Hallo allemaal,
Ik ben Janneke en woon samen met mijn man Jan en onze poezenkop Maus in het midden van het land, in een leuk oud huis uit 1913.

Leuk dat jullie bij mij binnenkijken. Toen ik in oktober 2017 zelf een actieve Instagrammer werd (eerst was ik een stille, anonieme gebruiker) benaderde Benita mij voor de binnenkijker. Ik zat net een weekje op Instagram en het overviel me een beetje. We woonden toen net een half jaar in ons huis en er moesten nog zoveel dingen afgewerkt worden. Ik zei dat als het klaar was ik er wel aan mee wilde werken, want hoe leuk vind ik het zelf om bij anderen naar binnen te gluren!

In maart 2017 ontvingen wij de sleutel van onze huidige woning. We hadden ons eerste huis binnen een week verkocht en we moesten dus in 10 weken tijd alles doen. Met alles bedoel ik dan ook letterlijk alles. Er bleven alleen 2 binnenmuren staan; de rest is er allemaal uitgesloopt. Mijn man heeft een eigen bouwbedrijf dus hij heeft (in samenwerking met andere bedrijven) veel zelf kunnen doen. Binnen de 10 weken was eigenlijk alles klaar wat af moest. Later in 2018 hebben we nog de laatste 3 kozijnen boven vervangen en afgelopen december is uiteindelijk al het binnenschilderwerk afgelakt (veel stond nog in de grondverf).

Afgelopen januari t/m maart is het huis gevoegd met een snijvoeg. En deze zomer komt de schilder alles aflakken, want ook de buitenboel staat nog in de grondverf omdat er nog voegwerkzaamheden moesten gebeuren. Dan is het huis van binnen en van buiten helemaal klaar. Maar we zijn nog niet uitgewerkt: we moeten de hele tuin nog aanpakken. Maar dat is een project voor later, nu eerst even genieten! Veel kijkplezier en als je vragen hebt, benader me gerust!

Hartelijke groet,
Janneke.


Het woonkamer gedeelte waar we graag zitten met de kachel aan, heerlijk vertoeven. De woonkamer loopt met de keuken in een L-vorm.

Woonkamer landelijk sober

Aan deze tafel, die net nieuw is, wordt gegeten maar werk ik ook vaak. Ik heb een baan waarbij ik 2 dagen thuis werk.

Grote kooilamp boven landelijke eethoek

Op deze foto zie je hoe de indeling in een L-vorm loopt.

Zwarte stalen deuren landelijke woonkamer

De keuken met spoeleiland, er wordt uiteraard gekookt, soms aan gegeten als we iets makkelijks eten, en de krant gelezen.

Landelijke keuken met spoeleiland en ontbijtbar

De werkbank komt uit België. Mijn man was met vrienden op vakantie toen hij deze werkbank in een oude schuur zag staan, waar ze toen in een B&B zaten. We hadden toen nog helemaal geen verhuisplannen en konden deze ook niet kwijt in ons huis waar we toen woonden maar hij wist dat ik dit helemaal geweldig vond en kon hem voor een ‘prikkie’ meenemen. De werkbank heeft een jaar in een opslag gestaan en heeft nu een mooie plek in de keuken gekregen.

Houten werkbank landelijk sober wonen

Lampen boven kookeiland landelijk

Ons kleinste kamertje.

Toilet betoncire waaltjesvloer

De gang, als je binnen komt door de voordeur, met de trapopgang en de deur onder de trap is van het toilet.

Zwart stalen deur waaltjesvloer hal

De badkamer zit op de begane grond. We hebben gekozen voor betonciré, mijn broers doen dat met hun bedrijf dus we zaten dichtbij het vuur. Erg veel plezier van, geen voegen meer soppen.

Betonciré badkamer landelijk

Onze logeerkamer, voor de bekende volgers. Het bed kan ik nog niet laten zien want die moet ik nog steeds beitsen, nog geen tijd voor gehad ;)

Oude deur houten bankje linnen doek asparagus krans

Mijn thuiskantoor. Ik werk 4 dagen, waarvan 2 thuis. En nee, ik zit niet op dat houten krukje haha, maar een grote zwarte bureaustoel is ook niet echt bijzonder voor op de foto. Vaak zit ik beneden te werken, meer licht, gezelliger en dichtbij de keuken.

Werkkamer thuis landelijke stijl

Onze slaapkamer. Hier slapen we nog maar net, dit was eerst de logeerkamer. Onze vorige slaapkamer was met een dakkapel, maar het bed kon er maar net staan, telkens bukkend mijn bed uit dat werd ik op een gegeven moment zat, dus zijn we van slaapkamer geruild.

Kalkverf slaapkamer landelijk sober

De overloop, hier staat onze linnenkast die ik in dezelfde kleur heb geverfd als de muur. Ook slaapt onze poes hier in een hondenmandje.

Donkergrijze kozijnen overloop

Uitzicht op de voordeur, waar eigenlijk nooit iemand doorheen komt, hier komt iedereen gewoon achterom.

Waaltjes vloer landelijke hal

Onze Maus, een gezellig beestje waar we veel plezier van hebben.

Kat in rieten mand

Janneke op Instagram: Wonenopnr4.