Nieuw landelijk wonen

Hoi en leuk dat ik je mee mag nemen door ons huis. Ik ben Jolien en woon met veel plezier samen met mijn man en zoon in ons -jaren 70- eengezinswoning in de omgeving van Rotterdam. Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis en heb als hobby mijn interieur account op Instagram.

Benita benaderde mij via Instagram en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Zeker omdat ik het zelf heel erg leuk vind om inspiratie op te doen op de site van De Wemelaer! Van kleins af aan heb ik affiniteit gehad met interieur. Waarom ik hier mijn beroep niet van gemaakt heb is mij nog een raadsel, maar wie weet. Als ik mijn stijl omschrijf zou dat zijn; nieuw-landelijk in een hotel-chique sfeer.

Hoewel ik vroeger veel veranderdwang had, heb ik dat tegenwoordig toch minder. Soms staan bepaalde items op bepaalde plekken gewoon het mooist. Ik probeer ook bewust decoratie te kopen wat duurzaam en echt mooi is. Dit voorkomt dat ik aankopen doe die ik snel zat ben, of van mindere kwaliteit zijn.

Wij wonen sinds 3 jaar in deze woning. De keuze voor dit huis was met name door de ligging, ruimte en tuin doorslaggevend. Mijn stijl is door de jaren heen mee veranderd met de huidige trends, hoewel ik altijd voorstander ben van een strakke basis en werken in ton sur ton. Kijk je mee?


Zwarte voordeur landelijke hal met waaltjesvloer

Grote hocker hotelstijl waaltjesvloer hal

Zwarte kozijn hal waaltjesvloer

Welkom in onze hal! Wat mij betreft een ruimte die niet minder aandacht verdient dan bijvoorbeeld de living. Het is tenslotte de eerste indruk en altijd fijn om zo thuis te komen.

In onze hal hebben we gekozen voor oude waaltjes op de vloer. Een exclusieve vloer met een vleugje nostalgie. Als tegenhanger hebben we een chique gevlochten poef in de kleur brons neer gezet. Wat naast mooi ook vooral praktisch is. De inbouwkast hebben we op maat laten maken. Hierin zijn een hoop zaken verstopt zoals een inbouwkapstok, schoenenplanken, meterkast en jawel, het leidingwerk van de vloerverwarming. Ideaal, want dat creëert een hoop rust in de gang.

Waaltjesvloer toilet hotelstijl zwarte deur zwart kozijn"

Toilet hotel chique ingericht waaltjesvloer

Vanuit de gang is ook de toegang naar ons toilet. Hier hebben we de oude waaltjes ook achter het toilet omhoog laten lopen. Dit geeft, als het aan mij ligt, nog meer dimensie aan de karakteristieke vloer.

Zoals je kunt zien hebben we gekozen voor zwarte accenten in huis. De deuren, kozijnen en sommige decoratie. Door te spelen met zwarte lijnen krijgt het interieur letterlijk en figuurlijk vorm. Ik moet wel oppassen om hierin niet door te slaan, anders zou het te voorspellend zijn.

Zwart stalen deur visgraatvloer zwarte keuken

Zwarte strakke keuken visgraat vloer hotel chique interieur

Via de stalen deur kom je in onze open keuken. Hier hebben we gekozen voor een zwarte houten keuken en een betonnen aanrechtblad, overgoten met een coating.Hoewel ik graag een mooi gasfornuis had willen hebben, zijn we toch gegaan voor gasvrij koken en een inductieplaat. De grote lades op deze plek zijn ideaal en ook bepalend in het lijnenspel. Het raam biedt veel licht. We hebben gekozen voor smoke glazen lampen boven het aanrecht, dit geeft de hotel-chique sfeer die ik heel mooi vind. Zelfs over onze prullenbak heb ik goed nagedacht. Onze prullenbak is van Simplehuman in de kleur brons. Deze kleur komt regelmatig terug in ons huis.

Zwarte hoekkeuken visgraat vloer

Een pronkstuk ins ons huis is momenteel onze eethoek. De spiegel boven de tafel maakt het een kloppend geheel. De bistro tafel is van Keijser en Co en door de bistro poten kun je makkelijk in de eettafel bank zitten. Deze bank hebben we laten stofferen in een velvet stof met print. De stoelen hebben we ook laten stofferen in een effen velvet stof. De geel-gouden kussens zorgen voor kleur en sfeer. Die overigens goed passen bij de omlijsting van de spiegel. Hierbij hebben we sinds kort een nieuwe vaas van Polspotten. Deze vaas maakt het echt af en geeft wat mij betreft ook het chique hotel gevoel.

