Binnenkijken bij Annet

(Door het overlijden van mijn moeder op 22 december jl. is het even geleden dat er een nieuw artikel verscheen. Bedankt voor jullie geduld en alle lieve berichtjes. Vanavond is het weer tijd voor een mooie, nieuwe binnenkijker! Groetjes Benita)

Begin dit jaar kreeg ik van Benita een berichtje of wij met ons huis mee willen doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Op dat moment waren we best nog op wat plekken bezig in ons huis en moesten we nog aan onze slaapkamer beginnen. Een paar weken geleden vroeg ze het opnieuw en dacht ik ‘Ach, het duurt nog wel een tijdje voordat het helemaal af is. Dus waarom niet’.

Sinds november 2016 wonen wij: Frank & Annet, met onze dochter Alinda (10) in een voormalige varkensboerderij. Op dat moment was het één grote bouwplaats. We hadden ons huis verkocht en moesten eruit. Gekeken naar tijdelijke woonunits maar dat werd al met al best duur. Daarom heeft Frank alle energie gestoken in het bewoonbaar maken van de stal achter in de deel. Het was echt een stal… Het rook naar varkens, was niet geïsoleerd en er waren geen ramen, maar we moesten wat. Hij is 2 weken bezig geweest met het slopen en eruit breken van de vloeren. Daarna werd alles helemaal gereinigd, de muren geïsoleerd en er werd dubbel glas geplaatst. De stal was bewoonbaar! Naast de stal hebben we het oude keukenblokje uit het huis geplaatst en aan de achterkant was een wateraansluiting. Toen we erin gingen hadden we geen verwarming, geen warm water, en voor alle apparaten gebruikten we haspels. Gelukkig hadden we de pelletkachel uit ons vorige huis meegenomen, dus was er toch een bron van warmte in het zitgedeelte. Om boven te komen moesten we door de deel via een bouwtrap naar de slaapkamer en wc. Daar was geen verlichting, dus ‘s avonds jas aan en zoeklicht mee. Echt kamperen in hartje winter.. In juli 2017 zijn we in het huis getrokken en begin dit jaar is boven een deel van het dak geïsoleerd en zijn de slaapkamers gemaakt. Het is nog lang niet af, we hebben nog veel plannen maar voor nu zeg ik: kom binnen!

Achterdeur antraciet landelijk

Via het halletje kom je in de keuken. Achter de keuken zat een apart kantoor, dit hebben wij bij de keuken getrokken zodat we een woonkeuken hebben gekregen.

Plank keuken lamp landelijk

Landelijke keuken woonboerderij

Aan de muur hebben we een houten plank bevestigd van eiken. Het eikenhout komt overal terug in huis.

Landelijke lichte keuken met schouw

Castle Stones landelijke keuken woonboerderij

Het lichtgrijze aanrecht heeft houten deurtjes en een blad van graniet.

Grote lamp boven eettafel landelijk

Eetkamerbank eettafel keuken landelijk

Woonkeuken woonboerderij

Fauteuil kastje hoek van keuken

Woonkeuken woonboerderij landelijk

In de woonkeuken hebben we een houtkachel op ooghoogte. Daarnaast hangt het krijtbord van Alinda, waar al heel wat uren op geschreven en getekend is. Alles wat ze op school leert wordt er op vermeld; nu staat het versje erop dat ze deze week leren.

Gestucte open haard keuken

Wij hebben de trap en het oude toilet verplaatst naar het halletje en de gang bij de kamer getrokken. Op Marktplaats een mooie schouw met kachel gekocht. Op de muren zit kalkverf in de kleur Sculptura en op de schouw de kleur Earth Stone. Over de hele benedenverdieping liggen Bourgondische dallen.

Bourgondische dallen woonkamer landelijk

Sidetable kuifspiegel kruiklamp landelijk

Landelijke fauteuil kast krukje kruik

Sidetable balusterlamp kruik houten trog

Stenen vloer en schouw woonkamer landelijk

Antiek bureau in de woonkamer

In het halletje hebben we het toilet gemaakt. Op de muren de kleur Palladio.

Nisje toilet landelijk

Kroonluchter toilet landelijke stijl

Via de trap kom je op de eerste overloop. Deze is nog niet af. De kastenwand moet er nog in getimmerd worden en alles nog gestuct en geverfd.

Gang overloop zolder

Hier is sinds maart onze slaapkamer met inloopdouche. Op de muur zit kalkverf in de kleur Zink en Zo. Voor de inloopdouche heeft Frank oude rijnwaaltjes gelegd maar deze moeten nog gevoegd worden :) Het plafond is 4.80 hoog en heeft de originele balken. De kachelpijp van de keuken loopt hier doorheen. Deze hebben we afgetimmerd, maar daardoor is er geen ruimte meer voor een nachtkastje ofzo. Frank heeft in de ombouw van de kachelpijp twee nisjes gemaakt met daarin een eiken plankje. Zo kunnen we toch een wekker kwijt!

