Landelijk wonen interieur

Een paar weken geleden, benaderde Benita mij met de vraag of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Wauw, ik was vereerd. Zelf kijk ik heel vaak op De Wemelaer en zie daar de prachtigste interieurs voorbijkomen. Ik dacht: ‘daar kan die van ons toch niet tussen komen te staan?’ Een rijtjeshuis met veelal gepimpte spullen van de kringloop, rommelmarkt en Marktplaats. Maar ik vind het zo ontzettend leuk, dat ik uiteraard ja heb gezegd.

Eerst zal ik me even voorstellen: Ik ben Carmen, 50 jaar en woon samen met mijn man Danny en 2 zoons van 21 en 19 jaar al bijna 25 jaar in ons rijtjeshuis in Zeeuws-Vlaanderen.

Landelijke woonstijl
Toen ik op kamers zat, vond ik het al leuk om de inrichting helemaal op elkaar af te stemmen en dat is daarna eigenlijk nooit meer veranderd. Mijn stijl is wel al vaak veranderd, maar landelijk voert altijd de boventoon. Sinds vorig jaar ben ik echt helemaal weg van de landelijk/sobere woonstijl. Ik wil dan het liefst zo snel mogelijk alles veranderen. Omdat daar nogal een kostenplaatje aan vastzit, probeer ik items in die stijl op een budgetvriendelijke manier bij elkaar te sprokkelen. Ik houd van kringloopwinkels en rommelmarkten. Ook struin ik sites als Marktplaats en Marketplace van Facebook af voor betaalbare spullen. Ik stop aankopen vaak in een ander jasje, door bijvoorbeeld houten items te voorzien van een oude houtlook, zodat ze goed passen bij de sobere stijl. Ook kom ik graag in van die prachtige woonwinkels en koop daar dan mooie items om alles af te stylen. Mijn favoriete uitje is dan ook een dagje woonshoppen. Mooie woonwinkels combineren met een bezoekje aan een paar kringloopwinkels.

Landelijke interieur inspiratie
Ik pluis alle landelijke woonbladen uit en kijk uren rond op Pinterest en Instagram. Heerlijk om al die interieurs te bekijken en ideeën op te doen. Omdat ik voornamelijk prachtige gróte huizen voorbij zag komen met hele dure spullen, leek het me leuk om ook een account aan te maken. Ik wil graag laten zien dat je met relatief goedkope spullen in een kleine woning, ook ver kunt komen om die sfeer neer te zetten.

Instagram-account
Ik vind het nog steeds een beetje spannend om híer en op Instagram ons interieur te laten zien omdat ik het gevoel heb dat ik niet aan al dat moois kan tippen, maar stiekem ben ik toch ook een trots op ons eigen plekje en onze spulletjes. Graag neem ik jullie mee om bij ons binnen (en buiten) te kijken.

eetkamer landelijke stijl stoel Dirkje regaal met landelijke accessoires

Aanbouw
Zo’n beetje al het hout in huis is inmiddels geschuurd en voorzien van vernis was. Ik gebruik verschillende kleuren vernis was en verschillende technieken om het aan te brengen zodat niet al het hout exact dezelfde kleur heeft. In de aanbouw zijn de eettafel, de dekenkist, de regaal en het wijntafeltje voorzien van de was. De stoelen, het wijntafeltje en de olijfbak kocht ik via Marktplaats. De regaal maakte mijn man en de spulletjes die eraan hangen, heb ik bij verschillende woonwinkels gekocht. Het plukladdertje kocht ik op de rommelmarkt.

Dekenkist gepimpt kuifspiegel krijtverf houten decoratie ladder wijntafel kruik met kunstbloemen

Eethoek landelijk met stoel Dirkje kuifspiegel kruik met rozenbottel tak olijfbak met Nepalese pot

Houten regaal landelijke kandelaars linnen doek groene toef

Groene toef met artisjok en linnen doek en touw

Woonkamer
De hoekbank, de salontafeltjes, fauteuil Kaatje en fauteuil Dirkje bij het bureautje, hebben we nieuw gekocht. De buffetkast kochten we tweedehands en heeft al verschillende kleuren gehad in de loop der jaren. Nu is hij (bijna) zwart, maar ik ben van plan om hem binnenkort te gaan verven in een lichte taupe kleur. Het Bastion Collection servies kan ik er mooi in kwijt. Een andere salontafel staat nog op mijn wensenlijstje.

