Binnenkijken bij Janneke en Jan

Hallo allemaal,
Ik ben Janneke en woon samen met mijn man Jan en onze poezenkop Maus in het midden van het land, in een leuk oud huis uit 1913.

Leuk dat jullie bij mij binnenkijken. Toen ik in oktober 2017 zelf een actieve Instagrammer werd (eerst was ik een stille, anonieme gebruiker) benaderde Benita mij voor de binnenkijker. Ik zat net een weekje op Instagram en het overviel me een beetje. We woonden toen net een half jaar in ons huis en er moesten nog zoveel dingen afgewerkt worden. Ik zei dat als het klaar was ik er wel aan mee wilde werken, want hoe leuk vind ik het zelf om bij anderen naar binnen te gluren!

In maart 2017 ontvingen wij de sleutel van onze huidige woning. We hadden ons eerste huis binnen een week verkocht en we moesten dus in 10 weken tijd alles doen. Met alles bedoel ik dan ook letterlijk alles. Er bleven alleen 2 binnenmuren staan; de rest is er allemaal uitgesloopt. Mijn man heeft een eigen bouwbedrijf dus hij heeft (in samenwerking met andere bedrijven) veel zelf kunnen doen. Binnen de 10 weken was eigenlijk alles klaar wat af moest. Later in 2018 hebben we nog de laatste 3 kozijnen boven vervangen en afgelopen december is uiteindelijk al het binnenschilderwerk afgelakt (veel stond nog in de grondverf).

Afgelopen januari t/m maart is het huis gevoegd met een snijvoeg. En deze zomer komt de schilder alles aflakken, want ook de buitenboel staat nog in de grondverf omdat er nog voegwerkzaamheden moesten gebeuren. Dan is het huis van binnen en van buiten helemaal klaar. Maar we zijn nog niet uitgewerkt: we moeten de hele tuin nog aanpakken. Maar dat is een project voor later, nu eerst even genieten! Veel kijkplezier en als je vragen hebt, benader me gerust!

Hartelijke groet,
Janneke.


Het woonkamer gedeelte waar we graag zitten met de kachel aan, heerlijk vertoeven. De woonkamer loopt met de keuken in een L-vorm.

Woonkamer landelijk sober

Aan deze tafel, die net nieuw is, wordt gegeten maar werk ik ook vaak. Ik heb een baan waarbij ik 2 dagen thuis werk.

Grote kooilamp boven landelijke eethoek

Op deze foto zie je hoe de indeling in een L-vorm loopt.

Zwarte stalen deuren landelijke woonkamer

De keuken met spoeleiland, er wordt uiteraard gekookt, soms aan gegeten als we iets makkelijks eten, en de krant gelezen.

Landelijke keuken met spoeleiland en ontbijtbar

De werkbank komt uit België. Mijn man was met vrienden op vakantie toen hij deze werkbank in een oude schuur zag staan, waar ze toen in een B&B zaten. We hadden toen nog helemaal geen verhuisplannen en konden deze ook niet kwijt in ons huis waar we toen woonden maar hij wist dat ik dit helemaal geweldig vond en kon hem voor een ‘prikkie’ meenemen. De werkbank heeft een jaar in een opslag gestaan en heeft nu een mooie plek in de keuken gekregen.

Houten werkbank landelijk sober wonen

Lampen boven kookeiland landelijk

Ons kleinste kamertje.

Toilet betoncire waaltjesvloer

De gang, als je binnen komt door de voordeur, met de trapopgang en de deur onder de trap is van het toilet.

Zwart stalen deur waaltjesvloer hal

De badkamer zit op de begane grond. We hebben gekozen voor betonciré, mijn broers doen dat met hun bedrijf dus we zaten dichtbij het vuur. Erg veel plezier van, geen voegen meer soppen.

Betonciré badkamer landelijk

Onze logeerkamer, voor de bekende volgers. Het bed kan ik nog niet laten zien want die moet ik nog steeds beitsen, nog geen tijd voor gehad ;)

Oude deur houten bankje linnen doek asparagus krans

Mijn thuiskantoor. Ik werk 4 dagen, waarvan 2 thuis. En nee, ik zit niet op dat houten krukje haha, maar een grote zwarte bureaustoel is ook niet echt bijzonder voor op de foto. Vaak zit ik beneden te werken, meer licht, gezelliger en dichtbij de keuken.

