten! Oooh, die heb ik eens van mijn man op mijn verjaardag gekregen. Ik blijf er verliefd op!

Kerst voordeur tafeltje landelijk

Kerststyling voordeur stoel met kussens

Herten roest kerst voordeur

Styling 3
Een eigengemaakte toef vol winters groen en een stoere roestige bel! De lampjes heb ik bij een tuincentra gekocht…op batterijen! Heerlijk subtiel en geeft meteen een kerstsfeertje bij je voordeur.

Waar ik ook ontzettend van hou zijn groepjes kerstbomen. Grote en kleine bij elkaar. Zo heb je je eigen kerstbomen-familie bij de voordeur. Heerlijk, die 2 ijzeren sterren ertussen en klaar!

Kerst voordeur festoen landelijk

Kerstfestoen voordeur landelijk

Kerstbomen bij de voordeur landelijk


Kerst bij de voordeur 3x anders van Jet!

Styling 1
Dit is op het moment mijn stijl: landelijk strak..Dit vind ik op het moment het mooist en rustigst . Ik pak dit jaar minder uit dan de jaren ervoor. Ik hou al jaren vast aan mijn eigen stijl en kleuren. Kerst is voor ons een gezellig samenzijn met de familie.

Kerst voordeur zuilen potten

Kerst voordeur zuilen met potten

Kersttoef voordeur landelijk

Kersttoef met klokken voordeur

Styling 2
Landelijk stoer met een pot vol kerstgroen waar ik erg van hou. Bloemen zullen hier ook nooit ontbreken in huis. Kerstavond vind ik de gezelligste avond met kleine cadeautjes onder de boom.

Kerst voordeur tafeltje kerststuk buiten

Kerstversiering voordeur landelijk

Kerstengel tafeltje kerst voordeur

Kruik op tafeltje kerst voordeur

Styling 3
Gezellig met lekker veel kaarsjes, dat doet het altijd goed. De toef aan de deur met kerstklokken komt elk jaar weer terug. De kerstboom binnen daarentegen, gaat na de kerst meteen de deur weer uit.

Kerstboom en kaarslicht bij de voordeur

Kerstboom en kerstsfeer bij de voordeur

Lange kersttoef met klokken op de voordeur

Allemaal fijne feestdagen, enjoy!

Lieve dames, heel erg bedankt voor jullie moeite en prachtige inspiratie!

Harmke op Instagram: Van Eef Interieur en Kleur.
Jet le Deu op Instagram: Jet le Deu.

10 reacties

 1. trees schreef:

  Mooie voor deuren echt een gezellige binnen komst .
  Zelf ook de voortuin en voordeur in kerst sfeer gemaakt, ziet er weer uitnodigend uit en daar gaat het toch om. Fijne kerst dagen en een heel goed uit einde en goed begin groetjes Trees

 2. Michel schreef:

  Super gezellige kerstdecoratie ,wat ik niet begrijp is de spijker in de mooie voordeur.
  Waarom niet aan de bovenkant van de deur,die niet zichtbaar enkele punaises,?
  Zie je niet en even stevig,
  Verder CHAPEAU.

 3. Rixt schreef:

  er zijn ook haken verkrijgbaar voor over de deur, daar kan je het dan aanhangen

 4. Corry Louhenapessy schreef:

  Ik vind het heel mooi de kerst ideën voor de voordeur, ik heb het nog nooit gedaan, nu ik dat allemaal hebt gezien, vind ik het zo mooi…… ga ik ook doen. Bedankt! en ondanks de Corona, wens ik jullie fijne feestdagen!!!⛄

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Corry, wat leuk om te horen dat je nu met je eigen voordeur aan de gang gaat! Veel succes, bedankt voor je leuke reactie en voor jou ook mooie feestdagen gewenst! Hartelijke groet, Benita

 5. Ina Meijerink schreef:

  Ik vindt die herten geweldig, kun je ze ergens kopen of heb jij die zelf gemaakt

 6. Sylvia schreef:

  Leuk al die kerstdecoraties voor de deur,en de metalen herten zijn ook heel leuk zelf gemaakt? of zijn ze ergens te koop en waar.

 7. Sabine Jannink schreef:

  Mag ik vragen welke kleur jullie voordeur heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.