Dressoir landelijk fauteuil Dirkje linnen plaid balusterlamp klein kuifspiegel zwart

Woonkamer landelijk gezellig leren hoekbank plank achter de bank krans van takken wijntafel kruikjes

Houten deurtje met groene toef met touw 2 zwarte kandelaars

Grenen buffetkast zwart geverfd houten schaal Bastion servies

Zoals je ziet, staan de spullen regelmatig op een andere plek, want de ladder staat hier bij Kaatje en eerder op de dag stond hij nog in een ander hoekje. Mijn man vraagt me soms of het misschien mogelijk is om alles eens 14 dagen op dezelfde plek te laten staan :)

Fauteuil Kaatje decoratieladder leeslamp landelijk

De weegschaal op de vensterbank komt van de kringloop en alle houten lampen (we hebben er 6) komen van de rommelmarkt of kringloop. Zelfs een aantal van de lampenkapjes komen daar vandaan.

Woonkamer landelijk gezellig plank achter bruine hoekbank balusterlamp stoel Dirkje ronde bijzettafels

Landelijke keuken
De keuken is al 25 jaar oud en hebben we 2 jaar geleden een kleine metamorfose gegeven. De apparatuur is vervangen en de beukenkleur aanrechtbladen hebben we vervangen door antracietkleurige bladen. De achterwand hebben we geschilderd met keukenkastenverf in de kleur Kiezel. Ik was toen zo weg van die kleur, dat inmiddels alle muren in de woonkamer en in de slaapkamer ook de kiezelkleur hebben. Alle accessoires die je ziet, komen ook weer van rommelmarkten en kringloop.

Landelijke keuken rijtjeswoning houten planken boven het aanrecht landelijke accessoires

>Bruine Keulse potten met houten lepels

Bruine Keulse potten houten lepels deegroller poffertjes bakvorm

Gang
De gang is niet helemaal naar mijn zin. Een jaar of 3 geleden was ik weg van zwart, wit en hout. In die tijd hebben we de gang aangepakt. Inmiddels zou ik kiezen voor rustigere kleuren, maar het stoort me nog niet. Met wat accessoires krijgt hij toch een landelijk tintje.

Gang landelijk zwart wit smal dressoir landelijke kruik met roze bloemen

Landelijke tuin
De tuin is klein. Mijn droom is om ooit nog eens een overkapping te hebben. Maar daarvoor zal er een deel van de schuur moeten worden opgeofferd en op dit moment hebben we de bergruimte nog te hard nodig. Dus voorlopig blijft het bij dromen.

Rotan tuinstoelen landelijk witte hortensia's in zinken teil buitenkleed zwart wit rotan loungestoel

De rotan fauteuil kocht ik voor een paar euro op de rommelmarkt. Dat hij helemaal vergrijsd was vond ik alleen maar mooi. De tuinstoelen kocht ik ook op Marktplaats. In de tuin houd ik verder van zink, witte bloemen en lavendel. Alle zinken spulletjes heb ik gekregen of komen van de rommelmarkt.

Buitenkleed zwart wit rotan loungestoel boom in mand witte bloemen in zinken teil gieter zink tuinscherm zwart

Openslaande tuindeuren rijtjeshuis witte petunia's in rieten mand zwart tuinbankje rotan tuinstoelen landelijk

Slaapkamer
Vorige week hebben we de muren van de slaapkamer geverfd. Ook weer in de kleur Kiezel. Het regaal boven het bed is weer een projectje van Danny en mij samen. Hij is gemaakt van hout, dat we nog hadden liggen. Het lampje erop komt van de Action en is alleen maar mooier geworden doordat hij een jaar buiten heeft gestaan. Het bankje aan het voeteneind maakte mijn man van een oude steigerhoutenplank.

Landelijke slaapkamer houten bankje achter het bed regaal muur balusterlamp nachtkastje

Woondromen
Of ik nog woondromen heb? Heel veel. Door het hele huis gestucte muren en plafonds, een nieuwe open keuken, een overkapping in de tuin, accessoires zoals een schijfjeslamp en een leemkruik.. Teveel om op te noemen. Maar vooral genieten we van ons huis zoals het nu is.

