Landelijk Rivièra maison interieur | Binnenkijken bij Denise

.. en dan ontvang je op maandagochtend ineens een berichtje van Benita of je mee wilt doen aan De Binnenkijker. Ik was zo blij verrast en hoefde daar geen seconde over na te denken.

Sinds een paar maanden ben ik naast mijn privé Instagram account, een account begonnen dat alleen maar betrekking heeft op interieur. Ik ben gek op interieur en alles wat daarmee te maken heeft. Ik verslind werkelijk woontijdschriften en haal daar veel inspiratie uit, net als uit de Instagram accounts die ik nu volg en Pinterest. Als je dan ook nog gevraagd wordt om aan De Binnenkijker mee te doen, voel je je toch gevleid.

Mijn naam is Denise, ik ben 53 jaar en woon met mijn man Erik in Papendrecht. In september 2020 hebben we de sleutel gekregen van ons droomhuis: een 2-onder-1- kap woning. We wonen daar nu al bijna een jaar, samen met onze kat Kimmy.

Onze stijl is vooral landelijk, inmiddels met wat industriële details en met rustige kleuren op de muren. We zijn groot fan van Rivièra Maison zoals je kunt zien en bovendien komt er in de zomerperiode vaak een frisse beachlook in sommige vertrekken, zoals de slaapkamer: blauw met witte details, ik hou ervan.

De vorige bewoners hebben een aantal jaren geleden een prachtig grote keuken aangebouwd, waar we weinig aan hoefden te doen. Daarbij hebben ze gelijk een overkapping in de tuin gemaakt met prachtige, landelijke ramen en openslaande deuren. We hebben zelf nog wel een keukeneiland in de keuken laten plaatsen en om het een beetje te breken, hebben we gekozen voor hout met zwarte greepjes, maar wel met hetzelfde Belgisch hardstenen aanrechtblad. Aan het keukeneiland kun je me bijna uittekenen: heerlijk om daar ’s morgens koffie te drinken, te ontbijten of in het weekend een glas wijn te drinken.

Verder hebben we het huis de afgelopen maanden helemaal naar onze eigen smaak ingericht en aangepast. Alles is opnieuw geverfd en we hebben de vloer in de woonkamer opnieuw laten schuren en in een whitewash olie laten zetten, hoge plinten laten plaatsen, de open haard onlangs zwart laten verven en begin dit jaar hebben we besloten om stalen deuren te laten plaatsen. Wel met een vlakverdeling van 8 raampjes zodat we nog een beetje het landelijke gevoel erbij hebben. Daar zijn we echt ontzettend blij mee. Het geeft zo’n andere uitstraling aan je woonkamer en hal.

De bovenverdieping – behalve de badkamer en toilet die een aantal jaar geleden ook helemaal verbouwd waren door de vorige bewoners – hebben we flink aangepakt: overal nieuw PVC vloeren, jaren ’30 binnendeuren met zwart beslag en behalve op de slaapkamer hebben voor de 1e en 2e verdieping gekozen voor behang.

Dit voorjaar kwam ook ineens spontaan het idee bij ons op, om de pergola met blauwe regen en hedera die aan de garage in de tuin vastzat, helemaal weg te laten halen. Om toch nog wat privacy en veel groen te houden hebben we ervoor gekozen om leibeuken te laten plaatsen en een Catalpa-boom in de hoek van de tuin, om zo wat extra schaduwplekken te creëren.

Je merkt het al, we zijn lekker bezig met ons interieur en eigenlijk is er altijd wel wat te verzinnen, en als ik het niet verzin, dan verzint mijn man het wel. Het is eigenlijk gewoon een hobby geworden, maar wel een hele leuke.

Het is echt een heerlijk huis om in te wonen en we genieten nog iedere dag. Aangezien ik zelf veel positieve energie haal uit de Instagram accounts die ik volg en De Wemelaer, vind ik het des te leuker om er nu zelf een keer tussen te staan.

Ik wens jullie veel binnenkijkplezier!

Liefs

Denise.

Landelijke klassieke buitenlamp huisnummer 4 groen

Landelijke voordeur antraciet olijfboom in pot klassieke buitenlamp

Zwarte tegelvloer witte muren landelijke hal stalen deur zwart

Zwart stalen deur hal Riviera Maison hal bankje sleutelkastje zwarte tegels

Kookeiland Belgisch hardsteen barkruk landelijke keuken

Landelijke witte keuken vouwgordijn keukenraam keukeneiland met ontbijtbar

Landelijke keuken klassieke schouw zwarte achterwand aanrecht

Riviera Maison soepkom voorraadpot schouw keuken

Riviera Maison glazen voorraadpotten met pasta in rieten dienblad

Houten snijplanken rotan keukenvolhouder Riviera Maison bloempotten hoekje aanrecht

riviera maison utensils pot met lepels rotan smal dienblad aanrecht

Landelijke stalen deur blauwe landelijke hoekbank

Riviera Maison woonkamer vouwgordijn transparant sidetable achter de bank

Blauwe landelijke hoekbank Riviera Maison kast lamp kussens

Zwarte haard Riviera Maison haardhout mand molen kandelaars schouw

Riviera Maison dressoir hocker ornament op voet zwart stalen deur met vakjes

Riviera Maison eethoek kruik met takken dienblad met Wonen Landelijke Stijl boek

PVC vloer landelijke slaapkamer vouwgordijnen ovale pot met plant vensterbank

Riviera Maison slaapkamer behang opbergmanden

Rieten fotoplank Riviera Maison fotolijsten krans behang

Landelijke slaapkamer bed met gecapitonneerd hoofdbord gestreepte kussens

Badmeubel met 2 waskommen inbouwkranen Riviera Maison tissue box

Bruingrijze badkamer wit ligbad zwarte badkamer radiator stalen deur

Zwart stalen deur landelijke badkamer bruingrijs

Landelijke overkapping aan huis schutting met muur vlonder terras

Riviera Maison beach towel roze Franse vazen tuintafel grote lantaarn landelijke tuinset

Paarse lavendel in grote bloembak terras

Leibomen landelijke terras tuinbankje met kussens

Denise op Instagram: Huize_Crabeth.


Shop de stijl van Denise via bol.com:

J-line Vaas Fusion Glas/Metaal Blauw Medium bol

J-line Vaas Fusion Glas/Metaal Blauw Medium

Riviera Maison rond kussen pluche bol

RM Rounded Grey 40×40

Riviera Maison Luxury Scented Candle Classic Cedarwood bol

Riviera Maison Luxury Scented Candle Classic Cedar

Long Island Dog Basket bol

Long Island Dog Basket

1 reactie

  1. kitty schreef:

    Hoi Denise wat heb je een super en mooi ingericht huis zelf ben ik ook fan van rivera maison
    gazo door en geniet ervan
    groeetjes kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.