Landelijk klassiek wonen

Hallo lieve mensen,
Ik was vereerd toen Benita mij een paar weken geleden vroeg een blogje te schrijven voor haar prachtige website. Tussen de perfecte interieurs die op Instagram te vinden zijn, ben ik maar een kleine vis in een gigantische oceaan. Zoveel moois geeft toch een bepaalde onzekerheid of mijn eigen huis wel echt zo leuk is. Desalniettemin heb ik geleerd te delen wat ik leuk vind. Hopelijk vinden jullie dat ook!

Hier ben ik dan. Elsemieke, 32 jaar, woonachtig in een klein dorp op het platteland van Overijssel. Ik woon bijna 2 jaar met mijn vriend en 2 honden in dit huis. Sinds dat wij het kochten is er een heleboel veranderd in en om het huis. En wat zijn we er trots op.

Een vriend van ons noemde het eens: de Engelse Cottage. Zo voelt het ook aan. Het is een boerderijtje waar we op ons land eenden, konijnen, schapen en fazanten houden. ik ben met mijn al bestaande liefde voor de Engelse landelijk stijl, mij verder gaan verdiepen. Ik heb jaren in Engeland gewoond en de traditionele stijl is me bij gebleven.

Mijn liefde voor interieur heb ik van mijn moeder gekregen: de perfecte gastvrouw. Zoveel tips en inspiratie krijg ik van haar! Zij heeft me veel geholpen met twijfels over inrichten en ook regelmatig met de verfkwast. Door haar wil ik alles perfect geregeld hebben en ben ik zo trots als gasten mij enthousiast bedanken voor de gastvrijheid en de gezelligheid.

De meeste meubels in ons huis zijn erfstukken, antiek of komen uit een kringloop of van een brocante. Bloemetjes, prints en kleuren houd ik van. Je kunt me bijna wekelijks in een kringloopwinkel of brocante vinden waar de leukste dingen te vinden zijn. Hierdoor krijg je een leuk, spontaan en kleurrijk interieur.

Benita, nogmaals reuze bedankt voor deze mogelijkheid!

Veel liefs,
Elsemieke.

Gezellige hal in naturel tinten, witte trap met sisal bekleding glazen hanglamp

Waar de gang eerst een kille doorgang was, is het nu een knusse en warme ruimte geworden.

Witte trap met sisal vloerbedekking hal naturel vliegenkast met serviesgoed

Deze Franse vliegenkast komt bij een brocante vandaan. Perfect voor al mijn servies in de keuken.

Toilet en badkamer onder de trap met houten schuif loft deur houten kast met waskom

Deze doorloop onder de trap bestond eerst niet. Maar het creëerde de perfecte plek voor de wc en badkamer. Het schilderij aan de muur is gemaakt door mijn schoonmoeder.

Houten ladekast met waskom lambrisering badkamer kroonluchter Engelse stijl

Het toilet is een volledig nieuwe ruimte geworden na de verbouwing. De kast komt van Marktplaats. En de lamp komt van de oma van mijn vriend.

Landelijke keuken Engelse stijl gruttersbak aan de muur koperen pan windlicht draadmand met appels

De keuken is aan renovatie toe. Maar tot die tijd maken we er het beste van. De eettafel is een erfstuk. Het buffetje komt van de kringloop. De keukenkastjes heb ik tijdelijk een andere kleur gegeven in Farrow & Ball Treron.

Antieke kruisstoel vloerlamp landelijk schilderij fruit in een schaal glazen kandelaars op de vensterbank

Op verschillende plekken in huis hangen de schilderen van mijn schoonmoeder, zo ook deze. De keukenstoelen komen uit een kringloopwinkel, net zoals de lamp.

Houtkachel met fornuis wildhaak schouw Engelse stijl

Deze schoorsteen/schouw in de keuken was een van de redenen waarom we vielen voor dit huis, wat een karakter. We hebben de oude gaskachel onmiddellijk vervangen door deze houtkachel waarop je ook kunt koken.

Bijkeuken Engelse stijl grote grijze buffetkast laarzen manden aan de muur deurmat Amerikaanse vlag jachthond Spaniel

Wonend in een boerderijtje is een bijkeuken essentieel. Daar horen ook de nodige laarzen bij. De kast heb ik bij de kringloop gevonden. Deze ruimte moeten we nog verder opknappen. De kast gaat blijven maar de vloer en wanden zullen nog veranderen.

Antieke groene buffetkast opgezette vogel klein schilderijtje

Deze kast is van mijn oma geweest. Net zoals het antieke schilderijtje. Ik vind het zo fijn haar mooie spullen een tweede leven te geven.