Slaapkamer lamp kalkverf muren

Lamp slaapkamer landelijk

De lamp geeft een heel leuk effect op de muur. Tegenover het bed hebben we de ruimte van de oude schoorsteen kunnen gebruiken om een kastenwand te maken met zelfgemaakte deuren. Deze zijn mee geverfd in dezelfde kleur als de muren en het plafond.

Houten tafel met waskom landelijk

Slaapkamer kalkverf landelijk

Schuine wand slaapkamer kalkverf landelijk

Waaltjes overloop slaapkamer

Een oud huis heeft ook zijn verassingen! Bij het slopen van de lage plafonds boven, kwam er een open ruimte met mooie balken tevoorschijn. Ook bleken de originele deuren afgetimmerd te zijn met board.

Oude balken en gebinten woonboerderij

Zoals je ziet hebben we de muren en plafond en het plafond van de logeerkamer in één kleur geverfd, namelijk Palladio.

Kastenwand slaapkamer landelijk sober

Fauteuil kroonluchter slaapkamer

Rond de boerderij hebben we voorlopig gras ingezaaid met daar de trampoline en speeltoren. De tuin moet nog helemaal aangelegd worden. Dit gaan we in fases doen. Frank heeft een eigen hoveniersbedrijf dus dat komt helemaal goed.

Trampoline speeltoren gazon boerderij

De konijnen van Alinda hebben heerlijk de ruimte en lopen los in een veldje met een ren en binnenhok. Op de foto één van de konijnen, Pluisje.

Konijn

Het oude schuurtje stond op instorten en werd deze zomer verstevigd met balken aan de binnenkant en hout tegen de buitenkant. De zijkant moet nog afgetimmerd worden. Toen het nog in gebruik was als varkensboerderij is er een vrachtauto tegen aangereden waardoor de muur een grote scheur heeft. We zouden het afbreken maar nu hebben we er een overkapping in gemaakt, ook dit moet nog helemaal afgewerkt worden. Er komt stuc op de muren en er komt een houtkachel in. Eraan vast is een houthok geplaatst. Met twee houtkachels in huis geen overbodige luxe om een voorraad te hebben!

Overkapping in oude schuur

Tuinstoel met hocker onder overkapping

Houtopslag buiten

Houtopslag buiten

Aan het begin van het pad heeft Frank een houten hek gemaakt met verlichting van Tierlantijn.

Buitenverlichting schutting Tierlantijn

Houten toegangshek oprit boerderij

En tenslotte nog wat foto’s van de buitenkant van de boerderij.

Binnenkijken in een woonboerderij

Boerderij erf schuur

Terras rieten tuinset boerderij

Grote krans op schuurdeur

Buxus bollen boerderijtuin

We hebben nog veel plannen zoals; buitenom verven, de deel bestraten met oude klinkers, een vide plaatsen…..Kortom, we zijn voorlopig nog niet klaar, maar we wonen hier samen met onze poes Trientje al met heel veel plezier!

Slapende kat op de bank

Annet op Instagram Annet.1974.

7 reacties

 1. Serdina schreef:

  Wat een prachtig huis hebben jullie en heel mooi ingericht , ook je vloer vind ik erg mooi :-) mooie binnenkijker!!
  Succes met alles , ik volg je op IG dus blijf wel op de hoogte ;-)

  Groetjes Serdina.

 2. Diny blom schreef:

  Annet ten eerste bedankt dat we bij jou mochten binnenkijken, wat een mooi huis en die ruimte binnen en buiten. Geweldig dat je het kan opknappen zoals jullie dat willen. Succes en bedankt voor het meekijken.
  Gr diny

 3. Nelly schreef:

  Wat hebben jullie het al goed en mooi voor elkaar. Erg leuk om te zien. En volgens wij wonen jullie in een mooie omgeving. Lekker rustig! Veel succes met het klussen.

  Groetjes van Nelly

 4. Ans v Rooij schreef:

  Dat is toch ieders droom zo,n mooie boerderij veel werk maar het resultaat mag er wezen mogen jullie trots op zijn,prachtig ingericht ook!

 5. Bertine Morsink schreef:

  Een hele mooie binnenkijker. Maar ik vind vooral de tekst op het krijtbordje heel mooi.
  Deze tekst is van onschatbare waarde!

 6. Bart Siebelt schreef:

  Hallo, ik ben Bart en raakte geïnspireerd door jullie houtopslag. Mooie constructie! Kan alleen net niet genoeg zien hoe het is opgebouwd. Is het mogelijk om een paar foto’s te appen, mailen? Alvast vriendelijk bedankt! Grts Bart

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Bart, omdat de kans klein is dat Annet je bericht hier ziet kun je haar via Instagram zelf even benaderen, haar Instagram-account naam is: annet.1974. Succes! Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.