Werkkamer thuis landelijke stijl

Onze slaapkamer. Hier slapen we nog maar net, dit was eerst de logeerkamer. Onze vorige slaapkamer was met een dakkapel, maar het bed kon er maar net staan, telkens bukkend mijn bed uit dat werd ik op een gegeven moment zat, dus zijn we van slaapkamer geruild.

Kalkverf slaapkamer landelijk sober

De overloop, hier staat onze linnenkast die ik in dezelfde kleur heb geverfd als de muur. Ook slaapt onze poes hier in een hondenmandje.

Donkergrijze kozijnen overloop

Uitzicht op de voordeur, waar eigenlijk nooit iemand doorheen komt, hier komt iedereen gewoon achterom.

Waaltjes vloer landelijke hal

Onze Maus, een gezellig beestje waar we veel plezier van hebben.

Kat in rieten mand

Janneke op Instagram: Wonenopnr4.

23 reacties

 1. Anne schreef:

  Wauwww mooiiii !!!

 2. Violet schreef:

  Echt heel mooi Janneke, mijn smaak. Heerlijk rustig met mooie details.

 3. Anja schreef:

  Mooie binnenkijker, erg sfeervol en mooie kleurcombinatis.
  Mag ik vragen welke kleuren je op de overloop hebt gebruikt.?

  • Janneke schreef:

   Dank je. Alle kleuren van de kozijnen en deuren is Nero van Carte Colori en de wanden F2.05.65

  • Janneke schreef:

   Ik heb een reactie geplaatst maar ik zie hem niet terug. Contact me anders even via mijn IG account dan kan ik je de kleuren door geven

 4. bleijehome schreef:

  Mooi huis , geniet er maar lekker van

 5. Wilma schreef:

  Mooi huis, Janneke. Sfeervol ingericht. Nog altijd ben ik benieuwd naar de ruimte links van je voordeur (vanaf de trap gezien), er valt altijd zo mooi diffuus licht in je gang vanaf die kant.
  Dank dat we mochten meekijken, veel woonplezier in je huis.

  • Janneke schreef:

   Dank je wel Wilma, ik zal binnenkort even een foto plaatsen op mijn IG account. Er wordt op dit moment nog een kast geschilderd

 6. Janneke schreef:

  Bedankt voor jullie reacties. Leuk om te lezen!

 7. Kitty Bakkenes schreef:

  Super leuk huis en gezellig

 8. YVA schreef:

  Wauw prachtig, mooi afgestemd op elkaar!! Een vraagje waar hebben jullie die gave lamp boven de eet tafel gekocht, echt heel gaaf!

 9. Danielle schreef:

  Hai, erg mooi! Welke kleur zit er op de deuren, kozijnen, plinten en trap beneden?

 10. Danielle schreef:

  Dag Janneke,

  Erg mooi! Mag ik vragen welke kleur je gebruikt hebt voor de deuren, plinten, kozijnen en trap beneden?

 11. joanne schreef:

  Dag Janneke,

  Super gave badkamer, mag ik vragen waar je wastafel vandaan komt?

  • Joanne schreef:

   Dag Janneke,

   Zou je misschien nog kunnen reageren. Ben echt heel benieuwd. Is precies wat ik zoek, maar kan het nog niet vinden in een winkel bij ons in de buurt.

   Alvast bedankt.

   Gr Joanne

 12. S.Plu schreef:

  Dag Janneke,

  Wat een prachtig interieur en mooie kleuren toegepast!

  Mag ik vragen wat de kleur is van de wand waar de werkbank tegenaan staat?

  Dank!

  Vriendelijke groet,
  Sherid

 13. Jacqueline schreef:

  Beste, kun je mij vertellen waar je de badkamer meubel hebt gekocht? Die is echt mega gaaf!! Precies wat ik zoek..bvd
  Gr. Jacqueline

 14. G.de Leeuw schreef:

  Mooi hoor, graag hoor ik welke verf je gebruikt hebt voor deuren, kozijnen en trap?

 15. Wendy schreef:

  Hi Janneke,
  Mag ik je vragen waar je het badkamermeubel vandaan hebt.
  Groet, Wendy

 16. Anja schreef:

  Prachtig en ik wil ook graag weten waar de wastafel vandaan komt.

 17. Maril schreef:

  Hoi, zou graag willen weten welke kleur je op de trap hebt gebruikt. De kleurafstemming is perfect. Het ziet er allemaal even mooi uit.
  Groetjes Maril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.