Grenen buffetkast fazant opgezet klassieke fauteuil

Op deze stoel zat mijn oma altijd in haar eigen huis. Hij heeft een eervolle plek gekregen. De kast komt uit een kringloop gevuld met snuisterijen.

Houten tafel met houten eetbank pompoen van takken vensterbank raam scherm antiek pompoenen

De decoratie op deze tafel verandert met de seizoenen. De kleur op de muur is French Gray van Farrow & Ball.

Bureau secretaire Engelse stijl ronde leren fauteuil klassiek dienblad op pootjes

Dit is mijn werkhoek. Ik werk nog altijd grotendeels vanuit thuis, dus een gezellige plek maakt mij het meest productief. Het antieke bureau en de stoel zijn erfstukken van een geliefde tante.

Klassieke landelijke schouw Engelse stijl houten balk houtkachel kist met kussens boekenkast naast de haard

Ook hier zat, toen wij dit huis kochten een gaskachel in die helemaal dichtgebouwd was. De oorspronkelijke haard hebben we weer teruggebracht met zijn baksteen en de houten balk komt van een oud schip.

Kapstok nis boerderij raampje met vensterbank sierlijst rond

De details van deze oude boerderij hebben wij zoveel mogelijk in ere hersteld.

Dierenhuiden over overloop hek werk houten trog op standaard decoratie hart aan deur sisal vloerbedekking overloop

De overloop is schots en scheef maar geeft veel karakter aan het huis. Ik ben van plan dit binnenkort een nieuw kleurtje te geven. Stay tuned!

Lampetstel blauw wit vouwgordijn met patroon Engelse stijl lampenkap plissé pannenkoeken plantje vensterbank

De antieke Franse deegkast heb ik gekregen van mijn oom en tante in Frankrijk. Het lampetstel komt van Marktplaats.

Theekar antiek met wieltjes medaillon stoel tafellamp klassiek met plissé lampenkap sisal vloerbedekking

Deze logeerkamer heeft een heerlijk uitzicht over de landerijen. Dit is een van mijn meest favoriete ruimtes in ons huis. Het theekarretje heeft al veel plekken gehad in huis en is hier belandt.

Ikea ladekast Hemnes vouwgordijn groen met patroon antieke eetkamerstoel groen bekleed kussenrol sierkussen met fazant

Onze slaapkamer is een rustgevende ruimte. De schilderijtjes komen van een antiquair in Frankrijk. Het antieke stoeltje vormt een set, gekocht bij de kringloop.

Elsemieke op Instagram: Miekes Countryhome.


Shop de stijl bij bol.com:

Sierkussen – Gobelin Gekleurd Katoen

Riviera Maison plaid bol

Riviera Maison Plaid faux fur

LOBERON Pompoen set met lampjes

Pompoen met lichtjes

Perfect English Townhouse

8 reacties

 1. Claudia schreef:

  Hoi Elsemieke,
  Nou je hoeft niet onzeker te zijn want je hebt het goed begrepen; wat heeft jullie boerderijtje een sfeer, alsof je zo een Engelse cottage binnenwandelt, ook erg benieuwd naar jullie tuin. Ik ga je volgen leuk.
  Liefs Claudia @mooisteplekvannijmegen

 2. Karin schreef:

  Hi Elsemieke

  Wat een prachtige sfeervolle Engelse cottage stijl heeft jullie huis! Vind het echt vol gevoel en passie ingericht . Een absoluut welkom knus huis. Veel geluk hier samen.

  Liefs Karin @Kaatjeshome29

 3. Violet schreef:

  Prachtig huis! Vraagje over de hond: Bruine Friese Arabij??

 4. Violet schreef:

  Sorry, bedoelde Friese Stabij!

 5. Wilco schreef:

  Prachtig plekje, en heel gezellig die sfeer, dankjewel dat we even binnen mochten kijken

 6. Marjon schreef:

  Prachtige reportage Elsemieke, heel sfeervol, gezellig en warm. Als je met liefde een huis decoreert dan wordt het een thuis en dat zie je heel goed bij jullie. Geniet ervan!

 7. Chantal schreef:

  Wat een prachtig huis, heel gezellig en knus. Ik kan ook zo genieten van de Engelse stijl. Heel veel woongeluk toegewenst!

  Sfeervolle groet, Chantal @wonenindevesting

 8. Coby Breitner schreef:

  Wat ontzettend leuk zeg. Blijf bij jezelf want je hebt het ontzettend knap gedaan. Volgens mij was ik je juist deze week gaan volgen op insta, ik hou van dat Engelse. Alhoewel ik het zelf niet heb.
  Groetjes Coby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.