Keijser en Co eethoek grote ronde spiegel hotel chique interieur

Hotel chique eethoek grote ronde spiegel landelijke kruik

Hotel chique eethoek zwarte keuken velvet eetbank

De zwarte pui, waar we concessies voor hebben gedaan om het te laten plaatsen, zijn we toch wel heel erg blij mee.

Hotel chique interieur zwarte pui

De vloer in onze woonkamer en keuken bestaat uit parket, gelegd in visgraat met een zwarte bies.

Zwarte radiator ombouw zwarte jaloezieën hotel chique interieur schelpenvaas met orchideeën

Onze tuin. De plek waar ik tegenwoordig vaak te vinden ben. Werkend of heerlijk aan het genieten van een kopje koffie in de hangstoel. De tuin hebben we zelf ontworpen en is gerealiseerd door een vakbekwame hovenier. Inspiratie haal ik o.a. van Pinterest. De pergola staat los en in het midden van de tuin. Net even wat anders dan wat je meestal ziet in tuinen van deze grootte. Hier komen ook weer de zwarte accenten terug in de palen en lampen. Veel groen en werken in de hoogte zorgt voor een ruimtelijk effect.

Zwarte pergola strak landelijke tuin

Waaltjes pad strak landelijke tuin zwarte pergola

Zwarte veranda strakke tuin

Tuintafel decoratie gerbera's in vaasje Riviera Maison servies fruit in Riviera Maison etagere tafelloper

Gedekte tuintafel houten serveerplank Riviera Maison servies zomerfruit op etagere hangstoel aan zwarte veranda

Lupine roze zwarte pergola waaltjes pad strak landelijke tuin

Rotan hangstoel veranda zinken emmers met olijfboompjes lila violen

Wat onze eengezinswoning net even wat anders maakt is de overloop en met name het trapgat. Het is helemaal open tot de 2e etage. Het hoge, smalle raam zorgt voor mooie lichtinval en de hoge muur zorgt voor een mooie optie: namelijk een Hollandse muurmeester van Johannes vermeer. Dit doek kan heel eenvoudig verwijderd worden en eventueel vervangen worden door een ander kunstwerk.

Meisje met de parel overloop zwart verticaal raam zwarte jaloezieën

Als we het hebben over hotelsfeer dan komt dat in onze slaapkamer wel het meest terug. De sfeer hebben we afgekeken van Eric kuster. We hebben gekozen voor een rustig maar chique behang van Chivasso in de kleur roestbruin. Het elektrische bed hebben we gekocht als showroom model.De twee nachtkastjes zijn simpel en strak. De brons glanzende lampen zijn ook echt bepalend voor de sfeer. Ook hier hebben we gekozen voor gordijnen in een velvet stof, passend bij het behang en vloerkleed. Een sprei en sierkussen op het bed maken het voor ons compleet.

Eric Kuster slaapkamer

Eric Kuster slaapkamer

Bed bollampen Eric Kuster slaapkamer sprei

In de dressing hebben we de kasten op maat laten inbouwen. Groot genoeg voor onze kleding en linnengoed. De gordijnen zijn hetzelfde als in de slaapkamer. Verder is deze kamer erg rustig en biedt nog veel mogelijkheden om mijn ideeën toe te passen.

Inloopkast roze hocker roze fauteuil zwarte binnendeur

Inloopkast grote spiegel zwarte rand roze fauteuil roze hocker gerbera's in zwarte vaas

Maar eerst de zolder en badkamer nog. Deze ruimtes laat ik aan jullie verbeelding over, want deze zijn hard aan renovatie toe. Wie weet zien jullie het resultaat over een poos op mijn account.

Hartelijke groetjes,

Jolien.

Jolien op Instagram: Be_Cozy.


Shop de stijl bij bol.com


Toetervaas brons

Schelpenketting op standaard - ornament bol

Schelpenketting op standaard – ornament

Claudi Kussencombinatie Olijf groen bol

Claudi Kussencombinatie Olijf groen

Rituals geurstokjes zwart bol

Rituals Black Oudh Fragrance Sticks

2 reacties

  1. kitty schreef:

    Hoi hoi,
    Wat een mooi interieur! Je zou het zo in een woontijdschrift kunnen plaatsen, bedankt dat ik binnen mocht kijken.

  2. Gerliene schreef:

    Wat mooi. Echt talent voor stylen maar ook voor fotografie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.