Ik hoop, dat jullie het leuk vonden om eens te kijken hoe wij wonen en om mijn (lange) verhaal te lezen. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen op Instagram dan kan dat via @ons_t_huysje.

Carmen op Instagram: Ons_t_huysje.


Shop de stijl bij bol.com:

SenS-Line Bordeaux tuinbank - Grenenhout - Grijs bol

SenS-Line Bordeaux tuinbank – Grenenhout – Grijs

Buitenkleed Vloerkleed tuin zwart wit bol

Gadgy Buitenkleed Vloerkleed zwart wit

Sens-Line Canadian bear chair bol

Sens-Line Canadian bear chair

Clayre & Eef Plaid 125*150 cm Bruin Katoen Rechthoek Zigzag Deken Kleed Dekentje bol

Clayre & Eef Plaid

16 reacties

 1. Chantal schreef:

  Wat een sfeervol huis Carmen! Heel mooi en helemaal in balans. Ik ga je gelijk volgen!

  Groet,
  Chantal

 2. Anja schreef:

  Wat een mooi en sfeervol huis. Ik heb genoten van je reportage. Mag ik vragen wat voor soort vernis was je hebt gebruikt voor het hout van de regaal? Enne, ik ga je volgen hoor :) !!! Groetjes, Anja

  • Carmen schreef:

   Dank je wel Anja, leuk dat je me gaat volgen. Ik heb de verniswas van Maison Mansion gebruikt. Een mix van de kleur antiek en een klein beetje sober daaraan toegevoegd. Ik heb hem met de kwast opgebracht en direct na het opbrengen met proppen keukenrol er weer een beetje af-en ingewreven. Anders vind ik hem iets te dekkend. Alleen de kleur antiek is ook al mooi hoor.

 3. Sandra Milius schreef:

  Prachtig! Welke kleur zit er op de muur in de woonkamer?

 4. Anja schreef:

  Hallo Carmen, wat heb je een mooi en sfeervol huis. Mag ik vragen wat voor (kleur) vernis was je hebt gebruikt voor de meubelen gemaakt van steigerhout? Echt zo mooi. En ik ga je volgen hoor. Groetjes, Anja

 5. Annebeth schreef:

  Prachtige stijl!
  Mooi om te laten zien dat je ook in ‘normale huizen’ deze sfeer kan creëren!

  En heerlijk hè om met de mooiste schatten vd kringloop thuis te komen.
  Ik heb er ook al zoveel moois gescoord voor weinig geld! ;-)

  • Carmen schreef:

   Dank je wel! Helemaal met je eens. Ik kan ook zo genieten van koopjes op de rommelmarkt of kringloop. Heb jij ook een insta account dat ik kan volgen?

 6. Geesje schreef:

  Wat een sfeervol huis en met jouw verhaal erbij was het helemaal af, prachtig!!

 7. Karin schreef:

  Heel sfeervol en gezellig huis hebben jullie Carmen! Alles straalt zo gezellig uit. Heerlijk om zo te kunnen wonen.

  Groetjes Karin

 8. Angreth schreef:

  Mooi en rustig. Ik houd ervan. Ben altijd verbaasd wat een juweeltjes er van de kringloop komen. Is hier nooit te vinden. Genoten van je rondleiding

 9. Martha Boonen de Jong schreef:

  Prachtige stijl Carmen, ik hou er ook van om te restylen, tot nu toe met de producten van Diane van masionmansion, leuk dat ze vandaag jouw berichtje op haar FB deelde, zo kwam ik op jouw Insta en je site. Ga je zeker volgen en inspiratie op doen, zoals de regaal, ik heb nog een oude kapstok in de schuur die om mooie antieke vernis was schreeuwt. Dus ja, ik deel je enthousiasme over de verniswassen, menig project mee gedaan, m’n volgende wordt dus de kapstok!

  • Carmen schreef:

   O wat leuk jouw bericht. Ik ben inderdaad heel erg fan van de verniswassen van maison mansion. Ik heb daar al zoveel hout mee bewerkt. Kan ik jou ook volgen op insta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.